След популизма ще дойде времето за плащанията!

Борисов: Ако някой покаже откъде да вземем пари, ще му дадем тази възможност още днес
Обновена: 18 фев 2015 14:02 | 18 фев 2015 11:10, Надежда Бочева
312
След популизма ще дойде времето за плащанията!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че ако Народното събрание не ратифицира планирания нов дълг от 16 млрд. лв., в един момент след популизма, ще дойде времето за плащанията.

Още по темата
"Да видим, ако не приемат дълга, ако някой покаже откъде да ги вземем (средствата – бел. ред.), понеже аз не знам, ще предоставим на други тази възможност. И то още днес. Популизмът има измерения до едно време. Оттам нататък са плащания“, каза Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

Допълнителният заем от 8 млрд. евро бе одобрен миналата седмица в спорни гласувания от две парламентарни комисии – външна и бюджетна.

БСП направи днес пореден опит да осуети тегленето на новия дълг. Депутатите от левицата поискаха точката за ратифициране на договора да бъде оттеглена от дневния ред на Народното събрание.

Бойко Борисов се поинтересува също кога е днешната първа копка за Северната скоростна тангента. "Осми декември най-късно трябва да е готова Северната тангента, за студентския празник да пътуват по нея“, поръча той и после уточни: "Тази година".

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 9 години
До АнонименЕ, може, но не е ***, а мутренски манталитет. Те само за вземане говорят - раздаването е с бухалка или с пищов ...А иначе и от амфетки може да ги докара, аз ли да му казвам?
240
1
 
7
 
! Отговори
До " ербапите & преди 9 години
Ейййй, що народ вади "Берданата " срещу мафиота? Ц-ц-ц-ц-ц.Едно не мога да разбера само: Що сичките надничат из зад топлото дупе на жената?Иххххххх, мама му стара.......както ми е се е надъ...., да де .. накипяло, да се намери един да фане тоз мафиот и да го тури като румънците у затора. И утре като изпълзя из под завивката...правдата за която се дървя ще е наготово дошла.Еййй, жена, я не слагай гащите за секи случай.....то човек знай ли...се е убаво де да се скрий.......
239
2
 
9
 
! Отговори
Кристко преди 9 години
Аман от крадливото и лъжливо племе от некадърници!Защо не теглите милиарди за високи заплати и пенсии на мизерния народ,а само за алчните си мутри мислите?!Защо и пак си увеличиха депутатските заплати,а мислят да слагат 10%данък на работещите пенсионери?!Не говорете за Гърция,а си вдигнете заровените си в пясъка глави братя българи!В денят на Левски може да се замислите за много неща!
238
5
 
12
 
! Отговори
Аман преди 9 години
Скъпи Бойко, ти се явява на избори с програма, платформа и т.н. ако не знаеш от къде да вземеш пари напусни.
237
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Орешарски взе един милиард тоя орева орталъка,че щели и децата ни да плащат,а сега иска 16 милиарда + 4 милиарда,които си гласуваха през декември за новия бюджет и говори за популизъм.Наглец,който мрази народа.
236
4
 
10
 
! Отговори
kristko преди 9 години
Скъпи българи,на бате ви Бойко му трябват толкова пари,за да има да плаща на мизерния българин на избори или предстоящи протести!Малко ли се охарчи за тия протести на ,,умни,красиви,интелигентни" подкрепящи Герб!Така,че плащай народе на мутрите,които избираш и си трай!Поне това можеш!
235
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** заминавай си бе тикво проста
234
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този паралелепипед само тангенти са му в акъла
233
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 9 години
План за получаване на пари:1. Излизане от Евросъюза.2. Уничтожаване на всички Евро норми и ограничения.3. Връщане и национализиране на всички предприятия в страната, исползвани от западни фирми, практически без полза за България.4. Възстановяване на селското стопанство.5. Постепенно повдигане на промишленното производство.6. Създаване на експортни отношения на селскостопански стоки с Русия.7. Завършване на газовата магистрала и пълна газификация на България.8. Завършване на втора атомна
232
1
 
5
 
! Отговори
А, де !!!! преди 9 години
Оптика трябва тука, оптикаааааа.*** както му е накипяло на народа и без нея май натам отива.
231
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпънар , знаеш ли от къде идват пари в бюджета : От развита икономика !От индустрия - тежка и лека ( заводи ),Селски стопанство - хранително вкусова промишленост , собствена евтина енергетика !Затова ти казват пр'тс тиква !Заеми и заеми .,за да функционира държавата .. . И после накъде ?
230
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 9 години
За какво говори този смешен човек!? Пари се получават с работа!!! Трябва да се работи, а не да се разказват празни приказки за вълшебно намиране на пари!!!
229
4
 
11
 
! Отговори
БОКО ЛЪЖЕЦА преди 9 години
И ЩЕ СИ ПЛАТИШ, И ОЩЕ КАК!
228
4
 
11
 
! Отговори
боико борисоф преди 9 години
Скъпи бъп..ббългари,тоя заем ми требЕ,поннежЕ сабирам сериини номера на банннкноти,като саберЕЕм целата коЛекциа че ви дам и на вас.Ваш Боико
227
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зощо искате пари наготово.Да вземем отнякъде ,защото нямаме.Това не ви ли прилича на *** манталитет.Ами изкарайте си .Задействайте механизмите на икономиката.Предприятия да заработят ако не държавата да си ги върне и да инвестира в тях ,да си възвърне международните пазари ,да се развива стопанството -от там ще дойдат пари .Иначе да вземем едни пари да построим магистрали с половината от тях ,другата половина да си ги приберем в джоба .Това сме го играли.
226
3
 
17
 
! Отговори
край преди 9 години
Ботко ако нема 8-9 милиарда лева за харчене не го търси да те управлява. Бай *** - премиер щеше да напише сега Алеко ако беше жив.
225
4
 
8
 
! Отговори
naso преди 9 години
Искат заем да се финансират докато не са дошли друди партии да го вземат те да го окрадат
224
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам се, защо Боцко така неистово плащаше на "протестиращите" дошли по "своя воля и убеждения". Дойде да ни отърве от гадния Орех който закапаваше страната с ЕДИН милиард. Успя с помоща на *** от ДПС да го бутне и се намърда на премиерското място. И започна "спасяването" като посегна на работещите пенсионери, на спестяванията и най-вече с теглене на 16 милиарда лева заем. Ако това за Боцко е спасяване здраве му кажи. Той каза, че МОЖЕ но за пореден път се доказа, че не може изобщо! Да си х
223
2
 
18
 
! Отговори
До 273 преди 9 години
Ама ти искаш те да се отарашат сами, бе приятелю. Хи хи хи. Няма как да стане така, че доброволно да се върнат парите. Първо защото трябва да признаят, че те са ги окрали. Второ защото за това би трябвало да влязат най-малко в панделата. Трето защото е по лесно да продължат да крадат, а сметката да я лепнат на чужд гръб-в случая на гърба на народа. За да има някаква надежда, дори и най-малка е необходим натиск отдолу-нагоре, но тогава става мътна и кървава. Власт взета с кръв, с кръв се дава ...
222
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направете проста сметка колко пари се откраднаха и изнесоха от България от 1989 до сега. Милиорди!!! Само БиБитко и Цветенцето откраднаха една десетарка. А Костов, Царчето, Софиянски, цели кохорти министри които влачеха като за последно! И все имаше. А Валката Златев, а очилаткото който произвежда лекарства, а Любо Пъпката, кой ли не краде през тези години. Върнете откраднатото и ще остане.