АБВ: "Коалиция за България" никога не е била на БСП

Предложихме да се формира широк ляв формат, посочи Румен Петков
Обновена: 2 апр 2019 22:50 | 2 апр 2019 22:48,
41


АБВ и още 6 партии избраха името "Коалиция за България", с което ще се явят на евроизборите на 26 май. С това име БСП и други по-малки партии се явяваха на избори преди.
Още по темата

По думите на Румен Петков името "Коалиция за България" никога не е било на БСП.

"Коалиция за България" беше широк формат с четири формации, взаимно уважение между тях и осъзнатата необходимост от равнопоставено отношение, така че, която и да е от тези партии, да има претенции за собственост върху марката, е несериозно", заяви Румен Петков в "Денят ON AIR".

От БСП обвиниха АБВ, че използвайки това име, искат да объркат избирателите.

"Не бих подценил избирателя. Ние сме предложили да се формира широк ляв формат без никакви претенции, да формираме политически отговорен проект, който да убеди българския гражданин в перспектива", обясни Петков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му нежеланието на това ръководство на БСП да разговаря с партиите от левия спектър е достатъчна индикация за нежелание ГЕРБ да бъдат отстранени от властта.

"Коалиция за България" има много сериозен шанс и тревогата, която личи от поведението на други политически сили, е едно от нещата, които ни окуражават. Мисля, че хората, които се нуждаят от ефективна държавна политика в европейските институции, за да бъде защитен българският обществен и национален интерес, виждат в нея перспективен формат", коментира Петков относно шансовете на коалицията за евровота.

Румен Петков коментира и дипломатическото напрежение между Турция и България. Според него е обидно Турция да излиза с позицията, че се е получила грешка в превода. По думите му реакцията на нашите институции е унизителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
да, бе преди 5 години
До Бойко милиардераЗа Бойко Борисов обаче запознати твърдяха..-----------------------------------------------------------Къде са тези "запознати"? У кръчмата, ли? Докато си разправяте ловно-риболовни вицове?
35
0
 
2
 
! Отговори
смях от сърце преди 5 години
Айдееее..почнаха се!Сядам на първи ред с пуканките да гледам шоуто им.
34
1
 
5
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 5 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
33
1
 
3
 
! Отговори
Калфин-цитат преди 5 години
Калфин каза, че *** Нинова отстранявала всеки, който представлявал и най малка заплаха за нея... - и сега в партията останали най големите некадърници и подлизурковци, които се умилкват около нея...
32
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Недопустимо е ПП да се саморазследва което е равносилно на това Пламен Георгиев да разследва себе си Стана практика управляващите Полиция да влиза в Полиция да се разследват Случая с ОДП Благоевград както и при катастрофата на шефа на Гранична полиция със служебния автомобил Всичко се потули .
31
1
 
4
 
! Отговори
Нека КОНПИ разследва преди 5 години
До Ди: Има комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество. А Цецо Цветанов притежава имущество, което с милион лева надвишава декларираните му доходи. Още когато се приемаше законът, от БСП, а и от президентството предупреждаваха, че няма как комисия, чийто председател се назначава от управляващата партия да разследва имотите на управляващите. На опозицията - разбира се, може. Да видим сега дали са били прави. Нека разследват политици от БСП, но и от ГЕРБ - с Цецо начело.
30
2
 
6
 
! Отговори
Ди преди 5 години
Първо искам да видя всички заповеди с които са придобили жилищата си, постановленията с които си присвояваха чужди имоти, защо сямо родителите им, те и децата им бяха богопомазани във всички области на живота, а другите бяхме "засищани" с трохичките които случайно стигаха да този или онзи! Има ли поне един в това БСП, който да се е отказал - не. Напротив, измислени бяха най-различни закони и преватизации, порти и портички чрез които да вземат всичко, което все пак остана на обществото.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на АБВ-то! Направо се изcpaха в yшанката на *** :) Оня с големите уши нема ли да вземе отношение по въпроса?
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бойко милиардераЗа Бойко Борисов обаче запознати твърдяхакои са тези запознати бе другарю - Милиончева ли :) Що си мислите, че всички са *** като вас ***?
27
5
 
8
 
! Отговори
Бойко милиардера преди 5 години
до Корнелия лицемеркатаДали Корнелия Нинова е милионерка е спорен въпрос. За Бойко Борисов обаче запознати твърдяха, че е празнувал 4 000 000 000 (милиарда !) собствени пари още в края на първия си мандат. Когато имаш греда в собственото си око, не гледай сламката в чуждото.
26
10
 
5
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков,Сл.Велков,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
25
4
 
13
 
! Отговори
Гоце-предателят преди 5 години
БСП мрази АБВ , както се мрази предател. Веднъж предател , винаги предател, така мислят обикновените членове на БСП. Затова коалиция между двете партии е невъзможна.
24
2
 
15
 
! Отговори
МИЛИОНЕР преди 5 години
Как стои въпросът с хотелите на сина на Първанов. И другият му бизнес.
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБВ УПРАВЛЯВАХА ЗАЕДНО С ГЕРБ.ТАКА СЕ ОМЪРСИХА И НЕ МОГАТ ДА ПРЕТЕНДИРАТ ЗА НИЩО.
22
6
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Всичките комунисти. Този Румен Петков и Първанов са си от БСП. Партията майка е БСП, а вече могат да се цепят на колкото си искат партийки. Всичко отива в джоба на БСП, а майките партийки отцепници са направени, за да обират парите от субсидии, които ще отидат пак при БСП. Това са сателитните партийки на БСП. И ГЕРБ си имат нови сателитни партийки, които заблуждават хората, че са нови и независими от ГЕРБ, та дори плюят ГЕРБ, а произлизат от ГЕРБ. Бареков си беше чист гербераст. Излиза хората.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тримата от запаса" се появяват само по избори, за да забъркват каши!
20
13
 
10
 
! Отговори
Един от северозапад преди 5 години
На Първанов може да се верва, на Нинова не!Видяхте ли, как унизи Станишев?ТОВА Са костовашките кадри!Алчност, наглост и арогантност!Това ви чака--избирате!
19
1
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И тоя е един дървен философ...
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБВ и БСП са в съревнование кой най-добре да се на-гъзи на Москва.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една партийна формация се легитимира с действията си. Къде се проявиха АБВ и компания за годините след учредяването си? Обществото ни е устроено гнилостно, където и да се погледне. Къде са инициативите, позициите, стъпките, които са предприели партийки и формации, които имат претенции да защитават интересите на България и нейните граждани на европейско ниво?Освен претенции за специфичен изказ и носталгия по висок обществен пост друго не се забелязва.