В четвъртък ГЕРБ внася вота срещу кабинета "Орешарски"

Не се разпознавам в инициалите Ц.Ц., обяви Цветан Цветанов
Обновена: 17 сеп 2013 14:04 | 17 сеп 2013 09:05,
75
В четвъртък ГЕРБ внася вота срещу кабинета "Орешарски"
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

"ГЕРБ иска вот на недоверие за цялостна политика на кабинета "Орешарски". Днес колегите ще разработят мотивите и вотът на недоверие ще бъде входиран най-вероятно в четвъртък", обяви пред Нова тв зам.-председателят на партията на Бойко Борисов Цветан Цветанов.

Той допълни, че правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики и че "в момента само се дава констатация какво бихме загубили, а не какво бихме направили".

Именно по тази причина според бившия министър единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата.

Още по темата

"Ние сме задължени и пред нашите избиратели", категоричен бе Цветанов за готвения вот срещу правителството.

По думите му през последните месеци няма никаква нито дългосрочна, нито краткосрочна политика на кабинета.

"Това се забелязва във всички сфери - управлението на еврофондовете, икономиката, енергетиката, отбраната, образованието и т.н. И това повече не може да продължава така", настоя дясната ръка на бившия премиер.

Цветанов обяви още, че темата с подслушванията е затворена страница за него, но призна, че като ръководен фактор в ГЕРБ е допускал грешки.

"Никога обаче не съм се опитвал да държа когото и да било в подчинение. Напълно съм спокоен за своите действия", категоричен бе той.

Цветанов призна, че при него идвали най-различни депутати, но с тях имал "нормални отношения".

"Държал съм се по начин, по който трябва да се държи един министър на вътрешните работи", подчерта Цветанов.

На въпрос подслушвал ли е министри, той обясни, че темата е затворена. 

Бившият вътрешен министър обяви още, че не се възприема с инициалите Ц.Ц., които фигурират в тефтерчето на Филип Златанов, бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси.

"Не, не се възприемам в тези инициали Ц.Ц. Със Златанов съм се виждал само три пъти в неговия професионален път като шеф на комисията", аргументира се той и допълни, че едва ли и изхвърчалата от ГЕРБ Искра Фидосова се разпознава в инициалите И.Ф.

"Недопустимо е това, което се случи с тефтерчето. Бяха насочени много усилия за моето дискредитиране, защото винаги съм бил принципен човек", заключи Цветанов.

По думите му е факт обаче, че бившият земеделски министър Мирослав Найденов и тези, които правят БАСТА, вършат угодни за правителството неща.

Той допусна, че учредителите на новата политическа формация може би имат личен интерес, по-конкретно – "неудовлетворен икономически интерес".

Цветан Цветанов призна, че се е виждал 4-5 пъти с Делян Пеевски, но увери, че срещите им са били служебни.

"Не сме били някакви приятели, нито сме имали отношения. В течение на неговото израстване той се с стремил да държи в подчинение хората", коментира бившият МВР шеф. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Ама още ли има такава партия.А пожарникара и физкултурника на свобода ли са ?
54
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
герп понеже нищо не работят,решиха да напомят за себе си.
53
1
 
5
 
! Отговори
истината преди 10 години
Когато някой работи най-лесно могат да му се търсят кусури! Друго си е да летиш за кравата Бойка, да режеш по цял ден лентички и да не виждаш, че си довел хората до отчаяние.
52
1
 
7
 
! Отговори
Константин преди 10 години
Боко, Боко, кога ли ще проумееш, че парламентарни избори ще има през май 2017 г., а вотът на недоверие едва ли ще ти спечели симпатиите на някоя застаряваща лелка.
51
1
 
5
 
! Отговори
Русева преди 10 години
Борисов не осъзнава ли, че след управлението му, Орешарски и вълшебник да беше, нямаше да може за 100 дни да реши проблемите на България?
50
0
 
5
 
! Отговори
ДИМИТРОВ преди 10 години
До AIMILIVS : НЯМА ДА Е ГРЕШКА ТОЯ ПЪПЕШ ОТ СНИМКАТА И БОКО ТИКВАТА ,ДА ПОЛЕЖАТ НЯКОЛКО ГОДИНИ И ЗАРАДИ УЧИТЕЛИТЕ СИ ,ЛИКВИДИРАЛИ ДЪРЖАВНОСТТА В БЪЛГАРИЯ ! АМИ ,РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЗНАЕТЕ ЗА КОИ СТАВА ВЪПРОС -ТЕЗИ ,КОИТО СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО ,С УКАЗИ ПРЕЗИДЕНТСКИ /1992 Г ./ ЛИКВИДИРАХА ВСИЧКО ПОСТРОЕНО С ПОТ И КРЪВ ОТ НАРОДА ! ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ И ТЕХНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ !
49
0
 
6
 
! Отговори
НЕ СЪМ СТАНИШЕВ преди 10 години
И,КАКВО КАТО ГО ВНАСЯ ГЕРБ / ВОТА / ,МОЖЕ ЛИ ДА СИ ГО ПРЕМЕСТЯ ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ ? УМРЯЛ КОН / КАЗВАМ ОТ ПЕТ СЕДМИЦИ НАЗАД / НЕ РИТА ! ВИЖДАМЕ ЕДВА СЕГА КАКВИ СТЕ ГИ ЗАБЪРКАЛИ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА НАЙ БЕЗХАБЕРНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ОТ 76 ГОДИНИ НАЗАД ! НЯМА ДА МУ КАЗВАМ ИМЕТО ,ЗАЩОТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ЗНАЕ В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА БЕЗХАБЕРИЕ !
48
1
 
4
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До muzaka 56Освен паметливи е добре да бъдем и информирани. Известно ли ти е кой създаде Борисов и ГЕРБ, за да разрои кадрите и да укрепи шансовете си за вечна власт? За съд са, да, всичките до един. Включително - и НАЙ-ВЕЧЕ - кукловодите от горен Лозенец!И в тях има нещо позитивно, казваш. Като във вица, който е прекалено циничен, за да го цитирам изцяло, но завършва с "Да, скъпа, и в теб има нещо хубаво, но току-що го извадих"
47
1
 
5
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
До Omnia Meaи до по-паметливите/Не мога да съм адвокат на ПП ГЕРБ.Не съм гласувал за ППГЕРБ.Но има и нещо позитивно при тях.И това е ,че всички несменяеми и незаменими спецове на БСП бяха отхвърлени.Каква е тази100годишна партия която не може да има подходящи за смяна министри и замовеТа ,такива като Корнелия,Овчаров,Р.Петков и компания по моему трябва да са зад борда и в съда.К.Нинова бе зам.министър при правителството на СДС.Попитай я за Булгартабак.Тя е виновна.Както и за Кремиковци
46
5
 
8
 
! Отговори
рекета и мафията преди 10 години
Заради тоа на снимката сега живеем в Чужбина , понеже рекета и мафията унищожиха дребния бизнес в България , тоа като Чаушеску на разтрел
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo cherveni lajnometi ima tuk! skapahte sajta, bokluci!
44
4
 
6
 
! Отговори
FBI преди 10 години
На тоа местото му е в Пaндиза , затова не е искаха Пеевски , поже светкавично влиза в затвора , по добре Протест от колкото пандиз
43
2
 
5
 
! Отговори
koko преди 10 години
zaschto komentirame na niakoi hora diplomite? Ako poglednem i na Maia Manolova diplomata po pravo e ot Ikonomicheskia institut kato na Cvetan Cvetanov
42
5
 
12
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До bоicho.boichev.7А ГЕРБ какви блестящи кадри дадоха на Министерски съвет, какви титани на мисълта... ех!...
41
5
 
12
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До sokrat62Някак ми е обидно човек с крайно ограничена способност за логическо мислене да ползва ник "Сократ". Ако Орешарски не разбира от икономика, от какво разбираше пожарникарчето-мутра? Колкото ***-физкултурник на шофьора от ДС разбира от ред и справедливост, Фидосова от право, рабфаковката Цачева от протокол и т.н. Гнусни сте и сте зловредни! Съсипахте България и ламтите за още. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
40
4
 
7
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Джедай Мастър (продължение:)Дайте бизнеси да гепяФирми искам да фалиратВсичко живо да олепяМатериала да умира!Щот съм *** и съм дебилГрозен съм и съм пердеЕ, народът бил унилно на мен ми е добре!
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Боко не може да прехвърли на никого отговорността за създаването на политическия Франкенщайн Цветан Цветанов
38
5
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Сигурно ги боли, депутатите от ГЕРБ, защото свърши приемането на лобистки закони, антиконституционни закони, на мачкането на институциите и рекета над бизнеса, свърши се с калинките във властта. Чрез приемане на лобистки закон ГЕРБ създадоха симбиоза между търговия с влияние и политически рекет. Истинската присъда ви даде народът на 12 май като ви осъди на изолация, да бъдете безмълвни наблюдатели като опозиция
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Природата е нещо уникално - вижте само как е успяла да събере в една муцуна всичката тъпота на Вселената!
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Поведението на Герб е деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на България, такова, каквото беше в последните 4 години на тяхното управление.