Лют спор в НС: Трябва ли Б.Б и Ц.Ц. да последват Фидосова?

Тефтерчето с инициалите разгорещи страстите в парламента
Обновена: 11 окт 2013 16:22 | 11 окт 2013 10:50,
49
Лют спор в НС: Трябва ли Б.Б и Ц.Ц. да последват Фидосова?
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Яростен скандал се разрази в парламента при обсъждането на оставката на председателя и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Точката беше отлагана досега на два пъти заради желанието на мнозинството в зала да са представителите на ГЕРБ и самият Филип Златанов, който и днес не дойде до НС, а вместо това изпрати писмо от адвоката си.

Спорът в пленарната зала се разрази между трима представители на три политически сили – Красимир Янков от БСП, Лютви Местан от ДПС и Бойко Борисов от ГЕРБ.

Още по темата
"Господин Борисов, както разпознахте Искра Фидосова, не е ли нормално за толкова време да разкриете кои са Б.Б. и Ц.Ц. и те да последват участта на Фидосова. Питайте Златанов кои са Б.Б и Ц.Ц, на вас ще каже", разлюти се левият Янков.

"Аз предлагам, докато не дойде Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момче хубаво. А може би той няма да дойде?", заяви в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и продължи: "А когато дойде господин Станишев, аз имам няколко въпроса", заяви още лидерът на опозицията и попита кой е видял цялото тефтерче – от първата до последната страница, а и защо вътре има само имена от ГЕРБ.

Борисов се върна и към любимата си тема – колко пъти е побеждавал БСП на избори.

"Аз съм ви победил, ама много пъти и когато съм бил опозиция, и когато съм бил управляващ, пак съм ви побеждавал", отсече той.

На трибуната излезе лидерът на ДПС Лютви Местан, а от дясната част на залата започнаха подвиквания, които вбесиха лидера на ДПС и темата за тефтерчето бе тотално изместена.

"Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да бъдат съдници на Държавна сигурност. Комунисти няма да бъдат съдници на Държавна сигурност", повиши тон Местан.

"Аз съм единственият български политик, който каза публично, че ако има един позорящ факт, продукт на моята воля, аз не само че няма да бъда председател на ДПС, няма да се занимавам с политика изобщо. Ето това е, което ме прави неуязвим", категоричен бе председателят на ДПС.

"Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес, не могат да бъдат съдници на ДПС", продължи той.

"Вие продавате бъдещето на България", отвърна му Ирена Узунова от ГЕРБ. По думите й "емисари" от ДПС обикалят Хасково и искат по 5000 лева за пост в администрацията.

"Господин Борисов, най-вероятно сте забравили, тъй като сте в опозоция, но понякога се налагат международни ангажименти на управляващата партия. Председателят на БСП е в Брюксел", отговори Красимир Янков на изначалния въпрос на Борисов къде е лидерът на столетницата.

Янков и Местан се обединиха около тезата, че най-вероятно е имало тефтерчета като това на Златанов и в други ведомства по време на управлението на ГЕРБ.

"Какви тефтерчета е имало в силовите структури – ДАНС, МВР, приходните агенции?", попита Янков.

След поредицата от остри изказвания на трибуната пак излезе Бойко Борисов.

"Господин Местан, това, което казахте, е правилно. Мисля да направя едно предложение, защото хората ни гледат, когато се внушава такава омраза. Днес точката е да гласуваме една оставка. Приемате от наше име извинение и желание да не се нападаме по личен начин", обърна се той към лидера на ДПС.

"Има въпроси, които не губят актуалност. Предлагам от нападките да се върнем към истинската политика. Тефтерчето е политически проблем", съгласи се Местан.

Думата взе и Десислав Чуколов от "Атака", който се обърна към ДПС и БСП и обясни, че техните депутати са се подвели по желанието на ГЕРБ да се отклони вниманието.

Според него опозицията нарочно е отклонила разискванията към ДС, за да не се обсъждат кои са Б.Б. и Ц.Ц.

"Как от тефтерчето на Левски се стигна до тефтерчето на Златанов?", настоя за отговор Чуколов.

На трибуната излезе и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В това тефтерче, поне такава информация се появява в публичното пространство, има и други инициали – Л.М, Д.П., С.С", посочи Цветанов и поиска да се прекратят разискванията, за да се гласува оставката на Филип Златанов.

Скандалите обаче не секнаха, а продължиха с пълна сила.

"Защо не си тръгнат другите с инициали в тефтерчето? Колко мъже от ГЕРБ можете да се скриете зад гърба на Фидосова", взе думата зам.-председателят на НС Мая Манолова и се обърна към депутата от ГЕРБ Емил Радев.

Радев й отвърна, че Фидосова си е тръгнала, за да изчисти името си.

"Днес е денят, когато трябва да мълчите и да се срамувате", заключи Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън ББ и ЦЦ от политиката!
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е,че без ББ и ЦЦ - ГЕРБ ще е много по-приемлива партия...*))) А тройната некадърна мафиотска ламя - трябва да подаде О С Т А В К А !
24
3
 
11
 
! Отговори
да преди 10 години
Представителите на Герб и подъжниците им са най-върлите ДС-та и през мандата си се опитаха да върнат старите порядки на подслушване и мачкане на другомислещите! Аз съм демократ, но не мога да припозная Герб, кото дясна партия! Ако Костов, Сугарев и тем подобни бивши червени, сомонарекли се десни, припознават Герб като демокатична партия, да ме извиняват! Това показа, че през последните години са ни управлявали прекръстени комунисти /мошеници/.
23
1
 
5
 
! Отговори
съвременник преди 10 години
Да, трябва, ако Б.Б. държи на думата си да уволнява всеки сгрешил
22
4
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
Как не Ви е неудобно. В века на нета- всеки знае ако има такива инициали в тефтерче в свободния свят, какво би станало с тези ББ и ЦЦ. Нима някой се съмнява че при идентичен случай в Германия примерно има инициали АМ- и Ангела Меркел няма да си подаде оставката? Та тя щеше да бъде съдена преди още да се провикне невинна съм като сълза? както плачат нашите гнусници. Аргументът, ама той и Станишев е същия ...е верен, но няма отношение към въпроса престъпници ли са ЦЦ и ББ...
21
12
 
7
 
! Отговори
Паржола за кучето преди 10 години
Да живее АТАКА!!! Новият освободител от тиранина ГЕРБ! Никога повече !!!
20
0
 
4
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Хахахахха моля всички депутати ако на горните етажи има посланици и представители на други страни да прекратите този спор защото излагате всички БГ граждани и никой от БГ граждани не е длъжен да ви сърба попарата когато реши да посети др страна по една или друга причина защото хората си правят изводи за всички нас спрямо вашите глупости разбрахте ли ме БГ граждани ви плащат месечните възнаграждения тоест заплати.
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Би било интересно ако можеше да се надникне зад кулисите и да се види как се планира и подхвърля такъв компромат. Кой го е замислил, с кой и къде се срещнал и говорил. С какво го държат или какво са му обещали на това момче, което видимо не знае на кой свят се намира, та да надраска разни работи на тефтерче и уж "случайно" да го подхвърли та да го намерят. Готов сценарий за сериал.
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б.Б., Ц.Ц., М.М., С.С. Всеки може да надраска буквички в тефтерче и това да означава много или нищо. Интересно е обаче, как отработената пропагандната машина на бившите комунисти, хваща тези няколко буквички и я превръща в цяла компроматна война. Недойстойно, грозно, нелепо. Вместо да решават проблемите на хората, които са ги избрали, те се замерят с буквички. Засрамете се!
17
2
 
4
 
! Отговори
! преди 10 години
Mestan- Nagazan!
16
7
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 10 години
Убавец-мамин, на БУДА рапончетоОставка !!И да живей Ф.Ф. -> Ц.Ц. -> Б.Б. !!! Светото трио !!!
15
4
 
4
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Къде е Ламбо?
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРЯБВА СТАНИШЕВ И МЕСТАН ДА Я ПОСЛЕДВАТ!
13
8
 
11
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Не само трябва,а е жизнено важно да последват...засега. После тя може да ги последва...в затвора!
12
0
 
2
 
! Отговори
lili преди 10 години
v gerb ima edin bisch komunaga s mustazi a i tschenge oh to da e smo edin ta te ot gerb sa bili vsitschki tschingeta i komunjagi s bkp knijki paragrav 12 da vlese v sila b.b. i z.z. da si hodat novobogataschite sa te ot kakvo Sem.e lili pavlova kak taka e vse do b.b.i go podarja kolko b.b.i plascha na tja partiika ot bkp Sem.dado Partisanin bascha komunjaga i tschenge sa kakvo govori lili pavlova kakvo raboti majat i i tn. mnogo vi e strah ot peevski sascho drugari ot gerb se strahuvate ot peevs
11
3
 
1
 
! Отговори
lili преди 10 години
b.b. moje da si otide v USA pri daschera si ako go iska de a zezo z.z,, moje da hodi na vilata na selo na schofiora komunjaga bascha mu schofior na gen.schopov koito go nabuta da nosi papkite v mvr s gimnastischeskoto si obrasovanie i daschnata mu jena slujitelkata v dans kolejkata na aleksei petrov i t.n. b.g. z.z. hodete si vie ne ste sa bg.i parlamenta nama da badite na vlast povetsche
10
2
 
3
 
! Отговори
deputatkagerb преди 10 години
da z.z. i b.b. trjabva da si hodat ot parlamenta i ot politikata kakto napravi fidosieva kojato besche tahna jertva jertvata na b.b. i z.z. a partisanskata vnutschka lili pavlova da ne snae mnogo tsche po vremeto na bkp tja besche s privilegii da utschi hodi v tschujbina i da e studenka as ne me prieha neinata roda komunagite da sledvam saschoto dado mu i bascha mi sa bili predpriematschi bogiti
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Негодници , увеличете заплатите на хората.
8
4
 
10
 
! Отговори
BB v kafeza преди 10 години
Boiko vseki put si ot zagubilite :) i po losho cqlata durjava zagubi s teb
7
14
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Най-големия Бъэлгароубиец Борисов е все още на свобода и продължава да лъже без да спира?!Защо е без обвинения Борисов при условие, че има 3 разговора които го уличават във директно престъпление!!!ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА НА БОРИСОВ ДА НЕ СА МУ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ОЩЕ Е, ЧЕ АКО ГО НАПРАВЯТ БСП И ДПС ЩЕ СТАНАТ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМИ ОТ АТАКА ЗА КВОРУМА А ТЕ НЕ ИСКАТ ТОВА!ДОКАТО БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ *** СЕ РАЗХОЖДА НА СВОБОДА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ ОПОЗОРЕНА!