Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?

Лютви Местан смята, че така се губи време за съставяне на правителство
Обновена: 21 май 2013 11:37 | 21 май 2013 11:29, Камелия Цветанова
125
Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

След като е ясно, че ГЕРБ няма как да състави правителство, защото нито една парламентарно представена партия не иска да ги подкрепи, лидерът на ДПС Лютви Местан попита президента Росен Плевнелиев нужно ли е изобщо да дава мандат на партията на Бойко Борисов.

„Г-н президент, нека да сме коректни пред суверена, в рамките на този парламент не може да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, ако е вярна политическата ви теза, че националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат“, обърна се към държавния глава Местан на първото заседание на 42-рото Народно събрание.

Още по темата
Лидерът на ДПС отново настоя максимално бързо да бъде формирано правителство на базата на експертно политическото начало, а пред парламента като основна задача очерта нуждата „да изведе България от злополучията от управлението на Бойко Борисов“.

„Днешният ден сякаш не е много за тържествени слова, има нещо различно в акустиката на пленарната зала спрямо 2009 г. , няма я еуфорията на победителите, няма ги погледите отгоре. Днес е началото на първия парламент, в който няма да доминира месията, това е качествената промяна и всички днес дължим правилния прочит на вота на избирателите, които отрекоха модела на ГЕРБ“, каза Местан.

В същото време той призна, че въпреки, че хората свалиха ГЕРБ от власт, не са "качили" друга партия, така че не може да става въпрос за еднопартийно управление.

„Вотът отреди да има нов модел на управление – партийната егоцентричност трябва да отстъпи на нов управленски модел“, повтори тезата си лидерът на ДПС.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: дпспарламентместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
26
 
! Отговори
Избирател 1 преди 10 години
Бареков можеш вече да си пуснеш палците на краката и да му ядеш ... на Местан.Тъкмо и началството ще има възможност да те види - дебелата му и мазна крадлива осанка седеше непосредствено до Местан на първия ред в пленарната зала.Надявям се вече и на "неразумният" български народ да му е светнало как за пореден път са го употребили.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД ЗА МОНАРХИЯ +ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ПОЗНАЙТЕ ОТ 3 ПЪТИ КОЙ ЩЕ Е ЦАР НА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД НАРОДНИЯТ ГЛАС ДРАГИ КОМУНИСТИ
90
0
 
23
 
! Отговори
РЯЗАНИТЕ ВЪН !!!! преди 10 години
Агентите на ДС ВЪН ОТ Народното събрание !!!!!
89
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов се подиграва с президента и народното събрание. Хем иска правителство на ГЕРБ, хем иска касиране на изборите. Трябва да си много ***, за да разиграваш цяла България заради егото си.
88
1
 
7
 
! Отговори
7777 продължение преди 10 години
..ПОМОЩ, ПОМОЩ спасете ме. Но няма и кой да я чуе,всеки се е отдал на мисли за СЕБЕ СИ и не спира да се оплаква и пак чака някой друг да го оправи. А друг се не вижда освен глутницата, която се е наточила за ПИР.
87
3
 
18
 
! Отговори
7777 преди 10 години
Лято е ,на сред поляната лежи една стара и опърпана жена. Лежи и пъшка, болна, гладна и отчаяна.Тя се казва България, а около нея се е завъртяла една глутница вълци три на брой. Имената им са ДПС, БСП и АТАКА те се въртят около България с настървени от глад лица и се договарят, кой къде да захапе. ДПС и АТАКА доскорошни врагове, а сега първи приятели загърбили всякакви дрязги понеже глада е по-силен от тока.И така въртят се и спорят, кой от къде да захапва България. А тя милата цялата кожа и кости лежи и пъшка,
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AVE 4ALMA ZA6TOTO TE TE NE DPS ILI BSP SPE4ELIXA IZBORITE NABIITESIGO VAV TAPITE GLAVI
85
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защото скапан турчин ГЕРБ каквито и да са са българи!! а ти като не ти харесва, качвай се на каруцата и в Турция да си ходиш.
84
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се губи време, а се печели. Трабва време да се замажа следичките.
83
1
 
45
 
! Отговори
бенчо преди 10 години
Местане, много си изпростял бе аркадашлар, не знаеш ли, че има и закони в тази държава???
82
2
 
34
 
! Отговори
Потресен преди 10 години
Тоя к*етен чел ли е конституцията изобщо? За 23 години в парламента, как не намери 2 часа време да я прочете?
81
3
 
25
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Местане, и вие всички мръсни ибрици около него - успокойте топката !Акъл от етнос с доказано по-ниско ниво на ителигентност и образование - не искам !Успяхте за пореден път заедно с комунистите (ако ви е къса паметта - да ви припомня, че те ви смениха имената) да излъжите хората използвайки всякъкви гнусни методи и започнахте с наглото си поведение още от първия ден.Ако в момента се правите, че неразбирате какво ви казвам, попитайте мазния дебелак седящ в ляво от вас в парламентарната зала.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kilikandzer.hit.bg/sss.png
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?"Лютви Местан смята, че може направо да се разделя бюджета за 2014 в съотношение4:2:1 за бсп:дпс:атака и да се приключи с изборите, защото всички знаем че нас и коалиционните ни партньори ги интересува само краденето на пари.БТА
78
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а да ви е честито *** новото управление на пес+фес+сс!
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахаха коалиция бкп другар и дпс+атака баш аркадашлар!
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До chДПС много бързо започнаха да прескачат правилата ?!? С голямата лъжица!!!
75
0
 
18
 
! Отговори
az преди 10 години
До Исмаилтия твоите хора (ДПС) знаеш ли с колко пари ме завлякоха с псевдо фондацията си?то не ,че и вас не ви доят като крави само дето се правите,че не знаете.То бързането запомни не е заради народа а заради лапането на евро-фондовете.със стари ку*ви нов бардак не става.
74
0
 
23
 
! Отговори
Един луд преди 10 години
Защото мазен резак в България има закони и трябва да се спазват. заради това първо трябва да се даде мандата на ГЕРБ. Нямате търпение пак да се намърдате във властта с вашите другари, нали? дано обаче никога не стане това- вие сте доказани крадци и некадърници....
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До KokoМестан е много наясно с това, повярвай ми. Но ще е така, след като позволихме да има турска партия в България.