Не боравим с "оправям" и "удрям"!

Разпитаха 16 души от дирекция "Правна" на комисията "Златанов"
Обновена: 5 ное 2013 15:11 | 5 ное 2013 15:05,
7
Не боравим с "оправям" и "удрям"!
Кирил Добрев. Снимка: Булфото

Ние не познаваме това тефтерче. Не боравим с терминология „оправям“ и „удрям“. Решенията се взимат от колективен петчленен орган. Това заявиха чиновници от дирекция „Правна“ на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

16 души от дирекцията бяха привикани във временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и нарушения от дейността на комисията за конфликт на интереси. Тя беше сформирана след случая с прословутото тефтерче на Филип Златанов. От дирекция „Правна“ бяха категорични, че не знаят да има поръчители.

Още по темата
Ако ги е имало, това ще се установи, след като компетентните органи приключат проверката си, бяха категорични членовете на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Парламентарната комисия и тази за установяване на конфликт на интереси обсъдиха и преписките срещу магистрати. Според депутатите магистратите са лица, които трябва да бъдат проверявани от инспектората на ВСС, а не от комисията.

Магистратите и съдиите са лица, заемащи публична длъжност по смисъла на закона, и когато дойде сигнал за тези лица, комисията е длъжна да го разгледа. Спрямо тях са прилагани същите правила, контрираха от комисията за конфликт на интереси.

Председателят на парламентарната комисия Кирил Добрев обаче заяви, че комисията активно работи върху съдебната система. В тази си част трябва да намерите логично обяснение, отсече той. Намекът му беше, че органът е използван за натиск над магистрати.

В крайна сметка двете комисии не постигнаха съгласие за това имат ли право от комисията за конфликт на интереси да разглеждат преписки срещу магистрати. Днес беше обсъден и срокът, в който комисията трябва да се произнася по преписки. Той е двумесечен, но често е просрочван при излизането с решения.

Двумесечният срок е твърде оптимистичен, обясниха от звеното. Според членовете на дирекция "Правна" има производства, които са приключвани в този срок, но не може да е очаква всички преписки да се завършват в този срок.

Председателят на парламентарната комисия Кирил Добрев пък отново остро разкритикува работата на комисията.

По думите му някои представители на дирекцията работили свръх активно, а други малко. Един член на дирекцията годишно работил по 149 преписки, друг по само 16. Излиза, че някои са гении, а други малоумни, заяви Добрев.

Той обясни колко хора обект на тефтерчето са изслушани досега в комисията. С този казус с тефтера отпушихме бутилката, изтъкна социалистът. 90% от преписките са просрочени, коментира Добрев. По негови думи има преписки, които са решавани за дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
аман преди 10 години
аман от глупостите на Добрев пристъпника, той е неграмотен дори да чете закона, а камо ли да го разбира!!!Браво на БСП - страхотни кадри почнахте да вадите ведно с Мая и т.н.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,..комисия за установяване на всички факти и нарушения...''човек само като прочете името на комисията и е наясно,че преднамерено ще търсят под вола теле.Привикани са 16 човека за да им се вмени,че не е трябвало да си вършат работата и да се чувстват виновни
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boy po kratunata na gyavura i srabska muzika xaxaxaxaxaxaaaaa
2
2
 
8
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ -- НАРОДА НИКОГА!
1
10
 
27
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 10 години
Ама разбира се ,че вие не боравите с такива термини-вие /Лукановци,Виденовци и Станишевци/ сте финни,нежни,образовани и тактични,вие за това сте подготвяни в партийните школи-затова Корумпестан е там сега където е-благодарение на вашата тактичност и финес в управлението.