БСП иска НС да заработи на 21 май

Станишев: Ще търсим солидни експерти, няма да дирим по кръстовищата
Обновена: 17 май 2013 12:12 | 17 май 2013 12:08, Камелия Цветанова
137
БСП иска НС да заработи на 21 май
Сергей Станишев и представителите на левицата при президента. Снимка: БТА

Първото заседание на новия парламент да е на 21 май, иска БСП. Предложихме да е на 21 май, тогава е хубав християнски празник - Св. св. Константин и Елена. Важно е парламентът да се свика и да започва работа по проблемите, които хората поставиха на дневен ред и по време на протестите. Това обяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след консултации при президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава нито се е съгласил, нито е отказал тази дата. Институциите трябва бързо да се захващат за работа. Страната има нужда от програмно правителство с ясни приоритети, от хора, които ще работят прозрачно, настоя за пореден път Станишев.

Според него обаче не може да се говори за коалиция всички срещу ГЕРБ. Формулата  "тройна коалиция" е дискредитирана обществено и не може да проработи. В тази тежка ситуация, до която ГЕРБ докараха хората и страната, държавата не може да се решава на базата на просто партийни сметки, отговори той на упреците, че се готви коалиция между БСП, ДПС и „Атака”.

Още по темата
Имаме експерти, ще водим разговори с всички, важното е парламентът да започне ефективна работа и да се формира правителство, обобщи Станишев.

Никой не желае да разговаря с ГЕРБ, каза още Станишев, попитан дали БСП и ДПС имат договорка с "Атака" за подкрепа на кабинета Орешарски.

ГЕРБ да престанат с театралните представления, призова още соцлидерът, като отново заяви, че бившите управляващи си противоречат в действията и намеренията - "хем ще правят правителство, хем ще жалят изборите", удиви се Станишев.

ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Искат още едни избори, защото не им излиза сметката, заключи председателят на соцпартията.

„Българите искат правителство, което да се захващане с реалните проблеми, с мизерията, с липсата на работа, на поминък, доходи и със спешните неща, които засягат майките и децата, здравеопазването, цените на лекарствата и цените на тока. Трябва да се действа!”, категоричен беше лидерът на БСП по-рано на влизане при президента.

Ще търсим най-кадърните хора с решителност, с отговорност. В тази ситуация България се нуждае от програмно правителство, заяви Станишев.

„Всички трябва да бъдат много солидни експерти, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Бойко Борисов, и да се сменят през няколко месеца“, изтъкна соцлидерът.  „Ще търсим не работа за хора, а хора за работата“, обобщи той.

Сергей Станишев определи като абсурдна ситуацията, при която партията, която е победител, иска касиране на изборите. „Всъщност кой иска касиране на изборите – тези, които ги правиха! И шефовете на МВР по места и служебното правителство като цяло и областните управители – всички са на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП.

По думите му мотивът, който бе изтъкнат на вчерашната пресконференция на ГЕРБ, е нелеп. „Вече се произнесе ЦИК. Вярвам, че никоя институция, която има право да внесе такова искане до КС, няма да се ангажира, защото това е неуважение към българите, които гласуваха”, категоричен е Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
8
 
! Отговори
ББ преди 11 години
...шмрък-шмрък...хлип-хлип.. искам касиранееееее уаааааа!!
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тихо за гьола на Белене. Там всичко е редовно за разлика от крадците ГЕРБ.
40
7
 
14
 
! Отговори
Пич преди 11 години
До ааааНе се хаби бе човек. Това са гумени глави. Всеки може да погледне статистиката и да види разпределението по етноси, по възарст, по градове. За БСП гласуват ***, необразовани хора, пенсионери и селяни. Това е истината. С тези гласове БСП искат да управляват. Това е вота в България в момента. И тях не ги е срам, да искат с тази легитимация, да съставят правителство на България. Просто нямам думи.
39
14
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Алоо, гербаджиите, Станишев излезе много повече мъж от вашия льольо! Станишев е съгласен да поеме държавата в този труден момент и заяви, че ще поеме и отговорността за действията на управлението! Показа се кой в новия парламент иска държавата да върви напред! Може и да плюете и БСП, и ДПС, и Атака, но не се ли замислихте, че толкова различни партии се обединяват в името, надявам се, на работещо правителство и стабилизация на страната? И питам всички плюещи какво искате - анархия и бездействие?
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо на 21.05,трябваше още на 11.05.да заработи НС,защо се губи време,трябва да се усвоява това което е останало.Защото няма за всички.
37
1
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
ей фарисеино ти ще казваш кой какво може да каже-нито знаеш нещо за евреите,нито за комунистите-иначе щеше да знаеш ,че в основата на комунизма са евреите-карл маркс какъв е-и я почнете да четете -поне сега им интернет,че някога ходехме по библиотеки и читални,
36
6
 
11
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Не може на 21 май, не може и 31 май. Никак не може. Тоя парламент няма да го бъде. Казах.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо товарищ станишев още не си е подал оставката като всеки уважаващ себе си политик-той реши че е спечелил и вече командва
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новата тройна коалиция ще спаси България от трудният и европейски път!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз вече не разбирам какво точно става в държавата ,кои с кого,какви интереси обслужва?Знам само,че всички ги интересуват парите на хората
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sergei mnogo barza6 no vnimavai da ne se spane6
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички трябва да бъдат много солидни експерти, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Бойко Борисов, и да се сменят през няколко месеца, изтъкна соцлидерът. .....еми прав е човека със всичките му кусури .Това ,което го е казал си е така.
30
0
 
9
 
! Отговори
макето преди 11 години
не е ли по убаво да си я караме без парламент защо ни е там освен данъци и глоби друго не мож да измислюват
29
12
 
9
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Тези протести бяха създадени от ГЕРБ, за да може само след една седмица Хитреца - обиден да хвърли оставка и да започне подготовка на "честни" избори.Ако всичко беше честно, в парламента щяха да влязат 7 партии, а ГЕРБ нямаше да има повече от 15%.
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14,спонтанното "народно" недоволство беше организирано от БСП. Още докато не се знаеше, че ДПС ще вземе повече места.
27
0
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
СветиСвети Константин и Елена -са на 21 май-прочети в православен календар,преди да пишеш
26
3
 
12
 
! Отговори
Сър Гей преди 11 години
Станишев какво разбира от християнски празници... първо, че е комунист, второ, че е евреин (доколкото комунист може да е евреин). Какви християнски празници говори... Само го говори за пред хората да се прави на интересен.
25
3
 
7
 
! Отговори
издухаха супата тези преди 11 години
ПП ГЕРБ сезира главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, ЦИК, ОССЕ, ПАСЕ, ЕК, ЕП и трите основни европейски партии ЕНП, ПЕС и АЛДЕ с два сигнала за купуване на гласове, съобщина от прсцентъра на партията.Става въпрос за схеми за купуване на гласове на територията на град Враца и област Враца и град Варна и област Варна, за които ПП ГЕРБ получи сигнали, се казва в писмото на ГЕРБ.
24
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
коя по-голяма част бе гербируг-не гласувалите нямат право на коментар ,а си направи труда да провери от гласувалите -за кого колко са гласували
23
0
 
9
 
! Отговори
до 4 герберист преди 11 години
На карая на изречението:Вместо "ще си докараме..." да се чете "ще си откраднем..."