На Фидосова й се чувала думата, но Цачева си говорела с Велчев

Новината за "тефтерчето" е шокираща, коментира бившата шефка на НС
Обновена: 22 юли 2013 14:37 | 22 юли 2013 10:43, Веселина Йорданова
24
На Фидосова й се чувала думата, но Цачева си говорела с Велчев
Цецка Цачева. Снимка: архив, БулФото

Бившият председател на парламента и депутат от ГЕРБ Цецка Цачева се дистанцира от обща работа с Искра Фидосова, която напусна НС след скандала с „тефтерчето“ на бившия председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Макар че не се припозна в инициалите И.Ф. като основен „разпоредител на задачи” към комисията, Фидосова се оттегли и от ръководството на ГЕРБ, за да „изчисти всички внушения около името и работата си”.

Още по темата
„Г-жа Фидосова беше член на Изпълнителната комисия на партията, която е политическият орган, който взема политически решения. Тя бе и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ, в този смисъл нейната дума се е чувала. Аз като председател на Народното събрание тогава основно съм контактувала с председателя на ПГ Красимир Велчев”, заяви Цачева пред bTV.

Бившият председател на парламента каза още, че „новината за тефтерчето“ е била шокираща. „Все още съзнанието ми не допуска възможност по такъв начин да работи, ако това се докаже, независима комисия, каквато е въпросната. Трудно ми е да го асимилирам. Може би ми трябва повече време”, каза тя.

Цачева заяви пълното си несъгласие с подобен тип действия, но припомни и максимата за невинността до доказване на противното.

„За мен подобни способи са недопустими. С работата си съм доказала до момента, че за мен подобни практики като стил са несъвместими с разбирането ми за демократични процеси. Като човек, който много дълго време е бил близо до съдебната система, вярвам, че независимата съдебна власт трябва да даде отговор. От римско време е известна максимата, че всеки е невинен до доказване на противното”, каза Цецка Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 10 години
Правителството,оставка!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 10 години
Оставка !!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Фидосова е за пример на много депутати! Трябва да я последват!
21
2
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
категорично постъпката на Фидосова беше най-логична и адекватна предвид ситуацията. хубаво би било и голяма част от редиците на управляващите да предприемат подобни действия
20
6
 
2
 
! Отговори
Миха преди 10 години
Правителството да последва примера на Фидосова.
19
5
 
1
 
! Отговори
Петър Иванов преди 10 години
Браво на Фидосова,ч е се оттегли! Това и прави чест! Всичко подлежи на доказване и компетентните органи ще си свършат работата!
18
0
 
5
 
! Отговори
коко6654 преди 10 години
До Анонимен Хайде хайде, много ти е къса паметта.До преди няколко месеца Бойко се правеше на "ТАТО" -Т.Живков
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уж тефтерчето фалшиво, пък всички си го признаха и на първо място Фидоската.Уж комунистите са го написали тефтерчето *** всички побягнаха от Фидоската като дявол от тамян.Ама и тя голям юнак ще дойде... всичко сама е вършила цяла държава е управлявала с методите на Берия.Е, Берия остана в историята защото Сталин беше зад гърба му, явно сега Бат'Бойко е *** в човешко лице.Ама Сталин поне направи велика държава, а нашият клефук съсипа държавата
16
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата история с това тефтерче е супер несериозна. Тази комисия е колективен орган, каквото и да му се нарежда, той не може да взима решенията сам, защото има други членове, които са избирани от независими от ГЕРБ институции. Просто другарите са свикнали да търсят всякакви други начини, но не и управленски, за да се задържат на власт!
15
5
 
5
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Факт е точа, което се случи с "тефтерчето" е шокиращо, но всеки може да го вземе и да напише нещо от себе си ;) И.Ф. може да е Ирина Флорин ;)
14
2
 
22
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
Бойко нали не обича да се показва пред хората,освен когато има ножица в ръцете , та праща да се изказва Цецка,а тя пък е ярък пример от член на БКП как ставаш десен на принципа на ветропоказателя.Властта развращава,покварява и разваля.Един читав няма!!!
13
2
 
29
 
! Отговори
безпартиен. преди 10 години
Като гледам стария партиен кадър на БКП другарката Цецка , завърила чрез РАБФАК, се сещам за най-дивата селска мутра която съм виждал.Да ги вземеш заедно с Лилето и да ги нариташ с по една мотика 8 номер на полето.
12
2
 
20
 
! Отговори
дядо преди 10 години
ЕЕЕ и това доживях,тоя травестит ме ослепи тотално тцтцтц,типичен гейберастки представител,бивш партиен функционер на комунистическата партия...
11
2
 
35
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Цецке не се прави на нищо не знаеща, поръчката срещу Н. Зеленогорски е дадена от теб и Стойков!
10
4
 
33
 
! Отговори
До 4-ти и 5-ти: преди 10 години
Не фатате дикиш, герберастиии, не фатате! Усрани сте до ушите - мнооого повече от сегашните, срещу които протестирате уж спонтанно!
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тdя май е от НПО "Нахалство без граници".
8
6
 
60
 
! Отговори
тити преди 10 години
БОЙКО НИЩО НЕ ЗНАЕ ЦАЧЕВА СЪЩО ТИЯ ХОРА СЪВСЕМ СЕ ПОБЪРКАХА. КАТО НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВИ РЪКОВОДИТЕЛИ СТЕ ТОГАВА. МАЙ ТАКА ВИ ИЗНАСЯ СЕГА ДА ГОВОРИТЕ.
7
4
 
58
 
! Отговори
дудука преди 10 години
Точно срещу такива лицемерни крави като Це Ца протестират хората. Надута, демагогстваща и лицемерна Це Ца нагло ни убеждаваше, че не е нужно да ходят (от ГЕРБ) на работа (нали си имат платени от народа сътрудници да има препращат документите). Трябвало да им отдадат другите нужното внимание! Очаквайте следващото сервилно предаване на АЦ след около 10 дена когато Це Ца ще ни убеждава, че и тя като ББ не знаела какво прави не само ИФ ами и Цв Цв.
6
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Др.Цачева, протестиращите скандират"Червени ***" заради такива като теб, а те са много. А чистия човечец Ви носи срама.
5
45
 
12
 
! Отговори
червени бо..... преди 10 години
Другари Борисов и по пътищата да ги събере , не успя да намери такива като Бат Сали , Муса Пелев, Пеевски , областния управител на София област , който е подсъдим и още и още експерти.Затова по добре замълчете.Напишете какво измислиха Олигарски и компания . Днес се решава да се тегли заем от 1 000 000 000 лева , който ще го плащаме всички ние.Ако това е експертността , и баба знае така тегли един заем и закърпва положението ... раздават се парите на правилните хора , а народа ще ги връща.