Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата

Командирът на авиобазата: Нямало е време за реакция
12 юни 2018 15:25, Анисия Иванова
60
Загиналите пилоти имали малък нальот до катастрофата
Архив: Булфото

Загиналите пилоти са имали малък нальот до катастрофата. Капитан Пламен Пантилеев е имал 17 часа нальот от началото на година досега, вторият пилот Стоян Неделчев е с 18 часа, а единственият оцелял от екипажа Алексей Каменов - 20, съобщи на извънреден брифинг командващият на Военновъздушните сили ген. майор Цанко Стойков.

По думите му по стандартите на НАТО един пилот годишно трябва да има 180 часа. Ако се използва и тренажор, тогава часовете във въздуха могат да са 140. Останалите 40 се покриват чрез тренажора.

Още по темата

Командирът на авиобаза "Крумово" бригаден ген. Димитър Иванов посочи, че загиналите му колеги не са имали време за реакция, машината е била на височина 30 м от земята и е паднала за 2 сек.

Шефът на ВВС уточни, че метеорологичните условия вчера са били нормални за изпълнение на задачата на екипажа. Техният полет е бил 5-ят за деня.

Военновъздушните сили в момента търсят решение, за да могат да осигурят вертолет, който да участва в гасене на горски пожари, тъй като разбилият се е бил единственият годен да изпълнява такива действия, съобщи "24 часа".

Капитан Пламен Пантилеев е участвал в гасене на горски пожари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Ами като са имали малко нальот, да не са се качвали да летят. Командирът на авиобазата някой го е накарал с пистолет на челото ли да им разпише пилотските лицензи?
55
0
 
2
 
! Отговори
Тра ла ла преди 5 години
До мухахахкаква е връзката с МиГ 21.Вертолет подържан тук, ако има проблем той не е руски,
54
1
 
5
 
! Отговори
военен преди 5 години
До мухахах...реално , в бг, в мирно време, врагове са ни политиците.... нали ???? ...май е време да почнем да се отбраняваме.... ???????
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние си избрахме за президент пилот.Сега стана ясно че пилотите са неподготвени.
52
1
 
1
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
Б.Б. да захване стария занаят..... поне да втрши нещо полезно, и да е по-далече от политиката.... :)))
51
1
 
5
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
До руско качествоВ Индия има официално заведено дело срещу МиГ-21 като застрашаващ човешкия живот. Има го в нета.
50
0
 
4
 
! Отговори
руско качество преди 5 години
ВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни за Agence France Presse. При инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са както човешки грешки, така и технически неизправности. По-рано беше съобщено, че през последните 3 години Индия е загубила 33 изтребителя, от които 27 марка МиГ, както и 10 вертолета. В края на март руският посланик в Индия Александър Кадакин заяви, че причи
49
1
 
13
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
До Анонимен 49"Нальот" е руска чуждица останала от времето на соца. Т.е. "летатални часове". Реален показател за подготовката на пилотите за действие в бойна обстановка. За НАТО стандарта е 185 часа годишно. Говоря за НАТО а не за посмешиштето БГ. За израелските пилоти реалните часове са над 300 годишно. Е те за това арабите пълнят гащите като се вдигнат във въздуха.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи нальот? Това трябва да е някакъв путлеристки термин.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете двигателите му и ги сложете на друг. Само така с трампа, а после се зверете на турци, гърци.
46
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе Илияне те асовете имат по 500часа за 25г ти редови каиш си имал 200 за 2 години.Да не си рибар.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да имат летателни часове, като то хеликоптер гори поне 700кг/час. Хубаво се каним да купуваме изтребители, но F-16 гори до 15-20т/час според скоростта и височината. Колко нальот ще имат техните пилоти?
44
2
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 5 години
2 години бях радиомехник на хеликоптер като редовен войник 1987-1989 г. в базата в крумово. Имам повече от 200 часа във въздуха. Според мен са изпълнявали упражнение по зависване и кацане имитиращо повредени двигатели. При това упражнение винта се оставя да се развърти от въздушната струя при свободно падане на хеликоптера като в последния момент се обръщат лопатките и хеликоптера каца подобно на самолет. за целта е нужно равно място или писта. Доста е опасно и това го правят само най-опитните
43
9
 
9
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Поредната манипулативна статия. Че нальота на пилотите е смешно малък е вярно но не това е причината. Някак си е гадничко да им се внушава вина която нямат. Причината всички я знаят -строшен опашен винт на руската барака-редовен дефект. На тази височина просто са нямали шанс. Летенето с руска техника си е точно..............руска рулетка.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абсолютни глупости защо им изчисляват часовете от началото на годината а не общите до тук летателни часове .Истината е че наша държава е на ръба в отбраната здравеопазването образованието че всички квалифицирани кадри бягат единствените които остават тук са народните представители да цоцат от народа обаче не е ли тоя дет яде баницата а тоя дет му я дава и това че тези пилоти са загинали защото са останали тук а не са емигрирали трябва да им отдадем заслужената чест .Чест е да си тук,за нас обикн
41
0
 
24
 
! Отговори
толкова е тъжно преди 5 години
Поклон пред саможертвата на пилотите, принудени да рискуват живота си в изпълнение на своя дълг, заради плачевното състояние на машините и липсата на средства за покриване *** минималните изисквания за часове полети. Има ли поне един смел журналист да разследва колко струва издръжката на прескъпите возила на управниците, които взимат решения за бюджета на авиационната техника?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28Имам предложение дъртьоо да е заменим с "пияндур"
39
2
 
6
 
! Отговори
До недоумяващите преди 5 години
Нальот може и да не е българска дума ама и компютър също не е. Като неистово желаете да се смени едната да е българска въпреки че нямате отношение към авиацията то трябва да се сменят и другите. Едната е летателни часове а другата сметнало нали тъй ?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пестене от командировачните. Ето го и резултата.
37
2
 
3
 
! Отговори
halostnipa преди 5 години
70 godini prahosvame miliardi bg levove, dolari, rubli, evra, liri za izdrajkata na bg armia i neinite voenni mirni igrichki...da se samoizstrebva bg armia...to drehi, obuvki, kolani, shapki, pagoni, mushami, protivogazi, maski, ognestrelni orajia, chikiiki, ogledalca, grebencheta, brasnarski prinadlejnosti, nojichki, pinceti, parkove, gradinki, kazarmi, zastavi, konushni, obori, hangari, pochivni stancii, zilove, tankove, beteeri, artileria, lodki, korabi, samoleti, helikopteri, akademii, kilii