БСП иска НС да заработи на 21 май

Станишев: Ще търсим солидни експерти, няма да дирим по кръстовищата
Обновена: 17 май 2013 12:12 | 17 май 2013 12:08, Камелия Цветанова
137
БСП иска НС да заработи на 21 май
Сергей Станишев и представителите на левицата при президента. Снимка: БТА

Първото заседание на новия парламент да е на 21 май, иска БСП. Предложихме да е на 21 май, тогава е хубав християнски празник - Св. св. Константин и Елена. Важно е парламентът да се свика и да започва работа по проблемите, които хората поставиха на дневен ред и по време на протестите. Това обяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след консултации при президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава нито се е съгласил, нито е отказал тази дата. Институциите трябва бързо да се захващат за работа. Страната има нужда от програмно правителство с ясни приоритети, от хора, които ще работят прозрачно, настоя за пореден път Станишев.

Според него обаче не може да се говори за коалиция всички срещу ГЕРБ. Формулата  "тройна коалиция" е дискредитирана обществено и не може да проработи. В тази тежка ситуация, до която ГЕРБ докараха хората и страната, държавата не може да се решава на базата на просто партийни сметки, отговори той на упреците, че се готви коалиция между БСП, ДПС и „Атака”.

Още по темата
Имаме експерти, ще водим разговори с всички, важното е парламентът да започне ефективна работа и да се формира правителство, обобщи Станишев.

Никой не желае да разговаря с ГЕРБ, каза още Станишев, попитан дали БСП и ДПС имат договорка с "Атака" за подкрепа на кабинета Орешарски.

ГЕРБ да престанат с театралните представления, призова още соцлидерът, като отново заяви, че бившите управляващи си противоречат в действията и намеренията - "хем ще правят правителство, хем ще жалят изборите", удиви се Станишев.

ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Искат още едни избори, защото не им излиза сметката, заключи председателят на соцпартията.

„Българите искат правителство, което да се захващане с реалните проблеми, с мизерията, с липсата на работа, на поминък, доходи и със спешните неща, които засягат майките и децата, здравеопазването, цените на лекарствата и цените на тока. Трябва да се действа!”, категоричен беше лидерът на БСП по-рано на влизане при президента.

Ще търсим най-кадърните хора с решителност, с отговорност. В тази ситуация България се нуждае от програмно правителство, заяви Станишев.

„Всички трябва да бъдат много солидни експерти, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Бойко Борисов, и да се сменят през няколко месеца“, изтъкна соцлидерът.  „Ще търсим не работа за хора, а хора за работата“, обобщи той.

Сергей Станишев определи като абсурдна ситуацията, при която партията, която е победител, иска касиране на изборите. „Всъщност кой иска касиране на изборите – тези, които ги правиха! И шефовете на МВР по места и служебното правителство като цяло и областните управители – всички са на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП.

По думите му мотивът, който бе изтъкнат на вчерашната пресконференция на ГЕРБ, е нелеп. „Вече се произнесе ЦИК. Вярвам, че никоя институция, която има право да внесе такова искане до КС, няма да се ангажира, защото това е неуважение към българите, които гласуваха”, категоричен е Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааа, Станишко, не може така! Вие оревахте света, че изборите са нечестни, излъгахте народа и той остана със същото впечатление - че някой ни е излъгал на тези избори - затова касиране трябва да има и вие като податели на разни сигналчета трябва да подкрепите това искане за касиране непременно, иначе народът друго почва да си мисли, той го е казал "Крадецът вика дръжте крадеца". Бива наглост и безочие, но вашето мина всякакви граници!!!
61
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Устатницата Мая и останалите от групата на БСП с лиги до пъпа се облизват за власт.Фесовете ги подпират отзад!Боже до какво падение стигна България!
60
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 11 години
до;52БСП-мън-мън искам власта на всяка цена,дори и с турците,на които сменихме имената и фашистите от атака(така бяха наречени2005г.)ДПС-уклончивоуклончиво иние искаме властта на всяка цена,дори и изедниците които направиха възродителен процес и с душманите от Атака,които постоянно говорят стещу етническите турци.АТАКААТАКА и ние сме на българската софра,независимо,че предаваме нашите избиратели,които гласуваха срещу *** и турконизацията-не се плашете няма да паднат новините на турс
59
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
Жалки драскачи погледнете истината в лицето . какво ми давате негативи. Медиите занимават хората с некви ***, а вие драскачите им лижете задниците !Медии ,Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!
58
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тримата дръпнаха обратно в казана този който се опита да ни извади от там!
57
6
 
26
 
! Отговори
Мео Гилев преди 11 години
Септември ще бъде май.БСП/ДС ще видят своя край!
56
7
 
4
 
! Отговори
999 преди 11 години
Искам да кажа на Българите, че не остана много време когато пред тях ще се покажат не един ,а Двама мъже които ще поведат Българите към съвсем нов път който ще ги направи водеща сила в света като прозрение за бъдещето. Нищо няма да е като преди и както сега. Парите ще изгубят стоиността си ,материалното ще бъде загърбено и всичко което ще се гради ще е насоченно към развитието на човека като съвършенно същество. Целия свят ще гледа към вас и вие ще преоткриете същноста си и значението Българин
55
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова ултра безпринципна тройна коалиция съставена с една единствена цел: КРАЖБА
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
57, това обединение на всички загубили срещу победителя е просто забавно. Като бяхме малки деца праихме така на разни игри. Отначало много хора се съединяваме, за да повалим най-силния, после започват и битките между нас... Но тук това е ненужно, дори вредно, все пак говорим за управление на държавата и за избраници на народа.
53
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров как се пребоядиса набързо... хахаха симпатизантите му ще се окаже, че на практика са гласували за ДПС. На мен ми беше ясно предварително,че само ГЕРБ няма да се изметне в безпринципни коалиции, но ето,че се оказах прав. Имам познати, които гласуваха за АТАКА, сега не смеят да ме погледнат в очите. Чакаме гласуването в парламента, за да видим думите ми на 100% ли ще се окажат верни.
52
1
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
защо цацаров,питай иван костов
51
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Медии ,Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!
50
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо, гербаджиите, Станишев излезе много повече мъж от вашия льольо! На Станишев му пари под опашката, щото нещата около Белене и разни други проектчета зациклиха, а и въпреки черния пиар герберите все пак го задминаха. А руснаците не обичат да дават пари залудо. Не правителство ще поеме, ами и три каруци паламарки, ако трябва (последното ще е с кеф, де)
49
7
 
8
 
! Отговори
до иван преди 11 години
абе иване що срамиш хубавото име,ама то никога не е късно човек да стане за къшмер-я ми кажете вашия буда как има 4 милиарда,ами цветелинка и най-добре да млъкнете
48
3
 
6
 
! Отговори
232 Хакмак преди 11 години
Медии ,Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!
47
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що се сърдите от ГЕРБ,нали спечелихте изборите!
46
7
 
15
 
! Отговори
глас народен преди 11 години
Целият този сценарий на БСП/ДПС/ДС ще бъде плачевен за тях.Най-късно до есента ще хвърчат фесове и петолъчки по плочките пред парламента!
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тихо за гьола на Белене. Там всичко е редовно за разлика от крадците ГЕРБ."Редовен гьол", мндаааааа...
44
12
 
4
 
! Отговори
абе аааааа преди 11 години
ми така са искали хората така са гласували,за това ,че вие подкрепяте една откровена мутра,а за това,че герб накара хората открито да не гласуват защото най-вероятно щеше да има.12-15%
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно ,какво ще стане с 350 000хил. бюлетини в печатницата(уж за брак) .Където даже един май си ги припозна тези 350 000 хил. бюлетни в проценти........