Гласуваха великденски 100 лв. за пенсионерите под линията на бедност

Отхвърлиха предложението на БСП да има за всички по 50 лв.
Обновена: 12 апр 2024 11:13 | 12 апр 2024 11:13, Елка Василева
28
Гласуваха великденски 100 лв. за пенсионерите под линията на бедност
Снимка: БГНЕС

Депутатите гласуваха 100 лева великденска добавка за пенсионерите с пенсии под линията на бедност с приетия на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 година.

Още по темата
Депутатите отхвърлиха предложението на "БСП за България" всички пенсионери да получат по петдесет лева за великденските празници. Депутатите гласуваха предложението на левицата отделно. Предложението беше отхвърлено с 42 гласа "за", 44 - "против" и 89 - "въздържал се". Георги Свиленски предложи прегласуване, като коментира, че "трябва да е ясно лицемерното отношение към българските пенсионери". След повторното гласуване предложението всички пенсионери да получат по 50 лв. добавка за Великден бе отхвърлено с 44 гласа "за", 32 - "против" и 101 - "въздържал се".  

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 г. да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лв. на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г. е в размер до 526 лв. включително.

Предложението бе гласувано със 138 гласа "за" и 42 - "въздържал се". Според приетите текстове законът влиза в сила от 1 април, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Общество
Временно се ограничава достъпа до е-порталите на НОИ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
17 шарлатаните нищо не дават на пенсионерите нито за Коледа нито за Великден но за тях да има това ли ти допада 17 алчен си искаш пари само за себе си типичен шарлатанин
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
8 как може така да пишеш за българите позор си
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Шарлатаните спряха коледните за пенсионерите за да има за тях безсрамници
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 20 какви думи каква омраза тези 100 лв са добре шарлатаните като си раздават високи бонуси само за тях 20 какво получи от техните бонуси
24
0
 
3
 
! Отговори
аноним преди 4 седмици
Е,и какво толкова са тия 100лева?Два козунака от сладкарницата на Линда Петкова.Дори и те са по-скъпи.Продава ги за по 59лв.
23
2
 
3
 
! Отговори
свръх мизерията преди 4 седмици
не е хубаво нещо . хвърлят торби с пари на ало измамници , а финансисти ги лъготят да инвестират за 1 процент годишна лихва . Великденската трапеза е уредена . козунак, мляко, украински яйца, марила, репи, агнешко печено , агнешка дроб сърма, кока кола, великденска погача, пчелен мед . Има и великденска телевизия с бойчо, попове, новини .
22
4
 
6
 
! Отговори
Изнорно преди 4 седмици
Гласоподавателите от ДПС,и 50 процента от мюсюлманите гласуват за ГЕРБ,ще получат пари,защото са без стаж, осигуровки никакви , живяха на гърба на семейството ни,и сега какво??.скапана държава на Левски,Аспарухова, Ботева т .н .борещи се за справедливост.идват сега,рушат,грабят,крадат, убиват.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
браво
20
3
 
9
 
! Отговори
!!! преди 4 седмици
Кои са тия 138 тъ.ПаКа?Да знаят хората да не гласуват за тях.Всички турци и роми с великденски добавки.Уууу
19
2
 
14
 
! Отговори
ако правилно преди 4 седмици
разбирам по 100лв за тези ,които са с пенсия до 526лв.,а за тези ,които получават 527лв нищо. Що за логика? Май излиза ,че е по-добре да не се осигуряваш и да криеш доходи, отколкото да си лоялен към държавата!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЛКО ПАРЕ Е ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ Я НАПИШЕТЕ ТУК
17
2
 
6
 
! Отговори
за да има повече за преди 4 седмици
чекмеджетата Предизборно за кумова срама на 100 лв. за пенсионерите под линията на бедност
16
2
 
9
 
! Отговори
Филията с мас преди 4 седмици
Аз пък си помислих, че дружно се отказаха от своите великденски добавки към депутатските си заплати, стигащи им да си купят два вола или три телета.
15
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
тук става въпрос за купуване на гласове с държавни пари и кои ще ги получиелекторатът на дпс друга част от индииските махали и накрая много възрастнибългари кои са се пенсионирали отдавна и пенсиите са им ниски затова съм противот 1 юли на всички пенсионери по щвеицарското правило аз няма да гласувамзащото не вярвам на никои
14
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
С тези пари няма да се подобри положението им, прав е анонимен, че трябва да се изкарат повече пари и да се увеличат пенсиите, а не да се дават и на тези, дето са лъгали системата. То това си е национален спорт.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В почти всички европейски страни има социални помощи за хората , за да не бъркат по кофите, да не грабят, да не крадат. Това е правилното да се осигурява абсолютния минимум за преживяване на хората. Не случайно всичките бежанци отиват в ЕС защото там дори и на дошлите от другия край на света, не допринесли и с цент , им дават по 500 евро на месец за да преживяват.
12
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Не, ненавиждам родителите си, а им помагам редовно! Против раздаването съм и продължавам да твърдя, че парите трябва да се печелят, и да се създават съответни условия това, а не ей така, без сметка да се дават.....да не мислите, че всички ги заслужават?
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе това е еднократна добавка, какво пищите толкова. 100 лева като се разхвърлят месечно и се пада по 8 лева на месец за хората с пенсии под прага на бедност. Голяма работа станала, няма да могат да си купят и два козунака с тях от тези на Линда за празника. На мен друго ми е интересно, как за чекмеджето на Боко 3 години се говореше, а за пудела на Подмяната с пачките се правите на разсеяни.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Злобно племе сте българите, ей ! Оставам с впечатление, че коментиращите под статията ненавиждат родителите си, дето са ги дондуркали до завършване на университета и не искат техните родители да вземат по 100 лв. еднократно ! Лоша нация сте !
9
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Огромна грешка! Пари на вятъра, които особено жените ще раздадат на внуците си, а няма нищо да си купят! Откривайте предприятия, да се работи и да се изкарват пари, а не безмислено раздаване и то на тарикатиу дето си изкарали живота на дивана или са крили доходи!