Политолог: ГЕРБ променя облика си към по-модерна партия

ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, а на Николов и Фандъкова - друго
Обновена: 17 фев 2014 10:22 | 17 фев 2014 09:14,
35
Политолог: ГЕРБ променя облика си към по-модерна партия
Снимка: Bulgaria On Air

Наивно беше да се смята, че Цветан Цветанов ще бъде отстранен за подобряване на партийния имидж на ГЕРБ, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Първан Симеонов. Неговото мнение е, че Борисов никога не е искал да отстрани ексвътрешния министър от заместникпредседателското място на партията. Очакванията по-скоро са били да понижи вътрешнопартийната тежест, което се е случило с избирането на двама нови заместник-председатели, коментира Симеонов. Той подчерта, че новите заместници в ГЕРБ – Димитър Николов и Йорданка Фандъкова, съответстват на стремежите за изграждане на един по-модерен облик на партията.

Още по темата
По думите на политолога ГЕРБ се опитва да се преформулира от една по-балканска и свързана с полицията партия към една по-модерна такава.

„ГЕРБ на Борисов и Цветанов е едно, на Николов и Фандъкова е друго“, заяви Симеонов.

Той подчерта още, че Реформаторският блок ще трябва да определи позицията си спрямо ГЕРБ, тъй като от формирането си досега лавира между позициите на сближаване и дистанциране от партията на Борисов.

Мнението на Симеонов е, че идеята за провеждане на предсрочни избори все повече се отдалечава. По думите му, ако управляващото мнозинство успее да събере убедителна подкрепа на изборите за Европарламент, то има два варианта - или да остане на власт, или да свика предсрочни парламентарни избори. Според него обаче е малко вероятно управляващите „да оставят политическото питомно, за да гонят политически дивото“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МуахахахахахМУАХАХАХАХАМутрата е ЕДНА БЕ!мУАХАХАХАХАХАХПроменяли се.....Как се изправя кривото бе?МуахахахаххахамухахахахахахахГЕРБ са БКП2
31
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 10 години
Този 'Политолог' само си отватя устата а нищо не казва. ГЕРБ са винаги били прогресивна партия, за разлика от всички други динозаври.Два пъти съм го слушал този пикльо, два пъти ми прави впечатление, че много говори а всъщност нищо съществено не казва. Отчита дейност.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ГЕРБ променя облика си към по-модерна партия" - Както капитализма не се променя при смяна на едно с друго правителство, така и пропагандата на капитализма остава неизменна от времето на въвеждането му като обществено-икономическа формация.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мутрите никога не менят нравите си.нищо няма да се промени в тази мутренска партия.
28
1
 
24
 
! Отговори
Даскала преди 10 години
Първанчо я си запали дипломата чадо , много , много не ги чаткаш нещата или си купен ***!!!Двамата кмета , избрани за параван на Цветанов са затрупани с проблеми , така че на практика на Цветанов ръцете са развързани /докато съда не ги върже /!А ти къде видя демократичност и модерност?
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
22,другарю Шоп,ти си дървен шоп сигурно от Банкя,щом хвалиш едно недоразумение,за срам на нацията било ни м-р председател.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На този пишман политолог колко ли му плаща ГЕРБ за да говори глупости???
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Налагаше ми се да говоря публично срещу моите бивши колеги от НАП, а те са прекрасни професионалисти и си вършат много добре работата. През миналата година преизпълниха приходната част със 125 милиона лева", категоричен е Стефанов============== Aуууууу, ГЕРБери, какво стана сега? Нали ремонтирания бюджет бил изгърмял, нали нямало събираемост.... брей, брей,брей - какво стана сега.... Няма да отговорите веднага, дали све пак трябва да ви спуснат директива :)
24
2
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
:))) На даждьотесь, товагишчи...
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТоест?
22
1
 
29
 
! Отговори
Край на илюзията преди 10 години
С оставането на Цветанов в челните редици на ГЕРБ, се очаква още депутати да напуснат. Досега много са живеели с надеждата, че на Конгреса им, Цветанов ще бъде отсвирен. От вчера, илюзията свърши.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Шоп До сега 3ма депутата са напуснали ГЕРБ и 2 *** са подали оставка.... зам. председателя на ГЕРБ е подсъден с 3 обвинения за престъпления по служба докато е бил вътр. министър... Не, бе, кораба ГЕРБарик не потъва, просто го закисват отвътре :)))))))
20
10
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Господа Другари, коментирайте изказванията на украинския си евреин, че ГЕРБ била "властова партия" и щяла да се разпадне като не е на власт? От година вече чакаме да се сбъднат прогнозите му.
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ... Д.Николов успя в Бургас, защото успя да помири всички политически сили в местния парламент и не развалят проектите от едното политическо противопоставяне, естествено в основата на помирението е че има "мамбо" за всички :)
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият директор на Националната агенция за приходите (НАП) и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов е подал заявление тази сутрин, с което напуска групата на ГЕРБ и става независим.Решението на Стефанов идва три дни след като друг финансист от ГЕРБ - бившият заместник-министър на финансите Владислав Горанов, напусна парламента.Красимир Стефанов е третият депутат, който напуска групата на ГЕРБ и става независим. Преди него това направиха Георги Марков и Светлин Танчев.
17
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в София са налице, и по магистрала Тракия са налице, по Южната дъга са налице, на Дунав мост 2 са налице, магистрала Струма- и там.....Единственото правителство в последните 25 години, което е направило нещо значимо за България.
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
модерна БКП
15
4
 
37
 
! Отговори
... преди 10 години
Николов успя да промени за 2мандата облика на град Бургас, направи го от обикновен западащ Български град, в развиващ се и доста европейски благодарение на добрия екип, и евро средства. Радвам се за това че е избран за заместник, защото ако наистина е така както твърди, и успее да направи силен екип, би могъл да помогне не само за Бургас, но и за цяла България. А на тези които след малко ще ме оплюят, ще им кажа че са важни резултатите нищо друго, а в Бургас резултатите са на лице.
14
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, което се случи на националната конференция на ГЕРБ, беше една голяма пудра за обществото. Зрителите не знаят, че ние като влизаме в студиото, нас ни гримират. Аз например имам една пъпка на челото, но тя не се вижда заради пудрата. При ГЕРБ има голям цирей на челото, който се казва Цветан Цветанов. Пудрата се нарича Йорданка Фандъкова, нарича се Димитър Николов.
13
3
 
21
 
! Отговори
... преди 10 години
До социолог 9Абе брат видя ли ги тези елитни европейски политици, чу ли какво приказват? Никакво самочувствие нямаме! Появяват се някакви тотални урунгели, говорят глупости, не знаят и не ги интересува изобщо какво се случва у нас и ние подскачаме и им се кефим щтото са европейци, а ние прости Българи...аз не съм европеец, аз съм Българин!