Су-25 летят ниско над Елена, Тагарев: тренират

Пилотите спазили изискването за не по-ниско от 350 м над най-високата точка
15 сеп 2023 17:00, Петър Бойчев
105
Су-25 летят ниско над Елена, Тагарев: тренират
СНИМКА БГНЕС

Екипажи от военно формирование 26030 Безмер със самолети СУ-25 са тренирали техника за пилотиране на малки и пределно малки височини над пресечен терен в периода 26 юни - 14 юли, т. г. Това каза по време на днешния парламентарен контрол министърът на отбраната Тодор Тагарев, попитан от "Възраждане" за ниско прелитащи самолети над град Елена, които притесняват населението.  Според него пилотите не са нарушили ограниченията за пределна височина над населено място.

"Всички полети са изпълнявани през деня, при прости метеорологични условия, без въоръжение и при заобикаляне на населените места, посочи министър Тагарев. При невъзможност за заобикаляне полетите са планирани при височини над 1000 метра", добави той, цитиран от БТА. По думите му такива полети не се изпълняват системно, а само при придобиване и поддържане на този вид подготовка, през два-три месеца спрямо метеорологичните условия.

"Посоченият вид подготовка е основен за щурмовата авиация от състава на Военновъздушните сили. Полетите не са били свързани с участие в учение или друга летателна дейност на полигон от другата страна на Стара планина", обясни министър Тагарев.

Той изтъкна, че данните от обективния контрол не показват нарушения на режима на полетите за дадените минимални безопасни височини. Спазено е ограничението за минимална височина на прелитане не по-ниска от 305 метра над най-високото препятствие на терена, над населени места, жилищни зони или групи от хора, каза министър Тагарев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Генерал смърт В началото на реактивната ера са разработени 3 вида "изтребители" лек за завоюване на превъзходство във въздуха, Тежък за ударни задачи и ескорт на бомбери и Нощни а в последствие БАРАЖИРАЩИ(летящи по маршрут за патрул или защита на дадена област) итребители с огромен радиус действие и можещи да летят във всякакво време вкл ден и нощ и задължително на бодра да има радиолокатор. МиГ-31 е последната издънка на 3 вид самолети.
70
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Генерал смърт Умнико Двигателите и кабината на С-27 спартан са директно копие от С-130Н Херкулес ако не знаеш. За това е толкова разпространен италианския самолет.
69
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До bl МиГ-31 е директен наследник на МиГ-25 а там има всичко на всичко 3 модификации МиГ-25П(прехващач), Миг-25У(учебен) и МиГ-25РБ(Разузнавач Бомбардировач)(Имали сме такива в България) МиГ-31К носи Ракета кинжал като всякакво друго оборудване вкл радар е свалено. А МиГ-31БМ освен всички задачи Въздух Въздух може да ползва и управляеми боеприпаси въздух земя.
68
0
 
0
 
! Отговори
*************** преди 7 месеца
Италиански военен самолет се разби в автомобил по време на тренировъчен полет край Торино. При инцидента е загинало 5-годишно момиче, а пилотът е оцелял по чудо, предаде Ройтерс.
67
2
 
2
 
! Отговори
Не се ебе преди 7 месеца
Тагарев точно над гр. Елена ли намериха да тренират тези пилоти и то на ниски височини????
66
4
 
9
 
! Отговори
Нес Ебър преди 7 месеца
Татарев,хващай манлихерата и отивай да се биеш за интересите на Байдън младши.
65
0
 
2
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
До Боби то и Бг Спартан може колкото ил76 но и двата нямат такова оборудване от слово съвсем виж С130 Херколес Има ...
64
2
 
2
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
И конкретно за су25 ако може да сравним 600 кг боен товар и 60% пълен резорвар излитане) от магистрален път с А10 дето излита с 5 тона и пълен резорвар дерзайте ).в..атн..ици... ...
63
2
 
1
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
До bl а как да наричаме миг 31 самолет 35тона празен и с 4,5G претоварване нуждаеш се от ТРОЙНО ПО ДЪЛГА ПИСТА от Ф16/18 /15 ...Миг29/Су 30/35 ..*(.Прехващач е ) а сега е *** ракетовоз ...
62
1
 
1
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
Тук нестава въпрос за помощтните писти към летищата драгойчо Тролейкин а за излитане и КАЦАНЕ на магистрален път И да А10 го МОЖЕ както в прочем и Торнадо и Грипен до някъде и Ф18 ..а миг 29 НЕ както впрочем и всеки друг наличен в русия самолет като полу изключение е су25 Но там е с бая орязан боекомплект и много добре подготвен пилот ...
61
4
 
5
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
"А10 спокойно каца на магистрали нещо което су25 Неможе" .. Генералче, или ти е жълта човката или ти плащат да пишеш глупости. До скоро, всички магистрали в близост до военни летища имаха няколкокилометрови участъци без мантинели по средата за да се използват като резервни писти в случай на нужда, точно от нашите самолети МиГ и Су.
60
2
 
3
 
! Отговори
bl преди 7 месеца
До Боби,"До bl Ех експерте Случайно да знаеш заради прекрасната маневреност " ... Су-25 е прекрасен самолет; с това никой не може да спори. Просто по главно предназначение се води щурмовик и се очаква някой, който е бил в казармата, да има по-точна терминология. Иначе ще почнем да наричаме МиГ-31 бомбардировач само защото може да носи въоръжение въздух-земя.
59
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 месеца
Тоя се е клел на варшавският договор сега на нато утре сигурно на талибаните ако плащат по добреТипичен променкаджия от най червените
58
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Генерал смърт "А10 спокойно каца на магистрали нещо което су25 Неможе" Сериозно? Случайно да знаеш че в СССР за МиГ-29 и Су-25 е имало упражнение кацане на затревена писта и след това излитане. Защо мислиш и двата самолета са обути в подобни огромни колесници в сравнение с другите самолети от това поколение? Петко бре ЧЕТИ!
57
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Генерал смърт Атомни бомби всеки самолет може да носи стига да му се сложи спец апаратура. За РФ на теория и транспортния Ил-76 може да е ядрен бомбер.
56
5
 
2
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
И за десерт черешката ...А10 е способен да метне планираща ядрена бомба с голяма точност Б61 над 90 км и да изпепели половин москва Носи 4 броя такива
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От 28 години служа в Безмер (ръководител полети).този маршрут се използва от години за усъвършенстване подготовката за пилотаж на малка височина.До 300 м е малка, под 300 е пределно малка.Незнам защо е този рев.Някой пометна ли, що ли ?!?Обикновено на полигон Елена се ходи на 100 и се връща на 600 ( по малко - харчи).
54
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Генерал смърт Су-34 има две модификации с АЛ-31 и с АЛ-41 двигател Ограничението е не 6 а 8 тона но това не е реално важно Важното при бомбера е какво можеш да му окачиш като максимален калибър бомба За Су-34М е 3*1500кг а на централния пилон може да се окачва Ракета Кинжал(носители МиГ-31К, СУ-34М, Ту-22м3м и вероятно СУ-30СМ5) която е доста по-тежка и съответно подобна по маса бомба.
53
1
 
2
 
! Отговори
Генерал смърт преди 7 месеца
А10 носи и плицелен контейнер невъзможно нещо за който и да е руски самолет
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не може су-25 да издава шум както Миг-29 примерно. На парада на 6-ти май бях на жълтите павета и като прелетяха 3-те Миг-29 над центъра на около 200 метра височина хората се изкефиха максимално- оглушителен звук и красота макар да летяха с 300 км/ч максимум. Миг-29 развива 2500 км/ч. за справка. Су-25 950 км/ч максимум