КС няма да касира вота, сигурен е Михаил Константинов

Власт се сменя с бюлетини или с калашници, заяви експертът
Обновена: 22 май 2013 19:29 | 22 май 2013 19:28, Красимир Ангелов
42
КС няма да касира вота, сигурен е Михаил Константинов
Снимка: Булфото

Оспорване на парламентарните избори ще има, но решението на Конституционния съд ще бъде, че няма мандатоопределящи нарушения, обяви Михаил Константинов, член на Изборния борд след заседанието на Борда в МС днес.

В своето решение Конституционния съд ще се опре на параграф 1, точка 22 от Заключителните разпоредби в Изборния кодекс, посочи експертът. Там агитацията е дефинирана като призив да се гласува "за". Ако се призовава да се гласува "против"- това не е агитация, подчерта Константинов и продължи:

"Тези, които приеха тази поправка в Кодекса, са най-ощетени от нея, но винаги е така с поправките в законите, приети в последния момент".

Константинов посочи, че изборите "бяха толкова честни, колкото можеха да бъдат и в много отношения са по-добри от предишни избори".

Още по темата

Удобно се забравя, че през 2001 година бюлетините в първия тур на президентските избори въобще не бяха преброени, защото имаше лоша фирма -преброител. Добре че тогава беше ясно че ще има втори тур на вота, допълни Константинов.

"Изборите са алтернативата на гражданската война. Власт се сменя по два начина - с бюлетини или с калашници. Добре че си избрахме бюлетините", завърши Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Конституционния съд беше назначен от герб. Стига приказвахте глупости. За 4 г на власт герб смениха всичко в държавата.
38
1
 
5
 
! Отговори
няма как преди 10 години
350 000 фалшиви или надпечатани (както е модно да се говори вече) бюлетини са факт и някой трябва да го отнесе. Може и чистачката или дядо Гошо портиера.
37
4
 
17
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Аз като гражданин се чувствам като след нападение на престъпници в тъмна улица, като след взломна кражба в дома ми, тези хора ми скочиха и ступкаха правото ми на честни избори. Това не може да се случва в една европейска държава. Какво става, когато някой вади скрити карти от ръкава? Или играе с фалшиви зарове? Или ви изблъсква и се прережда на опащката? След като едни играем честно, а тези от другата страна удрят под пояса, остава да извадим железата и да приключваме с глезотиите.
36
10
 
18
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Стриктното прилагане изисква да се спази освен буквата, и духа на закона. Грубите инсинуации и посегателството върху правото на гражданите на ден за размисъл бяха фрапиращи. Отгоре на всичко се отправиха необосновани обвинения, което фактически беше клевета. И всичко това с участието на държавното обвинение. Това по същество си беше един малък преврат - потъпкване на демократичната процедура за смяна на властта.
35
10
 
15
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Само хора,които се 4увстват безнаказани ,могат да излязат в предизборния ден и да надават вой до небесата .Това къде го има , а ние 4акаме касиране на избори.
34
1
 
2
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До boyko_stoewИ каква е ползата? В нета анонимността е измамна. Както и имената не са гаранция. Излизането от анонимност е полезно при физическо присъствие. А някои анонимни материали се оказват понякога много важни, ако ме разбираш.
33
3
 
7
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До ShopЩе се приложи стриктно закона. Текстуално обоснован отказ. И никой не може да каже нищо. Съвест? И Пилат Понтийски е попитал:"Какво е истина?". Измил си ръцете и предал Христос за разпятие.
32
1
 
3
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До ДСТе просто са от една класа с общ произход, роднинства и интереси.
31
7
 
21
 
! Отговори
ДС преди 10 години
Нищо чудно, конституционния съд работи в полза на комунистите, защото е назначен от тях.
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този МишоК си повярва, че може да дава акъл за всичко и на всички. Писна ми от него!
29
10
 
10
 
! Отговори
Този преди 10 години
математик си повярва и взе да разбира от всичко. Аман от всезнайковци.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Balgarskia Narod e GOTOV i ZZADUVA za VASTANOVAVANE na TARNOVSKATA KONSTITUZIA i na ZARSTVO BALGARIA...65 GODINI ZZALKA republika STIGAT...TARPENIETO na Balgarskia Narod SE IZCHERPVA...Zar SIMEON II e NAI-INTELIGENTNIA DARZZAVEN GLAVA i POLITIK v SVETA..ZABELEZZITELNA LICHNOST ,DOSTOEN ZA BALGARIA... Pri Zar BORIS III ZARSTVO BALGARIA e bilo na 4-5-6 Masto PO STANDART zaedno S Belgia i Holandia V EVROPA i na 8 Masto V SVETA PO STANDART I BLAGODENSTVIE,a republikata SEGA E NA POSLEDNO MASTO v Evropa...
27
2
 
22
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
Тези промени в избирателния закон са пословичниЗа агитацията е ясно, но защо пък недоказаните обвинения, които бяха отправени на пресконференциите не могат да се санкционират от правосъдната ни система.Много е странно това с депутатския имунитет. Излиза, че като станеш депутат, вече се прощаваш с всички закони. Не те лови ни закони , ни нищо
26
6
 
27
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
Този ,платеният, почва да става смешен!Властта се сменя точно от тези , които са я назначилиПросто един месец народа не плаща и не купува!
25
10
 
25
 
! Отговори
Драги професоре преди 10 години
Недей да разправяш какво ще стане, кажи какво трябва да стане ако сме ПРАВОВА ДЪРЖАВА.Ние знаем какво ще направят съдийте -- до един маши на мръсните ***.|Кажете ясно, ако имаме Независима Съдебна Власт, то изборите трябва веднага да се касират.
24
14
 
39
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Ако КС съди по съвест, трябва да касира изборите. Нарушенията бяха очевадни.
23
8
 
11
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Щях ли да пиша с името си и лицето сиза разнообразие...?!...Излязъл съм от анонимност,за да е ясно ,че заставам зад всичко което пиша тук.....ПРИЗОВАВАМ всички ,които пишат тук да ИЗЛЯЗАТ от анонимност...!Колективната Безотговорност е Реалност при Институциите,срещу които лаете...!Ако продължавате да лаете анонимно,с нищо не се различавате от тези по които лаете.
22
12
 
11
 
! Отговори
КС преди 10 години
Стига бе, може и в конституционния съд да има такива като теб, които са готови да направят всичко но да не победи БСП.
21
6
 
14
 
! Отговори
Разбиращия разбира ! преди 10 години
Бойко, Бойко, с твоите правоговорещи и кривомислещи приятели не става ! Правдата е хубаво нещо но само с правда работа не се върши! Трябва и разум .
20
3
 
18
 
! Отговори
Евро Пси преди 10 години
Не мога да разбера: тоя, колко е полезен, колко е вреден?!