Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление
Обновена: 20 юли 2013 09:18 | 19 юли 2013 21:27,
591
Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Още по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
67
 
14
 
! Отговори
Maртин.Димитров преди 10 години
До Ало... Народа на всеки едни избори си избира ГЕРБ! Тъй, че не наричай милион и двеста хиляди прости, защото, за който и да си гласувал е под неговия процент и под неговото ниво!
14
13
 
76
 
! Отговори
До:Висок преди 10 години
Той бие шута на всеки само и само да отърве той кожата.С такъв човек като Бойко човек и на фронта не може да отиде защото ще го предаде.
13
21
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента протестиращите теперят защото ГЕРБ се разпада и няма да има кой да им плаща! Cоциалното министерство трябва да помисли за тях защото без доходи много от протестиращите ще останат на улицата! Добре че са "симпатични и интелигентни" че са го предвидили и тренират! :)
12
20
 
35
 
! Отговори
20 000 Протестирашти преди 10 години
20 000 Протестирашти не представляват Балгария , тоест 7 милиона Балгарски грайдани , останалите 6 880 000 Балгарски граййани сашто имат Парво на глас , така 4е Парламента по никакав начин ме мойе да се саобразява с тази талпа хора която вероятно нема никакав шанс за развитие в Балгария , освен това има избиване в друга насока , тоест Етническа непоносимост
11
9
 
73
 
! Отговори
киро преди 10 години
До високВинету е ни чул ни видял само ял ял ял много ял
10
16
 
116
 
! Отговори
alo преди 10 години
ААМА РАЗБИРА СЕ ЧЕ НЕ СИ ЗНАЕЛ БОЙКО!! ТИ НИКОГА НИЩО НЕ ЗНАЕШ, ТИ САМО РАБОТИШ ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!! КОЛКО *** ТРЯБВА ДА Е НЯКОЙ ЗА ДА ПОВЯРВА НА НАЙ-ПРОСТИЯ ПОЛИТИК УПРАВЛЯВАЛ БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!! КОГО ЛЪЖЕШ ШОП ГЛУПАВ!!!!!! ЗАРАДИ ТЕБ ХОРАТА СА НАУЛИЦАТА!! ПОЛОВИНАТА НЕ ТЕ ИСКАТ А НАДРУГАТА ПОЛОВИНА СТЕ ПЛАТИЛИ!!
9
23
 
97
 
! Отговори
Народът каза : преди 10 години
Боко , не щем нови избори ! В опозиция си за следващите 4 години СВИКВАЙ с това !!
8
11
 
126
 
! Отговори
вотан преди 10 години
С една дума Бойко признава,че тефтерчето е автентично и Фидоската е правила зулуми като мисли,че ще се измъкне от лай*ата сух.
7
9
 
7
 
! Отговори
hanko преди 10 години
samo taka,bratched
6
20
 
30
 
! Отговори
.. преди 10 години
Dnes.bg: Давление е руска дума, на български се казва "натиск". Научете го този език най-сетне...
5
5
 
100
 
! Отговори
хм преди 10 години
:DDDDТя, милата, вчера се кле че е чиста и невинна кат сълзица. Трагедия с елементи на сапунка сме.
4
15
 
107
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Циркаджия ! Не всички сме с интелекта на пожарникар. Още ще им лъснат гъзовете.
3
4
 
57
 
! Отговори
ВМ преди 10 години
Верваме ти!!!А Петя Петрова към къде се е загледала???
2
83
 
36
 
! Отговори
висок преди 10 години
Каквото и да плюем, то този наистина веднага бие шута на всеки сгафил!!! Ех защо сега не е на власт да набие шута на здравната простакела, на културния министър, на половината областни тарикати...
1
10
 
76
 
! Отговори
Тиквата! преди 10 години
Аз ни беши, г*за си чеши!