Кънев премиер - на заден план, РБ подкрепя кандидата на ГЕРБ

Реформаторите не казват министри на медиите, първо на Борисов
Обновена: 4 ное 2014 13:14 | 4 ное 2014 12:41, Камелия Цветанова
91
Кънев премиер - на заден план, РБ подкрепя кандидата на ГЕРБ
Снимка: БТА

Реформаторският блок ще подкрепи кандидата за премиер на ГЕРБ, а кой ще бъде той - ще реши партията на Бойко Борисов. Това заяви след консултациите при президента лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев.

Въпреки че по-рано днес той обяви, че е готов да стане премиер с условието обаче, че Реформаторският блок и семейството му го подкрепят, след срещата на „Дондуков“ 2 Кънев заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не му е предложил да става премиер.

Още по темата
„ГЕРБ ще предложат премиера при условията, при които разговаряме - подробно коалиционно споразумение и програмна декларация. Ние ще подкрепим премиера, който те ще предложат“, заяви Кънев и призна, че не би обсъждал хипотезата, при която той е министър-председател, защото смята, че тя е с изключително малък шанс.

Кънев отказа да съобщи подробности около предложенията на Реформаторите за министри с мотива, че днес ще имат среща с ГЕРБ и първо на тях ще ги кажат.

„Министрите, които ще предложим, отговарят на получения от нас резултат на изборите и те не са нито осем, нито девет“, увери той.

По думите му президентът Росен Плевнелиев е потвърдил по време на разговора, че утре ще връчи мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ.

Според Кънев при сегашната ситуация е много важно да се състави правителство с първия мандат, а не да се върти ролетката с втори и трети.

Той припомни, че програмата на правителството се одобрява един месец след гласуването му в парламента и ако има кабинет с мандата на ГЕРБ заедно с РБ, то ще има подробна и ангажирана по срокове програма.

„Програмната декларация, която готвим с ГЕРБ, е най-подробната такава в българката история. Досега много пъти са избирани министри, без да има такава, а днес ще има ново ниво на коалиционна култура“, увери лидерът на ДСБ.

Относно консултациите с президента той обясни, че основната им тема е била възможността за съставяне на правителство и ключовите му приоритети.

Реформаторите са представили и програмната декларация, която готвят с ГЕРБ, и са обсъдили основните неща в нея.

Кънев обясни, че подробно са говорили и за мерките за съдената реформа, защото те са много добре подготвени и разписани.

„Не става въпрос за плакатно заявление, а за конкретни мерки, които ако бъда осъществени, ако партиите си изпълнят ангажимента си в подкрепа, ще се промени българското правосъдие“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Logika преди 9 години
Мотайте се още и се правете на ощипани госпожици и после гледайте какво ще стане.....
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Година 2014 мина !Да се се събирате и уреждате !
56
1
 
2
 
! Отговори
Либерасти долни преди 9 години
Февруари идва, гадове!
55
0
 
1
 
! Отговори
До rambo преди 9 години
Не е Цецка Цачева, а Цецка Данговска! :)Защо е сменила името, никой не знае.А Валери Симеонов е Валери Балевски.
54
0
 
1
 
! Отговори
rambo преди 9 години
малко информация за заблудените овци.кой е бойко борисов-агент буда от дс.бойко е бивш комунист и майор от убо.бойко е син на полковник от мвр.бойко е разследвман от цру като престъпник.кой е цветан цветанов-старшина от дс син на шофьора на най довереното лице на наччалника на дс и масов убиец григор шопов.коя е цецка чачева-виш партиен секретар на бкп на окръжния народен съвет на плевен.това е цялата истина за бойко цветанов и цачева.
53
0
 
1
 
! Отговори
Пладнешки обир преди 9 години
Ами търкаляха Служебни правителства разни, избори си правиха, седянки си правиха, срещи разни, преговори и тя година мина, без да работят, ама заплатите си ги получават иначе, де...Те изкараха Годината успешно! Даже и без да работят, получиха доста пари и милиони Субсидии... Нищо не произведоха - нито машини, нито дрехи, нито даже хляб! Нищо не набраха - нито жито, нито домати, нито даже тикви... Но получиха Големите пари...А Вие - не сте спирали да работите, нали?... и колко получихте, а?!...
52
1
 
6
 
! Отговори
lol преди 9 години
Вън ЕРП-тата!Вън американските централи!Завръщане на държавата като собственик на стратегическите предприятия в енергетика, ВПК, добив на благородни метали и други важни отрасли!Пускане на 3ти и 4ти блок на АЕЦ Козлодуй!Всичко това ще влее пари в Държавния бюджет и ще има пари и за пенсии и за здравеопазване, образование и т.н.Докато САЩ и ЕС ни дикутват какво е важно и как трябва да се случват нещата, ще живеем в нищета и мизерия!Националния интерес над всичко - ЕС, САЩ, дори Русия!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди няколко седмици имах дело за крупна сума пари, за другата страна се яви като адвокат колегата радан кънев. не мога да го коментирам като специалист юрист, защото се оказа, че въобще не беше чел делото, което спечелих. след това успяхме да пием кафе и човекът си каза в прав текст: 'в момента ме интересува единствено и само правителството и нямам време да мисля за друго'. искам да кажа, че просто се плаша, ако така се отнася и към бъдещите си министерски задължения..
50
16
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Единственият свестен политик в момента е президента!
49
5
 
2
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Тук само с Атакисти ли е пълно!По оценките е видно че е така!Масово кълнете моята партия Герб!Дано и в обществото не е такова положението!Да живее Герб!
48
0
 
6
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
ТЕА вЕрно ли си вЕрват,че им вЕрва някой от нормалните хора?
47
0
 
9
 
! Отговори
коза ностра преди 9 години
На ти си куклата - дай си ми парцалките!
46
6
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До КОШМАРА - АТАКАПравилно, тази зима ще приключим завинаги с ибрикчиите на хидроинженера от ЮРУШ!ЮРУШ и ДПС ОТНОВО в един отбор, този път като опозиция. Една съдба!!!Не на ибрикчийството!Да живее България!
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и ОЯДЕНИ ПРАСЕТА
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СЕ ЗАПАЛЯТ ПРЕД КАБИНЕТА ТИ И ТИ КАТО ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕШ И ДА НЕ РЕАГИРАШ Е АДСКИ ПОДЛО И НЕ ЧОВЕШКО,И ДНЕС ЦЯЛАТА ПАРТИЙНА ШАЙКА НА ДС МЪЛЧИ И ЧАКА БУРЯТА ДА ОТМИНЕ,НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДУМА ДА ОБЕЛИ ЗА ТОВА МОМИЧЕ,СЕЕДНО НЕ СЕ Е ЗАПАЛИЛА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО А Е ИЗГОРЯЛА ВЪВ БИТОВ ИНЦИДЕНТ,ПУСНАХА ПСИХОЛОЗИ ДА ЗАМАЗВАТИ ДА НИ УВЕРЯВАТ ,ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ НЯМА ТАКАВА ЖЕНА,НЯМА ТАКЪВ ПАЛЕЖ И ВСИЧКО Е ТЕОРИЯ НА КОНСПИРАЦИЯТА,ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,ВИЕ СТЕ ***,ЛИШЕНИ ИНДИВИДИ ОТ ДУШИ
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сефте го виждам тоя да не е ухилен като пълен *** :)
42
2
 
19
 
! Отговори
3 БОЛУКА преди 9 години
снимани пред портретите на 3 ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ
41
6
 
26
 
! Отговори
КОШМАРА - АТАКА преди 9 години
НЕМА СЕ ПЛАШИТЕ! ТАЗИ ЗИМА С ОГЛЕД ОЧЕРТАВАЩОТО СЕ МАСОВО НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО И ЕНЕРГИЙНИ БУНТОВЕ С ХУНТАТА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ПРИКЛЮЧЕНО ЗАВИНАГИ!АТАКА - ПОБЕДА!
40
5
 
5
 
! Отговори
Бабата на Рамбо преди 9 години
До ramboЩо не си седиш в кръчмата, бе !
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако продължават да се мотаят както досега - СКОРО НЯМА ДА ИМА НУЖДА !