Цветанов е знаел за тефтерчето, твърд е Йовчев

„За разлика от него, аз винаги говоря с факти“
Обновена: 24 яну 2014 14:00 | 24 яну 2014 12:45,
73
Цветанов е знаел за тефтерчето, твърд е Йовчев
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, Булфото

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да твърди, че Цветан Цветанов е знаел за т.нар. тефтерче на Цар Киро, в което има описание за давани пари на политици, данъчни и митничари.

Вчера бившият МВР категорично отхвърли твърденията на Йовчев.

За разлика от него, аз винаги говоря с факти и за мен има значение дали това, което казвам, е истина или не. Конкретно него не искам да го коментирам, заяви днес Йовчев и продължи с атаката към Цветанов:

Човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да може да аргументира това, човек, който от трибуната набеди български лекари за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, които клевети безобразно страната си в чужбина, искате да го коментирам.

Той беше категоричен, че предшественикът му е знаел за тефтера.

Още по темата
Да, знаел е, отсече Йовчев. Той постави под въпрос, че тефтерчето е на Цар Киро, защото до момента това не е доказано.

Преди два дни вътрешният министър заяви, че има някакъв документ, за наличието на който е бил уведомен бившият вътрешен министър и който е предоставен на бившата ГДБОП, но проверка по него вероятно не е започвала и не е уведомявана прокуратурата. 

Малко са странни обстоятелството на движение на въпросния тефтер между институциите, каза днес Йовчев. Той обясни, че в момента не може да изнесе повече данни, защото се води разследване.

Министърът коментира и темата с изтичане на записи в медиите.

Винаги съм изразявал ясна позиция – против съм. При всеки един конкретен сигнал ще се проведе във възможно най-кратки срокове разследване, каза той. Не може обаче според Йовчев да се правят проверки на база общи твърдения.

По негови думи темата за СРС-тата не се налага да бъде обсъдена на предстоящото заседание на КСНС , но е трябвало да има такова на по-ранен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До полицайНикога не е бил в тази школа, ако е бил там щеше да е професионалист, а той е едно малко, самовлюбено комплексирано човече.
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако го вкарат *** в затвора и всички който са замесени ,ще гласувам за Ѝовчев
57
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Аре само за онези така наречени "доктори" да се изказваш Овчев. Тези са за затвора и Цветанов няма никаква вина, че ТЕ така са говорили. Всеки слушал разговора може да прецени за какви "лекари" става въпрос. Аз лично се бях вледенил и бих ги утрепал ако ми бяха пред очите. Та да не виним Цветанов, че нарича нещата с истинските им имена. Единствено той застана зад жертвите на престъпления и повдигна въпроса за дела спрени по изтичане на давност. Скапани червени ***.
56
4
 
16
 
! Отговори
eeha преди 10 години
и тая *** ще гори в ада!
55
3
 
8
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
Всички знаете, ама си траете.Всички сте от един дол дренки!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много странен бил пътя на тефтерчето м/у институциите!Айде,де!Там където става въпрос за огромни далавери,нанасящи финансови щети на държавата,шарят и големи пари.Както се казва-следвай пътя на парите!И някой тарикат старателно си е записвал/на кой колко е напълнена гушката/,та да се прави че на вижда безобразията.Не напразно като се установи у нас великата демокрация-едно от първите им действия беше да се закрие ДФК.Щото там не само се установяваха факти,а се пипаше здраво.
53
20
 
9
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво Йовчев
52
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Вече ме е срам да се наричам че съм българин,заради тоя шестак и цялата му герберска върхушка.Господи знам че ще помогнеш да се отървем от тази ***.
51
2
 
24
 
! Отговори
ЕДНА ПИКЛА.... преди 10 години
ЩО НЕ ВИ СЕ ИЗПИКАМ НА ТЕФТЕРЧЕТАТА! И БЕЗ ТОВА СЕ ЧУДЯ КЪДЕ ДА ГО СВЪРША ТОВА! ПИСНА МИ ОТ ВАШИТЕ ТЕФТЕРЧЕТА ГАДНИ И МРЪСНИ ТВАРИ ВИЕ! ЗАБЛУЖДАВАТЕ НАРОДА И ИС ИГРАЕТЕ НА - ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА, НО И ВАС ВСИТЕ ПО-СКОРО ДА ВИ НЯМА....
50
4
 
24
 
! Отговори
аз преди 10 години
За разлика от него, аз винаги говоря с ПРОПАГАНДА и ЛЪЖА примерно за бройката протестиращи. Сътворявам ОПОРНИ ТОЧКИ. Червено *еле. Само бесило за вас. Друга оправия няма. Като *** сте!
49
3
 
20
 
! Отговори
добре преди 10 години
За Цветанов и Борисов всеки ден има статии,изказвания, а за АКТУАЛНИ случаи- като Бисеров- КОСКОДЖАМИТИ ВИДЕН деец на ДПС- махнат-:НИЩО не се казва!!??? А Сидеров- продължава да вилнее и да залива БЪЛГАРИЯ с безобразни пана' и организации, набиращи ДОБРОВОЛЦИ за ОСВОБОЖДЕНИЕ???? на България!!??? Това нормален човек прави ли го? Да не сме в ЛИБИЯ да се набират "милиции"???Има ли някой , който да запита КОЙ организира това?-Във всички големи градове, а може и по селата- с плакати,в центровете на
48
11
 
3
 
! Отговори
изрод преди 10 години
Как Цецо не е поръчал да го ликвидират щом е знаел за това тефтерче все пак Цветанов е ***
47
19
 
7
 
! Отговори
вихър преди 10 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!
46
16
 
8
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Цветан Цветанов не е бил никога никакъв професионалист ! Управлението на Герб беше тиранично и безпощадно към народа ,на нас българите ни остава само да се молиме тези лоши хора , никога повече да не се връщат на власт ! Това няма как да стане при едни честни избори ,но ако използват както винаги силата на парите и връзкарството им ,тогава положението става обезпокоително ...
45
15
 
11
 
! Отговори
До страх лозе пази преди 10 години
Най-вероятно си от ГЕРБ защото си абсолютен ***.Когато вземеш един милиард заем за да погасиш един милиард стар заем задълженията на държавата не се променят бе ***.Да ти го обясня като на гербаджии-значи ти дължиш на Иван 100лв.Понеже нямаш за да му ги върнеш,вземаш от Петър 100лв и ги връщаш на Иван.Така пак дължиш само 100лв .Но според теб умно герберче ,дълга ти е станал 200лв.Изясни ли ти се или да продължа с по-прости примери
44
2
 
15
 
! Отговори
докога???? преди 10 години
и на тази фурнаджииска лопата ще и дойде времето.Наистина само простотия в тази държава.
43
11
 
2
 
! Отговори
Закова го! преди 10 години
Човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да може да аргументира това, човек, който от трибуната набеди български лекари за убийци и се оказа, че няма основание за това, човек, които клевети безобразно страната си в чужбина...
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига с тези циркове и тефтерчета ами почвайте да работите
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По цял ден факти истини и нито един в затвора, чудя се защо братя Галеви не се появят и така и така няма да отидат в затвора!
40
0
 
6
 
! Отговори
505 преди 10 години
всички сте от едно котило