Управляващите отложиха гласуването на новия заем

БСП реагира остро, червените депутати скандираха "Оставка"
Обновена: 19 фев 2015 15:32 | 19 фев 2015 09:21, Камелия Цветанова
174
Управляващите отложиха гласуването на новия заем
Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха гласуването на ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г.

Вчера така и не се стигна до гласуване, защото работното време на народните представители свърши, а обсъждането не беше приключило.

Още по темата
Искането за отлагане на гласуването днес беше направено от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов и беше подкрепено от всички присъстващи в пленарна зала депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Вземането на решение на всеки един от нас е много отговорна задача и ние можем да вземем решение след подробното запознаване с нуждата от вземането на заема. Не беше направено нужното за разясняване на договора и трябва да го обсъдим с експерти“, мотивира се Симеонов.

Оказа се, че ПФ още няма окончателно решение как да гласува, въпреки че вчера финансовият министър Владислав Горанов говори с тях, както и с другите коалиционни партньори на ГЕРБ от АБВ и РБ.

БСП реагира остро на искането на Симеонов за отлагане на решението.

„Това, което се случва, е един алъш-вериш и покупко-продажба на цели парламентарни групи. Нямате нужда от цяла седмица, за да ви купят, след като Горанов ви е отделил 16 минути вчера, по една минута на всеки един милиард“, възрази социалистът Георги Кадиев.

Той призова депутатите да гласуват още днес и да отхвърлят договора за заема.

„Ако трябва да ходим на избори - да ходим, по-добре така, отколкото дългове за децата ни“, коментира той.

Още вчера от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че гласуването ще бъде отложено, защото ГЕРБ ще търсят партньорите си в управляващото мнозинство за разговори по темата за дълга.

Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

Засега зад дълга твърдо стоят само ГЕРБ и РБ. От АВБ бяха категорични, че няма да го подкрепят, БСП, ДПС и „Атака“ също са против. Засега позицията на патриотите не е ясна.

След като искането на Симеонов за отлагане на дебата днес беше прието, депутатите от БСП започнаха да скандират „Оставка“!, което провокира председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :“Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: парламентзаемBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
27
 
! Отговори
бърдогвата преди 9 години
Тиквата нали щеше да подава оставка вчера? Пак излъга и вчера, а и днес!
70
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставчицаа натам отиват нещата
69
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай Бойко ние разбойниците сме с теб другата седмица изтегли още 10 000 000 000 давай да теглиме да затриваме всичко
68
0
 
10
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Нови избори е само 4 партии в парламента. Без политическите джуджета. Не е нормално всяко решение на парламента да се гласева ИН ВИТРО.
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Русе казаа Оставка
66
2
 
23
 
! Отговори
Иван преди 9 години
"С гласувания заем в размер на 1 милиард лева управляващите целят да изхарчат парите и по този начин да се стигне до фалит на държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Якоруда."
65
0
 
26
 
! Отговори
българин преди 9 години
Такъв ГЕНОЦИД и ГРАБЕЖ България не е виждала от създаването си като държава след турското робство. Докато не измрем всички, тия няма да ни оставят на мира. Явно това искат. Жалко за България.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варна каза Оставкааа !
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И НАРОДА ВЪСТАНА И КАЗАА ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА
62
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е честито ви нов заем.Но този път внуците ви няма да го връщат защото го тегли вожда на народа,честния,почтения мутра Борисов.Патриотите клекнаха на Борисов,вече е решено,но те ще бъдат "убеждавани" още седмица за да се убедят в "неотложността"от нов заем.Абе такъв морал тресе държавата,такава почтеност,че скоро не народна република ще станем ами мутренско милиционерска република.А Симеонов е *** на Борисов -не ви ли е ясно.
61
3
 
19
 
! Отговори
България преди 9 години
Спомнете си за Пламен Горанов, този велик човек, който на 20 февруари преди 2 години се самозапали и даде живота си против двешната върхушка, която отново е във властта. Спомнете си за него, защото никой от управляващите нито дума няма да обели за ПЛАМЕН ГОРАНОВ, защото неговият дух ги плаши само при произнасяне на името му. Защото този чист човек си даде живота срещу едни мутри и бандити, които днес доразграбват останалото от България.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятели вие и вашите семейства днес изтеглихте поредния си заем от банката а да ви върви по вода
59
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 9 години
Браво Бойк мачкай бедния и истрадал и болен българин мачкай го здраво така му се пада като е найвен и задрямал
58
1
 
14
 
! Отговори
от Полша преди 9 години
а честито Ви нов заем ще връщаш българино какво да ти правя като си задремал на 19 февруари
57
17
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Ако съм на мястото на Бойко, още днес подавам оставката на правителството и им казвам на всички многознайковци - да се оправят. Да не се явява на следващите избори и да остави БСП/ДПС/АТАКА да работят без да взимат заеми. А дано!
56
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мама ви *** единия милиард на Орешарски щяха да го плащат и децата на децата ни а сега питам КОЙ,КОЙ ще плаща 16-те милиарда на Борисов.
55
0
 
18
 
! Отговори
дфдфдф преди 9 години
Ехххх вместо да мислят как да потръгне икономиката, да стимулират производството, да има някакво развитие тази държава...Тези взимат заем...Безпомощно, страхливо, незнаещо управление. Такава е, за жалост, ситуацията в БГ
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента. - Цецка Данговска от село Драгана, община Угърчин, област Ловеч.
53
0
 
14
 
! Отговори
геноцид преди 9 години
Отложили са гласуването на новия огромен дълг от 16 милиарда, защото още не са се разбрали - кой на кого и колко. Не са уточнили процентите, комисионните, сумите. Бъдете сигwрни - ще ги уточнят, ще го гласуват. За сметка на горкия народ, чийто деца и внуци ще плащат тоя грабеж. За техните деца и внуци не се безпокойтe - те отдавна са ги осигурили в чужбина - с имоти, банкови сметки. Осигурили са и правнуците си. А нас - кучета ни яли...
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ТО СЕ ЗНАЕ ЧЕ ПАРТИИНАТА СЪКЛЕЦАРКА ЦАЦАТА ЩЕ ПРАВИ ВРЪТКИ. САМО ЧЕ ДОКОГА? ЩОМ КАТО И ТЕЗИ КОИТО ГИ ПОДЪРЖАХА СЕ ДРЪПНАХА РАБОТАТА ОТИВА КЪМ ИЗБОРИ.