Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!

Премиерът с коментар за кадруванията на Реформаторите
1 апр 2015 15:30,
78
Борисов на деня: С чужди коне трудно се оре!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов даде публичност на поредната си житейска мъдрост. Този път тя се оказа взаимствана от дядо му. "С чужди коне трудно се оре", каза Борисов по време на традиционния блиц контрол в парламента, докато отговаряше на Мая Манолова на въпрос за зачестили кадрувания на Реформаторите.

Премиерът припомни, че министрите сами назначават хората в екипа си. "Това е правилно според мен. С чужди коне трудно се оре, казваше дядо ми навремето. Затова всеки един от министрите носи своята персонална отговорност", каза Борисов.

Мая Манолова нарече политическите уволнения: "масова кадрова разправа на присъдружните на ГЕРБ партии. Може би защото твърде дълго бяха на диета, на пост и молитва 12 години. Но сега наваксват", допълни тя.

Борисов призна, че трудно се управлява и взимат решения в такава сложна коалиция като сегашната. Той каза и че е обяснил на министрите от всички партии да бъдат внимателни и да не сменят хора, които са професионалисти. В същото време той бил подложен на упреци от страна на своите депутати, че ГЕРБ не сменя хора. Имало и протести срещу някои назначения.

"Сигурно има назначения, които са най-добрите. Ако някъде има партийно уволнение на кадърен човек, ви моля да ме извините. Поемам ангажимента да направя всичко възможно да не се случва", каза Борисов.

Манолова използва случая, за да обяви няколко истории на уволнени жени след идването на ГЕРБ на власт.

"Уволненията не се спират - чистачка, шофьор, дърводелец, перачка, технически персонал. И тъй като се уморихме да броим уволнения, тук в парламента са дошли няколко души с разсипани съдби", каза тя.

Лявото острие разказа за жена с две висши образования, едното от които ядрена енергетика, работила като чистачка в Напоителни системи в Дупница, но уволнена от новото ръководство на ГЕРБ. Борисов прояви интерес и се срещна с уволнената жена и с още потърпевши жени от подобни истории и се ангажира да реши проблема на част от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю бандит и некадърник!Проблемът никога не е в конете,а в орача!Сигурно не си ги виждал,но още в началото на демокрацията,когато едни други ликвидираха селското стопанство и раздадаха земята в "реални" граници,пет годишно дете водеше в браздата кльощаво магаренце с дървено рало,водено от нещастния му баща,за да оживява!При вашата демокрация,в 21-вия век!!!Българоубийци!!!Време е вие,политиците, да бъдете запрегнати в дървени рала !
11
4
 
8
 
! Отговори
Чобанов преди 9 години
Ама то при БСП кадруване няма и никога не е имало, пък за ДПС да не говорим. Пълен абсурд е да има такова нещо. Там всичко е кристално и всички са с чисти помисли и една цел - благото на народа.
10
2
 
20
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Тиквата по-рано обеща, че днес до 19 часа арестуваните митничари ще са с обвинение. Е, вече са на свобода без такова, на толупа от снимката само устата му голяма.
9
3
 
31
 
! Отговори
До социолога преди 9 години
Абе обича го народа твоя Б.Б.Толкова го обича ,че ходи с 8 човека охрана в Нар.Събрание и 28 като е навън.Това да не е като в Брюксел-Министър Председател ,без охрана да си купува домати от сергията ,после да се метне на колелота и да отпраши.Тук Цецо и Бойко така са се *** от страх ,че с партийната субсидия си купиха бронирани лимузини.Дали се пазят от народната любов или от тази на колегите мутрафони е въпрос на социологиия.Ти кажи като си социолог
8
3
 
19
 
! Отговори
== преди 9 години
Айде оди във времето на дедо си!Боже, и този човек управлява България-с изкуфели шопски премъдрости!
7
4
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Абе Рапоне, оди си глей работата на Дондуков!За която ти плащаме тлъстата заплата.Стига с тия шоу програми!Не ни стигат останалите жълти телевизии, та и ти. Ама пусто, щом зърнеш камера и микрофон се забравяш.Защото си неизличим нарцисист, на който липсват доста от първоначалните години.
6
32
 
9
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Червените *** като видят Борисов и налитат като бик на червено . Другари колкото и да плюете Борисов е най добрия Премиер на България в последните 25 години . Не случайно хората го избират втори път за Премиер , а БСП се смъкна на 10 % подкрепа . Без да ви казвам трябва да знаете , че на следващите избори сте под 4 % .
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да сложи памперс на устата на това нещо , всеки ден се изпуска !!!!
4
4
 
16
 
! Отговори
uu преди 9 години
А да ви е честито, коне от РБ; ПФ и АББ!!!!И целувайте ръка, че не ви нарече магарета!Ами зоба, зоба е малко, затова се втеляват....А на г-н Конаря ББ ще кажа само едно: Има една дума в политическия речник - ДЕМОКРАЦИЯ....Не е ли чувал за нея? Не питам дали му е познато съдържанието на тази дума, защото знам отговора.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комичен тип.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е тръгнало в България ще останат само негови коне - мутри и ***.
1
9
 
7
 
! Отговори
ся ко преди 9 години
Карат се що махат хора дет не са техни познати хахах шуробаджанащината .. мая си каза напрао таз жена аз съм я довела на работа и ползва привилегии