Цвета Георгиева напуска "Атака"

Тя единствена от депутатите на Сидеров подкрепи бюджета
Обновена: 16 ное 2011 17:27 | 16 ное 2011 17:02,
164
Цвета Георгиева напуска "Атака"
Цвета Георгиева. Снимка: Народно събрание

Народният представител Цвета Георгиева напуска парламентарната група на "Атака".

Тя е депутатът от партията, гласувал "за" приемането на Бюджет 2012 г. 

Георгиева вече е депозирала заявлението си за напускане в деловодството на парламента. 

"Преди всичко не приемам това, че миналата година "Атака" гласува почти същия бюджет, да не кажа 100% същия, и имаше аргументи да го подкрепи, а сега със задълбочаването на кризата във всякакви измерения – ние сме против, при условие че винаги сме твърдели до този момент, че ще бъдем една конструктивно критикуваща, подкрепяща правителството сила", мотивира се Цвета Георгиева. 

Тя изрази несъгласието си и с кооперирането между БСП, ДПС и "Атака" с подаването на общото искане пред Конституционния съд за касиране на изборите. 

„Не съм сигурна, че БСП и ДПС не са правили шмекерии по изборите, така че да влезеш в един отбор с тях...” , добави Георгиева.

Тя подчерта, че няма други мотиви за напускането и няма да подкрепи друга политическа сила към момента. 

„Не мога повече да сменям непрекъснато позициите си, не мога да живея в известна политическа шизофрения. В политиката, каквато и да я водиш, трябва да си последователен в нея. По тази причина имам нужда от свобода на своите действия“, заяви още тя.

Независимият депутат Стоян Иванов, който преди време също напусна ПГ на "Атака", допълни, че никой от бившите атакисти, с изключение на Камен Петков, не са декларирали принадлежност към друга парламентарна сила и субсидиите им и до този момент постъпват в "Атака". 

Така ПГ на "Атака" остава с 15 депутати. Преди време групата напуснаха Валентин Николов, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
12
 
! Отговори
199 преди 12 години
????Извинявай, но не ти разбрах гениалната мисъл. Аз съм обикновен човек и жена от Варна. Майка. Семейството ми е от Беломорска Тракия. Нерщо друго около личността ми искаш ли да научиш? Нямам нищо общо, нито познавам Цвета Георгиева. Партийно съм безпристрастна.
119
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали е първа братчедка на Волен. Това поведение ме учудва меко казано.
118
4
 
1
 
! Отговори
ей, 118-та преди 12 години
Гузен, не гонен бяга...
117
2
 
5
 
! Отговори
116 преди 12 години
Не съм споменавала, че съм от Ченге. Ако започна да си пиша личната история ще напълня Александрийската библиотека. Моля, не отклонявай дискусията в такава "плоска" равнина.
116
3
 
16
 
! Отговори
115 преди 12 години
Демирджийка ли е каква е, не ми е особено интересно. Важното е, че постъпката и е принципна. Точно Сидеров се държи като националсоциалист с *** корен. Не искам да имам нищо общо с амбициозно и ненормално човече като него. От цялото му поведение е видно, че изпълнява поръчки и някой му дърпа конците.
115
5
 
3
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Не знам как хем са тракийци в твоето село, хем пък се считат за потомци на Хан Аспарух!? Това е генетичен оксиморон. Аз съм изцяло от тракийски родове и живея в столицата на българска Тракия. Нито аз , нито рода ми , нито истинските тракийци се чувстваме генитично свързани с аспаруховите българи. Ние сме тракийци по ген, език, култура. Най-старият "жив" народ в Европа
114
5
 
4
 
! Отговори
комшийка преди 12 години
Демирджийка е жената, не е виновна, че се е родила такава. В гените си го носи. Тя е от "нашите" т.е. прабългарка или аспарухова българка. Ние не сме ***!!! Истинските българи на хан Аспарух сме и благодарение на нас вие славянчета дължите, че имате държава толкова века. Дължите ни поне едно уважение!
113
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Дще една купена...***.....!!!
112
2
 
18
 
! Отговори
112 преди 12 години
Какви глупосто говориш? Може би имаш предвид село Ченге. Аз съм от Североизточна България. Няма нищо такова. Тракийците и беломорските българи придошли в тия райони са на почит и уважение, и са носители на повече български ценности отколкото всеки от шоплъка.
111
7
 
4
 
! Отговори
къкъли-мъкъли преди 12 години
ДемирджииВ старозагорско, чирпанско и хасковско и отделни места в Източна България. Не говорят *** език, християни са. Мислят се за истинските наследници на аспаруховите българи, а нас белите българи ни смятат за славянски натрапници или тракийски продажници. Без майтап
110
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уф ,че е грозна,че и интересчиика...ужас
109
7
 
23
 
! Отговори
белалов преди 12 години
То аз чувам за първи път за някой депутат, когато се "отлюспи". Как и кой изпраща спящи по банките "представители" на народа още не мога да си обясня. Браво на мацето. Жена с кураж. Атака отдавна са ми паднали като рейтинг. На следващите избори може да нямат нито един представител в парламента, защото мислещите хора и патриоти разбраха, че Сидеров е една фурнаджийска лопата, както лидерите на ДПС и Евророма, и всички знайни и незнайни борещи се собствените си интереси.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като излязат независими защо не напускат парламента ами цокат държавни пари тези *** валентин николов от атака беше един *** сирветьор в дискотека младост в *** махала в добрич
107
10
 
7
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Тази за първи път я чувам! Няма значение какво говори защото и хората които са я избрали са избрали Атака, а не нея! Същата постъпка щеше да е достойна ако беше напуснала и Народното събрание, а не само групата. Тогава щях да се интересувам за мотивите. Сега са ясни. С напускането си всеки месец ще взима още 10 000 лв., които иначе отиват в партия Атака! Използвала е партията, а сега ще работи за парички. На ГЕРБ пък им изнася защото такива ще я крепят на власт! Не е нужно дори да се охарчват!
106
1
 
25
 
! Отговори
106 преди 12 години
Разбира се, и това го има. Аз лично бих напуснала и "Атака" и всичко свързано с манипулацията на цял един народ, и създала една партия работеща за България и приобщаваща българите"зад граница" и отговорни и мислещи за бъдещето на децата си хора. Предполагам, че числено ще преобладават майки и жени в нея. Мъжете много обичате да си играете на "стражари и апаши", а не виждате как децата ви живеят все по-зле и по-зле с всеки изминал ден.
105
1
 
7
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Принципна да, но ако напусне и парламента. Ако не напусне парламента а остане да взема депутатска заплатка за какви принципи тогава говориме?
104
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предложение: Умни, принципни и мислещи за България от всички страни,партии и етноси - СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
103
4
 
3
 
! Отговори
бла преди 12 години
много забавно е направена рекламата за водката, а за тая *** ми е безразлично, даже нямааше да разбера ...
102
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Принципен човек и жена. Моите уважения. Нужни са ни повече такива хора от всички партии и прослойки на обществото. Подкрепям напълно позицията и.
101
4
 
13
 
! Отговори
прав си Колю преди 12 години
като се е явила партийно и е напуснала с това подменя вота на избирателите и трябва да излети от парламата като кощилка от д.***,а и не само тя,всички перашки вън