Овчар: При най-учените да има по един по-неграмотен, да им дава акъл

Печелят тези, които дават повече пари, смята мъжът
5 ное 2023 10:03, Елка Василева
212
Овчар: При най-учените да има по един по-неграмотен, да им дава акъл
Снимка: архив, БГНЕС

"Не ходя да гласувам вече. И да гласуваш, и да не гласуваш, печелят тези, които дават повече пари. Честният не печели", казва пред БНР овчарят Илия от село Сборище, община Твърдица. Той отглежда и пасе над 400 овце от рядката порода каракачанска овца. Работи 365 дни в годината.

"Хората се водят по-трудно. Овцата е животно – накъдето го обръщаш, там отива. Хората са опърничави – кой където иска, там отива", отбелязва овчарят, като прави сравнение между овцете и хората.   

"Хората станаха егоисти и алчни, а не е хубаво така. При най-учените хора трябва да има един по-неграмотен човек, да може да им даде акъл. Защото тези грамотните нямат мозъци в главите си", казва мъжът.

Илия е вярващ, понякога чете Библията, но знае, че и сред вярващите "има мошеници".

"Държавата никой няма да я оправи вече. Тя си отиде", смята Илия.

Да се върне казармата, призовава още овчарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Мики преди 5 месеца
Уважавам всеки труд, ама тоя мач вече сме гоиграли след 9-ти септември 1944 година и ощепродължава...резултатът е виден..."овчарите"дават акъл и крадат и резултата е най беднатадържава в EU...Извод: Простият човек не трябва да управлява!
139
3
 
2
 
! Отговори
ОтКадЯнаКадЯ! преди 6 месеца
Когато СДС-Шайката беше на власт ,процентът на неграмотните, простите и простаците в управлението на държавата беше доста голям и за това сега сме на този хал,драги ми Чобанино.Така,че неграмотния човек е ***,а от *** човек нищо умно и добро не може да се очаква.Извод:Никога повече неграмотни в управлението и най вече от СДС-Шайката.
138
10
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 6 месеца
Вече сме имали такива овчари,който са давали акъл.Другарят Тошо Живков за малко да ни превърне от Държава,в притурка на Руската Федерация.За един друг такъв овчар-другарят Гошо Димитров,бъдещето на България е в Югославската Федерация.Нека овчарите да си гледат овцете,защото от много акъл в политиката,могат само да затрият държавата.
137
3
 
1
 
! Отговори
Proekto pensioner преди 6 месеца
до 154 Да така е, но прогреса те задължава да си поне малко по умен от дядо ти, иначе се върви в посока пещерата.
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали от тия овчари, козари и градинари са се пръкнали децата на интелигенцията на България. На тавана на къщата си, всеки българин, ще намери цървулите на дядо си.
135
6
 
8
 
! Отговори
няма изненада преди 6 месеца
Злоба към грамотните - я работим 365 дни в годината и от село не съм излязъл! Грамотните се "опърничави и немате мозък" и даже и на почивка ходите - айде поне децата ви да си загубят 1-2 години в гърч, в казармата да можем и ни простите да се почувстваме малко по- равни...
134
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Паси овци,паси патки, бери гъби, не гласувай и си мисли че нищо не зависи от теб, а нормалните хора се опитват да управляват живота си! Въпреки Вас!!!
133
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 6 месеца
За толкова много учени откъде ще вземем толкова много неграмотни, при условие, че са кът ?
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няколко съвета от топ 1% гений за родните политици, първо - пред камерите без мутрите, дразните на макс, второ - не плююте по Вуте, похвалете се с нещо и трето, горзните и злобни жени нямат място в политиката!
131
7
 
10
 
! Отговори
Роза преди 6 месеца
От всичко,което е казал този овчар,с две неща съм съгласна-че винаги печели този,който дава повече пари, и че сред вярващите също има мошеници.От тримата попове,които познавам,нито един не е свестен.Другите неща,които е казал овчарят ,могат да бъдат оспорвани.
130
4
 
14
 
! Отговори
Дддд преди 6 месеца
На10 вишисти трява един прос да им казва какво да правят
129
6
 
25
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Само овцете търсят мъдрост от овчаря.
128
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите има нуждамот дисциплина. Това е проблемът ни - липсара на дисциплина.
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Интелектуалното ниво на развитие също има отношение към класата, а твоята доказа сам, че е ниска." - Първо казваш, чемкласата идвала от образование и професия, после казваш, че интелектуалното си идвало с класата. Кокошата, яйцето, арпаджика - кое е? Дървен философ си!
126
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"И още по-хубавото е, че образованите, знаещите и можещите ВЕЧЕ са добре платени и се развиват и в България. " - 99% от програмистите не може да докарат над 10000 лева ... За какво изобщо говориш. Какво добро заплащане, какво развитие?! Колко народ вади 30-40 хил. лева, без да са намесени в някаква помия?
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Интелектуалното ниво на развитие също има отношение към класата" - Отново провал вмлогоката ти. Леко е циркулираща. Нонкакто и да е - Надувай се в интернет и си мисли, че си всевисшни над останалите. Нека видим, докъде ще я докараш!
124
8
 
11
 
! Отговори
Imre Lacatos преди 6 месеца
Този овчар явно е чел Paul Feyerabend от Станфордския университет, който призовава тъпите, необразованите, лудите да са учените, а професионалните учени да бъдат натирени някъде. Жалък, жалък днешен свят.
123
6
 
14
 
! Отговори
Сика преди 6 месеца
Така е , на болната глава , краката теглят!Писах,ама то се личи... и се трие ! До Академика,плъх,до плъха,молец,до молеца.Кирчо,до Кирчо и Кокорчо,до тях...сглобка!
122
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То от 1944г все уфчери ни управлянат затуй сме на това депедже бай овчо, сетне дойдоха синовете,снахи зетьове ,внуци ,правнуци от същото офчи капацитети ,генът си е ген не може да се промени ,ако ще Марсиански университет да са завършили ,все ги блазни да доят стадото и да им се пълни сметката ,тъй че гледай си уфсети и не съ кахари ,щом си част от тази територия
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хм, по един неграмотен не знам дали ще е достатъчно, поне по 2-3 да има че трудно се налива акъл на хора без акъл, даже е невъзможно наливането.