С вота ГЕРБ затяга редиците си, смята Кадиев

Сегашното управление няма алтернатива, отсече депутатът
Обновена: 17 сеп 2013 14:44 | 17 сеп 2013 13:23,
40
С вота ГЕРБ затяга редиците си, смята Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ няма основание да иска вот на недоверие на правителството, особено за цялостната политика, коментира пред БНР депутатът от „Коалиция за България“ Георги Кадиев.

Според него вотът е насочен към затягане на вътрешните редици в ГЕРБ, отколкото реален опит да се постигне някакъв ефект.

„По-правилно е да се иска вот за някакъв вид политика и последното действие е да се иска вот за цялостна политика. Прекалено е рано. На практика правителството работи от няколко месеца. То не е имало време да покаже какво може и да направи прекалено големи грешки, изключвам случая с Делян Пеевски“, смята Кадиев.

Според него има вероятност ГЕРБ да внесат частичен вот на недоверие, а не за цялостна политика.

„Аз също няма да спра да задавам въпроса: „Защо беше необходимо назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС?“, коментира Георги Кадиев и допълни, че много се надява този случай да не е приключил и изводите от него да са заметени под масата.

Още по темата
Георги Кадиев заяви, че към момента няма алтернатива на сегашното управление.

„Реформаторският блок не се е състоял, трябва време да изяснят образа си. Там виждам хора и лица, които са признак на миналото, а не на бъдещето“, коментира депутатът.

Относно предложението на премиера да се остави данъкът върху лихвите Кадиев заяви, че според него той трябва да отпадне.

„Мисля, че е чисто фискално негово решение. От този данък тази година ще влязат около 70 милиона лева и той не иска да се лиши от тях. Аз съм напълно убеден, че измамите в ДДС и акцизи са в пъти повече. Според мен правилното решение е премахването на този данък, а компенсирането да стане през увеличение на приходната част“, смята червеният депутат. 

Както Dnes.bg вече съобщи, вчера премиерът Орешарски заяви, че данъкът върху лихвите по депозитите на гражданите няма да се отменя. Той е категоричен, че данъкът не е трябвало да се въвежда, но сега сме в момент на съкращаване на разходите и търсене на нови приходи, затова данъкът остава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
байуй преди 10 години
голям левент е млад кадия, бре
34
6
 
6
 
! Отговори
Мишко шамарчето преди 10 години
Само Бойко!
33
0
 
7
 
! Отговори
_ преди 10 години
Частично е прав.И в блока и в съвета към него има хора от миналото, дето нямат място в бъдещо управление.
32
3
 
6
 
! Отговори
Тоз пък преди 10 години
А, бе червен пуяк нали знаеш каква ти е съдбата на Коледа?
31
3
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Български специалисти - наследниците на Осман и Кобургите в България ще бъдат назначени за преподаватели в американските военни бази, където ще обучават африкански ,,бунтовници,, на ГЛАВО РЕЗ,, ,,бЪРЗО ИЗКОРМВАНЕ НА ЖИВ ЧОВЕК И ВАДЕНЕ НА ТУПТЯЩОТО МУ СЪЛЦЕ И ГРИЗАНЕ НА ТОПЛА ЧОВЕШКА ПЛЪТ,, неща, които дълго са практикувани унас още от ремето на Василий, от османците иКобургите през 1923 година и масовото рясане на партизански глави и глави на техни ятаци преди 9,септ, 1944година
30
7
 
11
 
! Отговори
Бушона преди 10 години
Вярно е, СЕГАШНОТО управление е Просто КОМБИНАЦИЯ НА ЗЛОТО, по-лоша от нея НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ КОНСТРУИРА, но тя ще е за урок за следващо подобно НИКОГА ДА НЕ СЕ СЛУЧВА!!!
29
11
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** БОРИСОВ НА ВЛАСТ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ПАК САМО ПРИ РЕДОВНИ ИЗБОРИ АКО ПРОСТИЯ НАРОД ГО ИЗБЕРЕ!!ЗА СЕГА БОРИСОВ Е ХОДЕЩ ПОДВИЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!!!!
28
8
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТОЯ ГЕРБ ПРЕДАТЕЛ КАК ГО ПУСНАХТЕ В БСП!
27
6
 
8
 
! Отговори
гласоподавател преди 10 години
Кадийка,тъкмо взе да ми харесваш и се изложи.Не е нужно да се харесаш на столетницата.
26
10
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Кадиев ,Кадиев, Докато плямпаш глупости,и се кланяш на ДПС и АТАКА прочети какво става в страната , въпреки вашето НЕКАДЪРНО управление:" Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов присъства на откриването на новата многофункционална спортна зала в училище "Св. Патриарх Евтимий" - Пловдив. Залата беше построена с отпуснатите целево от правителството на ГЕРБ 1 000 000 лева. Тя разполага с 200 седящи места. Подобни съоръжения има в още 9 училища в различни области на страната "
25
9
 
14
 
! Отговори
caramba преди 10 години
Тоя ЧЕРВЕН *** е *ати фурнаджииската лопата !!!Нямало аналог това управление.Абсурден си просто Кадиев, а вече и смешен!
24
10
 
21
 
! Отговори
излъгано камилче преди 10 години
Аз имам нова работа от новите 250000 работни места.Стартово започнах на 2500лв,но ми обещават 5000лв.Татко вече получава по 1500лв пенсия и обиколи половината свят за два месеца.Преди плащах 100лв ток,а сега енергото ми плаща по 100лв всеки месец.Само че като се събудих и видях,че съм се напикал и съм забравил включен телевизора,от който се лееха мантрите на моята сексбогиня Майчето.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този кавал в качеството на какъв непрекъснато го цитират. Нали е просто редови депутат.
22
8
 
20
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ ***,ЗАЩОТО НЕ ТРЯБВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ИЗМЪКВА ДЪРЖАВАТА ОТ ЧЕРВЕНОТО БЛАТО..СТОЙТЕ СИ В НЕГО ДОКАТО УМРЕТЕ..НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ОТДАВНА СА НАПУСНАЛИ ИЛИ НАПУСКАТ СТРАНАТА!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА дано, ама надали
20
9
 
19
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Абе то ина ГЕРБ нямаше алтернатива, ама си подадоха оставката като им я поиска народа!!! Сега сто дни протести, и парламентарен вот на недоверие, и посланници призоваха да се вслушат в хората, ама ДЕБЕЛОКОЖИТЕ И БЕЗОЧЛИВИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ -НЕ, НЕ ДАВАТ ВЛАСТА!!! АМА ЕЙ , ТО СЕ ТЪРПИ ДО ЕДИН МОМЕНТ, И ПАК ЩЕ СИ ПЕЕТЕ "БОЯТ НАСТАНА" В НЯКОЕ МАЗЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НИКОЙ ОТ УЛИЦАТА НЕ ГО ИСКА ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ПРОСТО ОТ ДОБРО НЕ РАЗБИРАТЕ И САМИ ЩЕ СИ ГО ДОКАРАТЕ ДО ГЛАВАТА!!!
19
14
 
26
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Сегашното управление се крепи на тъпотията на старците, които вече 20 години така успешно манипулирате със спомени от носталгичното "едно време", което никога обаче не се връща. Освен това сегашното управление се крепи и на еничарството на един белокос индивид (изкушавам се да го нарека в мъжки род, по-скоро е среден). А над всички тия стои кукловода Доган. С нетърпение чакам зимата, Лукановата и Виденовата ще ви се сторят като детска игричка в сравнение с това което се задава.
18
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАДИЕВ ПОБЕДА !
17
10
 
18
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Странно,чисто лобистки свалиха таксата за износителите на ток и изведнъж "моралния авторитет" др Кадиев прозря че правителството на гея бея и пигмея няма алтернатива.Има ли връзка фактът че жената на този другар е една от двамата основни износители на ток?Другия е естествено свързан с Р Овч.И като говорим за овчари и овце,да попитам малоумния електорат червени ***-какво спечеликте вие от износа на ток?Тати каза че ще ви вдигнат пенсиите......ама друг път
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има пробив в БСП. Група депутати на тайна среща ще гласуват срещу правителството.