ГЕРБ незабавно да върне мандата, зове Местан

Той е оптимист, че Орешарски ще направи кабинет
21 май 2013 09:35,
63
ГЕРБ незабавно да върне мандата, зове Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ трябва незабавно да върнат поучвателния мандат, който ще получат от президента Росен Плевнелиев, след като бъде свикано 42-рото Народно събрание, заяви пред TV 7 лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му огромното мнозинство отрекоха модела на Цветанов и Борисов, следователно ГЕРБ са в извън властта и са в изолация.

Местан изрази надежда президентът Росен Плевнелиев да връчи проучвателния мандат на ГЕРБ още на 23 май.

„Отговорността предполага проучвателният мандат на ГЕРБ да бъде върнат веднага. В конкретната ситуация има три парламентарни групи, които заявиха, че няма да се коалират с ГЕРБ, и е нелогично този мандат да бъде задържан и един ден”, каза още той.

 „Българските граждани свалиха една партия от власт, но не качиха друга. Тоест искат по-различен модел”, аргументира се още лидерът на ДПС.

Още по темата
Според него вторият проучвателен мандат на БСП, която официално номинира Пламен Орешарски за премиер, трябва да бъде успешен.

 „Очакваме г-н Орешарски, след като получи мандат, да покаже програмата си и да изразим забележките си. Кой още ще подкрепи - пазарлъци с ПП „Атака” няма, няма и да има. Това би било не просто изкривяване на политика, а извращаване на основополагащи принципи в политиката в някаква степен, нещо, на което един отговорен политик няма право. Оптимист съм, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен”, отсече Местан.

По думите му обаче това не означавало, че "Атака" няма да подкрепят програмата на Орешарски. Той беше категоричен, че Бойко Борисов трябва да се научи да губи.

„Бива ги по пъклените планове, трябва да им призная тази компетентност, било за незаконни подслушвания, купуване на депутати, опит за подчиняване на една или друга независима медия на политическата им воля, за политически рекет. Умеят ги тези неща. Но да искаш касиране на изборите, след като от друга страна си първа политическа сила, е тежки признание, че изборите са загубени“, заяви Местан.

Той призна, че ДПС като част от бившата коалиция с НДСВ имат пряко отношение към избирането на Бойко Борисов за главен секретар на МВР през 2001 г. Местан не отрече и посещенията на Борисов в Боянските сараи при Ахмед Доган.

По думите на Местан в доклада на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е имало признание, че ДПС не смята, че всяко решение на партията е правилно и това е едно от решенията си, с които не са особено горди.

„Когато една политическа сила дава подкрепата си за някого, трябва да внимава в какво може да се изроди това. Опредено сме подценили силното его на Бойко Борисов”, заяви Местан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бичкията заедно с хамстера трябва да бъдат изселени от България
30
4
 
25
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Геят Местан ще подкрепи геят Станишев.Към хомодружинката ще се присъедини и психясалият Сидеров.Боже пази България.
29
3
 
22
 
! Отговори
Ники преди 10 години
***..........
28
3
 
17
 
! Отговори
Параход с комин преди 10 години
"Очакваме г-н Орешарски, след като получи мандат, да покаже програмата си и да изразим забележките си..."Всички сме много нетърпеливи за вашите "забележки".
27
3
 
29
 
! Отговори
доктора преди 10 години
Защо въобще давате думата и пишете за този гей Местан. Кой е той, че дава оценки и препоръки? Това, че е агент на ДС, това че е сексуално ориентиран както Сергейчо Станишев, това че е *** на Доган, това че е *** и това че е ***, това ли му дава право да се изказва. Би било добре, ако всички българи узреят за пълната деструкция на сегашните партии, създаването на нови правила и вкарването в затвора на абсолютно всички, наричащи се политици.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво ще направи агент Павел , ако ГЕРБ не върне мандата "незабавно"?!Ще ги припикаеш ли , или ще ги докладваш на извънземните, или може би на бен Ладен?!
25
1
 
24
 
! Отговори
Лютфи преди 10 години
Връщайте по-бързо че сме гладни.
24
2
 
27
 
! Отговори
Цвъркотва преди 10 години
Тоя па козел какво вдига пара
23
3
 
37
 
! Отговори
Илия преди 10 години
Тоя вече немога да го слушам с неговите глупости ;Нагъл до безобразие; Но дано дойде видев ден ; Агенти безкруполни;
22
3
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Недейте така другарю-Бей , по кротко .Има хора които са гласували за ГЕРБ и трябва полагащото се уважение, .анадъм ?
21
2
 
36
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
преди изборите всички обещаваха: "Без никакви коалици", а то ?
20
2
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
До господин Местан!Ще бъда учтив със вас,както и вие трябва да сте учтиви със Българският народ и вот.Недейте се бъркайте във нашите дела и помислете за прословутото българско търпение,някой ден то ще се изчерпа.Вашият ШЕФ се усети и навреме се оттегли,оставете политиката и живейте вашият живот достойно.Оставете съдбата на Българите те да си ги решават.Не посявай вятър да не пожънеш буря,а тя е на прага и скоро ще настъпи!Народа е вече на прага и най малката искра е опасна.Недейте вие я палете.
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДНО МУ ПРИЗНАВАМ А ТОЗИ - ИМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВИЛНА ДИКЦИЯ И ПРОИЗНОШЕНИЕ!!! СРАМ ЗА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ!!! ЗАВЪРШИЛ Е БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ В УНИВЕРСИТЕТА И ВСЯКА ДУМА Е КАТО ОТ РЕЧНИК И ЧАС ПО ЛИТЕРАТУРА! ДОБРЕ Е ПОВЕЧЕТО ХОРА ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ ТОВА! А КАКЪВ Е - ДРУГА ТЕМА НА РАЗГОВОР!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко направи една голяма грешка, трябваше да стегне спец службите и да прочисти цяла югоизточна България от мюсюлманите.
17
3
 
43
 
! Отговори
тъпчо преди 10 години
Само на мен ли ми се повръща или и при вас е така?.........
16
6
 
17
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Иска им се на ДПС Орешарски да състави кабинет защото и те ще влезнат във властта. Е да ама забравят една малка, но мнооого важна подробност - без подкрепата на АТАКА няма да стане. Не си правете сметките без кръчмар, да не ви излезнат криви. Силно се съмнявам че Волен ще подкрепи кабинет с участие на ДПС.
15
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и защо да ГО ВРЪЩА? НАЛИ СТЕ КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ? О КОНСТИТУЦИЯ - ЗАКОН N: 1 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ИМА ПАРТИЯТА СПЕЧЕЛИЛА НАЙ-МНОГО ДЕПУТАТСКИ МЕСТА В НС ПРАВО ДА ПОЛУЧИ ПРОУЧВАТЕЛЕН МАНДАТ! ИЛИ СТЕ СЕ ЗАБЪРЗАЛИ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ НОВА КАМПАНИЯ НА КРАЖБИ! 4 ГОДИНИ - ГОЛЯМ ГЛАД!!!!
14
7
 
27
 
! Отговори
pes-a fes-a i ss-a преди 10 години
Vikam, ako tea vzemat vlasta VSICHKI NA ULICATA. SAMO GERB!!!!!!!!!
13
4
 
37
 
! Отговори
irikandji преди 10 години
Този Местан тотално се самозабрави, диктува и се държи като бей ... скоро и като башибозук.*** излезе Българския народ, щом допусна отново да овласти онези на които дължи сиромашията си. А националистите, видяхте ли сега как получихте това срещу което гласувахте ... и вие не си научихте урока! А пенсионерите зомбирани от "Зларния век" и потънали в сладки сънища за петилетки, манифестации и салам камчия на корем, заковахте още един пирон в ковчега си и турихте ново бреме на внуците.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
предлагам да се направи пак Възродителен процес...и секакви мюсюлмани начело със тоя козел да им се осигури ескорт до турската граница.