РБ прогнозира: Вот на ДПС ще увеличи подкрепата за кабинета

Москов бил сред най-успешните министри в кабинета
Обновена: 22 яну 2015 18:55 | 22 яну 2015 12:32,
18
РБ прогнозира: Вот на ДПС ще увеличи подкрепата за кабинета
Снимка: архив Булфото

След вот на недоверие кабинетът може да получи по-голяма парламентарна подкрепа от тази, която взе при избирането си. Това прогнозира съпредседателят на групата на Реформаторите Найден Зеленогорски.

РБ застана твърдо зад здравния министър Петър Москов, чиято оставка беше поискана от ДПС във вторник. Тогава партията на Местан обяви и че ако Борисов не извади Москов от кабинета, тя ще инициира вот на недоверие.

Още по темата
„Не ни притеснява вот на недоверие. Ще направя една прогноза – може да се окаже, че ако има такъв вот, правителството ще получи по-висока подкрепа, отколкото получи, когато беше избрано“, коментира Зеленогорски.

Той нарече Петър Москов един от най-успешните министри в кабинета и обвини ДПС, че с искането за оставката му се опитва да запази статуквото.

„Това е начин да се запази статуквото и да се предотврати реализирането на промени, които ще извадят криминалните икономически интереси от здравеопазването и ще превърнат пациента в център на здравната ни система“, каза още Зеленогорски.

Той беше категоричен, че никой в управляващата коалиция няма да пристъпи цивилизационни ценности и да наруши конституционни права на български граждани.

"Партиите в РБ сме наследници на политическите сили, които най-категорично отстояваха правата на българските турци в България“, припомни Зеленогорски и обясни, че е бил на митинга пред парламента за връщане на имената на българските турци.

Реформаторите излязоха и с декларация в подкрепа на кабинета за промяна в концесията за „Ски-зона Банско“. Те настояха да се публикуват резултатите от всички извършени досега проверки.

Да се сезира прокуратурата и да се разтрогне договора, поискаха още от РБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да така е който до 18-тата си година не се е научил да чете и пише откъде накъде ще има право на глас.Доколко адекватно ще е неговото мнение?На изборите би трябвало да има такова ограничение.И то не е етническо,нито религиозно.
12
1
 
2
 
! Отговори
до 9-ти преди 9 години
Идеята за задължително гласуване е добра,но да се направи така,че неграмотните да не гласуват.Не съм съгласен хора,незнаещи да четат и пишат,неразличаващи ляво от дясно да избирта кой да ни управлява.
11
1
 
2
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Изказването на Местан,че имало само заплахи и чупене на стъкла е невярно!Спомням си случая в Овча купел и с очите си видях битият колега .Думите на лидера на ДПС са обида за нас.Затова на следващите избори твърдо гласувам за опонентите на ДПС-ГЕРБ,РБ или ПФ.
10
8
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
И какво е направил Москов -та чак е най-добрият ? освен че разбуни духовете в България с линейките по *** махали с пуполизъма си ,нещо конкретно да е направил-не естесвено ,само говорене каквото обича българският народ .
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...До 5 , Това е хитър ход. Ако изобщо се стигне до вот, който естествено няма да мине, тоискащите го ще го осребрят по някакъв начин.
8
1
 
2
 
! Отговори
naco преди 9 години
"ПОДКРЕПАТА" за "КОКЪЛА",никой не го интересува кабинета г-не!
7
1
 
4
 
! Отговори
Продажници Предатели преди 9 години
Верваме ви Верваме ви !!!Измамници!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задължително гласуване и ДПС от 36 депутата ще станат на 9!
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК РАЗБРАХА ЧЕ Е НАЙ УСПЕШНИЯТ? КАТО ОЩЕ НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛ. ОСВЕН ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
4
12
 
7
 
! Отговори
ани преди 9 години
Успешен в бърборенето - да! Иначе с какво се прояви за два месеца, та вече и отличник стана?
3
20
 
11
 
! Отговори
uu преди 9 години
Ако Москов е най-успешния Министър, то Правителството ВЕДНАГА трябва да си ходи....Че аз от Петър Москов освен политически напъни, друго до сега не съм чул...
2
21
 
8
 
! Отговори
Кое му е успешното преди 9 години
на тая превъзбудена шматка?Като те е завъртяла рулетката на живота и си попаднал на място,което не ти е присъщо,то започва едно пъчене и напъване,което не помага на никой.Не може да се говори така!Всичи го знаем,но трябва интелигентно решение да се намери,не може такова просто говорене от министри и двамата от Деформаторския блок,дето уж се имат за нещо.
1
19
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16 ч. пред президентството ще се проведе протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО и световната агресия на НАТО.