Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!

Премиерът с коментар за кадруванията на Реформаторите
1 апр 2015 15:30,
78
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов даде публичност на поредната си житейска мъдрост. Този път тя се оказа взаимствана от дядо му. "С чужди коне трудно се оре", каза Борисов по време на традиционния блиц контрол в парламента, докато отговаряше на Мая Манолова на въпрос за зачестили кадрувания на Реформаторите.

Премиерът припомни, че министрите сами назначават хората в екипа си. "Това е правилно според мен. С чужди коне трудно се оре, казваше дядо ми навремето. Затова всеки един от министрите носи своята персонална отговорност", каза Борисов.

Мая Манолова нарече политическите уволнения: "масова кадрова разправа на присъдружните на ГЕРБ партии. Може би защото твърде дълго бяха на диета, на пост и молитва 12 години. Но сега наваксват", допълни тя.

Борисов призна, че трудно се управлява и взимат решения в такава сложна коалиция като сегашната. Той каза и че е обяснил на министрите от всички партии да бъдат внимателни и да не сменят хора, които са професионалисти. В същото време той бил подложен на упреци от страна на своите депутати, че ГЕРБ не сменя хора. Имало и протести срещу някои назначения.

"Сигурно има назначения, които са най-добрите. Ако някъде има партийно уволнение на кадърен човек, ви моля да ме извините. Поемам ангажимента да направя всичко възможно да не се случва", каза Борисов.

Манолова използва случая, за да обяви няколко истории на уволнени жени след идването на ГЕРБ на власт.

"Уволненията не се спират - чистачка, шофьор, дърводелец, перачка, технически персонал. И тъй като се уморихме да броим уволнения, тук в парламента са дошли няколко души с разсипани съдби", каза тя.

Лявото острие разказа за жена с две висши образования, едното от които ядрена енергетика, работила като чистачка в Напоителни системи в Дупница, но уволнена от новото ръководство на ГЕРБ. Борисов прояви интерес и се срещна с уволнената жена и с още потърпевши жени от подобни истории и се ангажира да реши проблема на част от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Абе правилно дума човякът бе-с чужди коне трудно са оре ама кат си немаш свои и с тех ставаама инак таз Мая само парлама дига бе,то ако новият началник не тури свойте хора за кво сай борил на избори бе и кат си гий спечелил ша си туря квото си ще и ша им бере гайлето после пък Мая кат си спечели избори-да си туря нейните Такваз е била и такваз ще бъде и нема нужда кат лайкучка да са блещи щото баш те напрайха същото кат зеха да командват с депесето и ония от юруша ама сички ги фанала склирозата
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Уволненията не се спират - чистачка, шофьор, дърводелец, перачка, технически персонал"......................Другарко Манолова, ... а вие защо сте назначавали по партийна линия дори чистачките, шофьорите и дърводелците ?и защо тогава искате от другите да не правят това което самите вие правите ?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
UVOLNENA CISTACKA S VDVE VISSHI OBRAZOVANIA.BALGARIA SE UPRAVLIAVA OT POLITIZI SASZAKUPENI VISSHI.KAK MOGE PROSTOTIATA DA NADVIE UMNITE HORA??????????????????BEDNA MI BALGARIA, NISHTO DOBRO NE TE OCAKVA S POLITIZI-***
29
0
 
5
 
! Отговори
М.М. преди 9 години
Да имам малък чук един вълшебен чук на лошите напук да имам този чук. И всички лоши хора ще удрям по главата да станат по-добри, добри. Да имам малък чук на лошите напук...
28
1
 
11
 
! Отговори
магив преди 9 години
Става да разсмива бистришките тигри,но не и за премиер.Звучи ми като селски тарикат.Нивото на нацията е на неговото и под неговото,щом го избира.Не европа за анадола сме и скоро ще сме там
27
0
 
4
 
! Отговори
пуня преди 9 години
До ГОГОти участва ли в яденето на телето на стадиона, тигре?
26
1
 
11
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Прикриване на абсолютна некъдкрност с популизми и кафейни лафчета... Цялата българска политика е такава.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С чужди коне все пак се оре, а с калинки видя до къде стигна.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да го уважавам като се държи точно като комшията ми Ники Дупето, мутра от 90-те ?!
23
0
 
14
 
! Отговори
И С КУХИ КРАТУНИ преди 9 години
трудно се управлява държава
22
19
 
3
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
САМО БОЙКО ПОЗДРАВИ ОТ БИСТРИЦА
21
1
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Е извинявам се но този е идеала за кмет на село с не повече от 200-300 души .....За това скоро някой виден политик мисля че Камерън ли ще излъжа не знам каза : Моля , само не ми хвалете Българите! ...какво ли е имал в предвид :)
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, бе Бочко, я кажи каква я свършихте с Бъчварова на Капитан Андреево. Да ти подскажа, като кучето на нивата. Ама, за сметка на това голямо тупане по гърдите пред не по-малко смешни медии му хвърлихте.
19
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
До СоциологЗа съжаление това ни най малко ще направи вашия вожд, и за съжаление наш примиер капчица поне по умен!!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!пожарникаро-милицонерска мутра какво друго може да измъдрува
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не са "чуждите" коне с твоите калинки досега да си "утекъл в реката"!
16
6
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
toi si znae. I pri predi6noto si upravlenie ima6e takiva momenti , v koito kaza tezi istini
15
5
 
31
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Това ли ви е олицетворението за главата на България ? Държавника на страната ни ? Това ви е идеала за умен политик ? В това виждате учен, мъдър , борбен , патриотичен , честен родолюбец ? Бъркате България с някое село май ......как може заради подобни каруцарски изказвания да ви "кефи" и да гласувате за него ? После ама що тъй ама що инак ?!?!?!?
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, а къто се пъна да стваш премиер и не влизаше в парламента и когато ранобудните лепилари протестираха, тогава какво?Всеки път драпа за премиер и накрая оправдания, ми стой си на село
13
2
 
26
 
! Отговори
борко преди 9 години
А една друга поговорка гласи: Нов бардак със стари к..ви не става!