Радан Кънев щастлив от оставката на Първанов

Това е най-хубавата новина, доволен е лидерът на ДСБ
Обновена: 26 фев 2015 09:19 | 26 фев 2015 09:16, Александър Попов
110
Радан Кънев щастлив от оставката на Първанов
Снимка: Булфото, архив

Оставката на Георги Първанов може да е изненадваща, но пък определено е зарадвала лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Това е най-хубавата новина, голямо гайле ми падна. Знаете ли колко е трудно да убеждаваш седесарите какво правиш с агент Гоце, който ги мачкаше до вчера", заяви в студиото на bTV съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Още по темата

Както е известно, лидерът на АБВ заяви, че подава оставка начело на партията заради гласуването на ратификацията на новия дълг в размер на 16 млрд. лева.

Кънев обяви, че Реформаторския блок би оттеглил подкрепата си, ако парите не се харчат разумно

"Ако сме взели парите, за да финансираме обръчите от фирми и сегашните елитите, значи сме сторили зло. Но ако сме го направили, за да запушим пробойните, сме направили добро. Ако видим обаче, че се случва първото, ще сме първите, които ще оттеглим подкрепата си", каза той.

Кънев не е съгласен и с мненията, че са от една страна с ДПС.

"ДПС взе завоя и се присламчи в последния момент към гласуването на ратификацията на външния дълг", припомни лидерът на ДСБ.

Според него гласуването в пленарна зала е можело да мине и без ДПС.

"Патриотите се поддадоха на популистки натиск. ДПС много слабо ме интересуват. Единственото, което знам за тях е, че те трябва да стоят достатъчно време в опозиция. За да могат българските турци да имат достатъчно добри представители, които да не ги ограбват", смята Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези всичко е игра на его и на пари. Отговорност нищо не означава. Като гледам как се радват от трибуната, че са успели да изпъкнат с някое гениално словесно изхвърляне ми се повръща. Забавлението което си правят в парламента за сметка на почти умрелият народ е толкова извратено, че за него няма думи. Тези хора си играят със съдбите на хората както децата си играят с кубчетата в декските градини. Мая Манолова получава оргазъм всеки път щом затапи някой от трибуната.
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От вчера сте пътници. Цирка е пълен. Не си научихте урока. Останахте си платени реститутки. Май и вие в кюпа с Бостан коалиция. Жалки сте
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
набързо да нахвърлям . предполагам че всички сте чували за прословутия план ран-ъп . в тоя план трябваше да се зароби цялото население в кредити и да им се вземат имуществата под различни форми но все някак българина се оправяше по някакъв начин , като видяха че с хората няма как да стане сега направо ще заробят държавата
45
8
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Радан Кънев е прав в едно: Георги Първанов не може да има нищо общо с т.н. реформатори - продажници, които съсипаха селското стопанство по времето на Филип Димитров и промишлеността по времето на Иван Костов. Първанов също не е безгрешен, но вероятно почва да разбира, че с АБВ само разедини лявото и създаде не лява формация, а патерица на ГЕРБ.
44
9
 
25
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
Пффф, Кънев се излага - Първанов си подава оставката, защото АБВ СА ПОДКРЕПИЛИ ДЪЛГА. Защото Първанов го е срам от измяната на политиците. Защото Първанов добре знае, че този дълг е предателство спрямо народа.А ти, Радане, си горд, че партията ти е подкрепила дълга. Не те ли е срам поне малко. Първанов може да е всякакъв, но поне има достойнството и смелостта пред цяла България да каже, че партията му е направила непростима грешка.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХИДРОЦЕФАЛ !
42
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След прегръдката с ДПС Кънев се прекръстил на Рамадан
41
1
 
5
 
! Отговори
да знаеш преди 9 години
До Анонимен - > "аз спирам да плащам данъци"от смърт и от данъци отърване няма
40
2
 
16
 
! Отговори
Ужас и безумие преди 9 години
Боже , Божеееееееее......Що не си прибереш вересийте Боже,ами все над България ги ръсиш ?...От кол и въже политици,ама с тия робски душици какво да очакваме друго!?
39
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жабокът Кърмит пак изквака! ***, защо преди фучеше, когато се теглеше 1 млрд. дълг, а сега обясняваш, че 16 млрд са нещо много хубаво! Няма по-антибългарска партия от костовистите от РБ!
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е, че РБ гласуваха заедно с КОЙ и с ТОЙ. Нека се види докъде може да стигне падението.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за такъв кредитен дълг трябваше да има референдум а не 200 главоча да решават съдбата на целия български народ / аз спирам да плащам данъци нека ме осъдят ако искат /
36
2
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Раданчо всеки ден или почти всеки ден си прави РЕКЛАМА с изказванията си ,дори и в повечето случай глупави изказвания ,но важното че все повече хора научават за него . Готви се или го готвя за по-сериозно неща от депутат -ще поживем -ще видим !
35
3
 
22
 
! Отговори
сас преди 9 години
Раданчо, твоя подпис стои под споразумение с този на Гоце, и каквото и да се пениш и радваш си оцапан в червено. А ДПС с едно гласуване те приключиха за политиката. Гепи квото можеш и бягай под полата на тъща си.
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
между другото ако не знаете равностоиноста на лева към еврото е 1 към 4 , просто борда го държи а с тоя заем може и да стане 1 към 8 за лев
33
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
валутния борд в наи скоро време ще падне , бъдете сигурни в това , миналата година герб обвиняваха бсп че клати борда а то било точно обратното , честито ни обезценяване на лева
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами какво очаквате като му гледате голямата кратуна?
31
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС управляват страната - ясно севидя вчера. Единствено Атака и ПФ останаха честни ...
30
2
 
26
 
! Отговори
у преди 9 години
Какъв лидер е тоя, бе? На какво? На шепа самовлюбени заминаващи в канала реститути. Тъкмо изплуваха и кретенските им лидери пак ги затриха след това гласуване.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-прекият път към оглупяването на един народ е опростачването. Допуснахме да ни "управляват" простаци и загубихме дори чувството си за самосъхранение. Рецептата на Алън Дълес проработи благодарение и на такива като този.