Пиронкова написа името си в историята

Вижте кадрите, с които се гордее цяла България
10 яну 2014 13:52, Красимир Ангелов
73

Снимка: Reuters

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова спечели своята първа титла в първия си финал на турнир от WTA.

С това Цвети стана третата българка, спечелила титла от турнирите на женската тенис асоциация още при първия си финал. Преди нея това постижение са записали само Катерина Малеева и Елена Пампулова.

С успеха в Сидни Пиронкова нареди името си в българската тенис история до сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, Любомира Бачева и Елена Пампулова, които са спечелили поне по една титла на WTA от общо 43 за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
12
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
Голяма спортистка, красива жена, интелигентна и скромна. Играе за себе си , но и за България. Не е като Каратанчева - това е за тези дето считат, че дето не е споменала името на България е много важно - просто е много развълнувана в този съдбоносен момент. Тя издигна българския флаг на най-високия пилон. Да е жива и здрава и занапред още по-големи успехи и желая.
60
20
 
6
 
! Отговори
Луд Гидия преди 10 години
Спечелила първа и последна титла.
59
5
 
24
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Браво Цвети!!Ти си наш'та гордост! :)))
58
4
 
19
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Браво на момичето!
57
4
 
16
 
! Отговори
Гордост преди 10 години
*** е имало и ще има,нека си тънат в пумия и нищета,те са наказани от съдбата и могат да предизвикат само съжаление.Браво наша Цвети ! Поредната наша гордост,която доказа,че сме малка,но велика нация,имаме един тенесист и една тенесистка и въпреки това печелим титли пред многобройните американки,германки,чехкини и пр. с многобройни бази и финансови възможности
56
2
 
0
 
! Отговори
Баце до 57 Дишо преди 10 години
Как къде пазо сака на леля му Маша . Ама и Гришо да спечели поне 2 турнира му пожелавам 1 ракета да стане симпатичен е и има желание .
55
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала! Това хубаво момиче едва ли има много време да ходи по кръчми,гаджета,купони и други подобни като нейните връстници. За да си 1 няма време за това. За това,че младостта на шампионите минава в нечовешки тренировки и режими. За това са велики!
54
17
 
3
 
! Отговори
Дришо преди 10 години
А къде е аскьовлията?!
53
3
 
10
 
! Отговори
Beni преди 10 години
Сега министърката на спорта като и инкорпурира една интровертна служебна благодарност да си я ползва при нужда ! Дано я запазят трезва поне за офицялната част че инак Д.Йовчев ще прави салта по масите за отвличане на вниманието на журналистите
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спортистите са хора също като нас. Но обществото има големи очаквания към тях. И когато не се оправдаят ги плюе, вместо да ги подкрепя. А когато успяват ги плюят за това че са успели.Така беше и с Бербатов, сигурно ще е така и с Цвети и Григор.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мисля, че е редно сега да я поканят за треньор на националния футболен отбор
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо браво за победата.И да - българска е. Българска е защото момичето побеждава и върви напред въпреки завистниците и хейтърите. Българска е защото е пример за всички нас как да побеждаваме в живота си. Не е необходимо да си спортист или да емигрираш за да успееш. В България също може да успее човек, но понякога го забравяме. И не е необходимо да тъпчем останалите за да го направим.
49
4
 
19
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Колко *** народ има по тази хубава земя, не е истина!!!Браво на Цвети за това което направи,дано е първа от много титли!Чест и прави,че все още се състезава под знамето на България с народ от такива ***!За разлика от героите от 94 за които държавата е наливала много пари и сега искат и пожизнение пенсии,тя не е получила почти нищо от тази държва за да е това което е!Бербатов,Григор,Цвети не са ви задължени с нищо,Вие сте им длъжни,че правят тази страна известна с нещо хубаво!!!
48
5
 
38
 
! Отговори
Йордан преди 10 години
Поздрав от Македония до всички българи по света. Цвети е гордост на България!
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Цвети!Ти си едно от малкото неща с които се гордеем,че сме българи.Благодаря,че те има!
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аз 46Ма ти ако ще ги оценяваш като хора... ми тя може да е някоя пълна ***...
45
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До gorituzХа дано! Дай боже! От твойте уста - в божиите уши! И т.н.
44
2
 
23
 
! Отговори
__________ преди 10 години
Искам да се обърна към тези,които не оценяват успеха и.Има голяма вероятност утре,когато си купите билети за ЛОНДОН...освен думата ***,просяк,крадец и т.н да чуете и нещо ПОЗИТИВНО!!!ДА-ПРАВИЛНО ПРОЧЕТОХТЕ-ПОЗИТИВНО!!! Може да чуете имена като Цветана,Григор,Бербатов и т.н. и хората може да не ви помислят за ***!!!УСПЕХ НА ЦВЕТАНА!!!
43
13
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименСъс Стоичков и "мамата" ми е трудно да се гордея! Със Бербатов и презрението му към другите - също. Независимо от успехите им. От Пиронкова зависи дали ще я помним с добрите и постижения или с нещо друго!
42
2
 
15
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Спортът е за състезателите и феновете.Неслучайно когато един спортист победи исказва благодарности към феновете и близките си.Едното не може без другото.Аз съм фен не само на Български спортисти а и на чужди.Не си мислете,че Цвети и Гришо са харесвани само от Българи.Напротив,сигурно повечето като брой са чужденци.Това е най хубавото.А тези който не харесват и собствената си майка изобщо нямат право да коментират чий е успехът.Това е повод за любимците на Цвети да имат един страхотен ден.