Шефът на АКФ: Много хора имат мотиви за убийството на Мартин Божанов

Действията на убийците не са много професионални
1 фев 2024 09:43, Стела Стоянова
47
Шефът на АКФ: Много хора имат мотиви за убийството на Мартин Божанов
Снимка БГНЕС

Мотиви за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса имат много хора. Това заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в ефира на Нова тв.

Името на Божанов фигурира в разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане - с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението. Твърди се, че убитият е свързан и с имотни измами.

Според Станкушев очевидно екзекуторите много са бързали. „Мястото, на което е извършено убийството, не е отдалечено. Действията не са били много професионални”, каза той.

Още по темата

"Мотив може да имат ощетени граждани, от които са откраднати имоти, а такива има много. Кражбите ставали с подправени нотариални документи, а извършителите си осигурявали защита. Потърпевшите знаели, че ако се оплачат, полицията и прокуратурата няма да реагират, както трябва”, добави Станкушев.

Той уточни, че жертвите са били собственици на хубави централни имоти, в които не живеели.

„Хората, които Божанов ръководел, правят проучване, превземат имота, във владение влиза друг човек, обикновено - подставено лице, след което започва прехвърляне. В един от случаите собствениците успяват да си върнат имота, но твърдят, че в него е имало подслушвателна апаратура”, уточни Бойко Станкушев.

По думите му съпругата на убития е била служител на ГДБОП.

„В трите разследвания на Антикорупционния фонд се установява, че мрежата стига до най-високо ниво, по най-високите етажи на властта. Божанов е държал подръка нотариуси, които са извършвали услугата незаконно присвояване на имот”, добави Станкушев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубаво е, че са го убили; лошо е, че са премахнали един свидетел. Но той щеше да избяга като Пепи Еврото и да не свидетелства. Остава само доброто, че са го убили.
39
0
 
2
 
! Отговори
Тони преди 3 месеца
До Съдия Георги Николов"Много хора Измамихме ние съдиите , банка ДСК и нашият ортак и охранител от " БОДУ СОД " и " ЕЛИТКОМ 94 " Веско от град Левски."Точно банката се е спукала да *** скъсани ***
38
0
 
4
 
! Отговори
Строител преди 3 месеца
За този човек, мога само да кажа, че каквото е търсил го е намерил. Не мога да изпитвам съжаление към човек разбил десетки, да не кажа стотици съдби. Толкова откраднати имоти и схеми, предполагам и съпругата е замесена. Получавал е инфо от нея, за да си прави измамите с имоти. На оня свят няма да му трябва имането, което е заграбил.
37
0
 
7
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 3 месеца
Нищо лошо не се е случило.Напротив.
36
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Така е . Над 200 са.Как ще ги пресеят , не знам.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 33 - Не, но е оставил на семейстовто си, на ложата си и на другите си начинания.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пепи Еврото избяга, не заради страх от "конкуренция", а защото му изчезна гърба от прокуратурата и пазачите от службите. Когато си отнел от стотици бизнеси и имущество, имаш тях, синовете, че и дъщерите им, дори и бизнес партньорите им, които искат, проаро да те накажат. Аз се зщизненадах, че не се гръмна сам. За 5 месеца, само йа снимките му липеше, *** се състаро с 15 години.
33
0
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 3 месеца
Божанов дали си е взел парите, имотите и влиянието на оня свят???
32
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Е, една хубава новина да ми оправи деня. Жалко че толко скорострелно му се е разминало, такъв трябва да се мъчи нокът по нокът, зъб след зъб, костица здрава да не остане и жив да го сварят. Колко народ е разплакал, а щом е бил авер с гешеф и европъпката, недосегаем е бил. Дано поне този случай да отрезви олигофърите, дето припознават кешеф за борец с престъпността, ама надали...
31
0
 
10
 
! Отговори
Съдия Георги Николов преди 3 месеца
Много хора Измамихме ние съдиите , банка ДСК и нашият ортак и охранител от " БОДУ СОД " и " ЕЛИТКОМ 94 " Веско от град Левски.
30
1
 
13
 
! Отговори
Кон с татация преди 3 месеца
Напоследък жертвите са повече от украинската война!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчо и Кокорчо заличават следите от имотните им измами.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15 - Оп оооп! Ка стаа е!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Мотив може да имат ощетени граждани, от които са откраднати имоти, а такива има много" - Еми ...вижте сЯ. Ас оридлагам аку и тъй, да не ги закачати хорта! Вий сти ги провалили, като не сте го сорели тоя ...
26
0
 
20
 
! Отговори
R преди 3 месеца
Нямате и най - малка представа за умопомрачителната корупция в съдебната система и прокуратурата! Само ще кажа, че могат да те съдят, без дори да си в съда! А с нови закони и стари ку.ви едва ли ще се промени нещо! Това е просто замазване на статуквото!
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един б,оклук по-малко! На такъв трябвало и семейството... Адмирации за извършителя! Няма ненаказани, и всеки такъв елемент трябва да свършва по този начин, даже много лесно се е отървал за това което е вършил. И да знаете, тези които вършат такива неща, има смели хора, които не им търпи търпилото и ще ви пречукат, а няма да чакат Съда! Вие журналистите, МВР и Прокуратура трябва по такъв начин да изнасяте информацията за такива случаи не като престъпление, а като получено възмездие за такива!!!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лошото е,че никога няма да разберем кои са неговите помагачи нагоре в схемата, защото парите,както казва Божков,се дават из руку в руку.
23
0
 
14
 
! Отговори
Да видиме преди 3 месеца
сега НАП дали ще се задейства ? Онзи специалният шеф който много добре работел според ПП/ДБ кога ще провери всички приходи на всички политици как са придобити и от какво след като за този измамник се е знаело обаче не са били вземати сериозни мерки ?
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега да не вземат да пострадат потърпевшите от тоя престъпник,че в една мафиотска държава те винаги са виновните.
21
0
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
Нека сега нотариусчето си харчи откраднатото. Един мошеник по-малко, а има още много.