Горанов твърд, не иска да обезглавява НАП

Галя Димитрова била успешен ръководител
31 юли 2019 16:08,
72
Горанов твърд, не иска да обезглавява НАП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според финансовия министър Владислав Горанов приходната адинистрация не би трябвало да бъде обезглавявана дори за толкова сериозен случай като изтичането на лични данни. Това стана ясно от думите му в отговор на въпрос дали ще иска оставката на шефката на НАП Галя Димитрова.

Още по темата

"Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция Митници увеличи данъчните приходи с 50% за последните години, заслужава, дори за толкова сериозно деяние, да обезглавяваме приходната администрация, особено когато тя има за цел да събере приходи. Не съм чул шефът на ЦРУ да напуска след Уикилийкс. Ние сме жертви, както всички вие, на едно криминално деяние, което вероятно целите му надминават обикновеното хакерство", коментира Горанов пред журналисти в парламента.

Той посочи и че вече са освободени пряко отговорните за безпрецедентния теч на данни -  директорът на Информационна сигурност и директорът на IT звеното.

"Със същите аргумети тези, които причиниха това, искаха и правителството да си тръгне. Ние сме жертва, ние не сме извършители на престъплението. Изводите за нас са, че балансът между повече електронни услуги и по-голяма сигурност, е много тънък и трябва да бъдем по-прецизни", допълни още Горанов.

Той успокои и че с име, ЕГН или номер на лична карта няма как да се направи никакво обосновано предположение за имущественото състояние на гражданите, освен ако не се извършат и още много други престъпления. Той даде пример с това, че допреди две години са "висели" ЕГН-та пред избирателните секции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как да не е талантлива гербавата калинка???В коя друга държава на този пост има шеф, който е успял да източи всичките си бази данни на хакерите без да му мигне окото и да си почива след такива успехи?Е нема такава държава!Нема ттакъв шеф на данъчна администрация никъде по света.Първо място на госпожата от зад наппред - значи шампион и успешен ръководител.Затова я къта тоя, защото е уникален кадър и не може да обезглави НАП, защото НАП глава няма, има калинка.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази, която разказваше в медиите, колко мъдро и героично си е стояла на курорт, докато е текъл скандала в НАП, а после се връща и очаква овации за героизма си, да си клати краката, докато корабът и обхванат в пламъци потъва???Е този наистина е шефът на Наглите, в ГЕРБ.Галя Димитрова била успешен ръководител. Ами да, успешно изобщо не я интересува работата ѝ.И щом е така твърд, тогава чупката на него и на успешната гербава калинка.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За ГЕРБ всички предани калинки са успешни ръководители. Нищо ново.
54
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Чий човек е шефката на НАП, че си кара спокойно отпуската докато върви скандал с източване на данни. Колко отговорно!
53
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Една дума - и шат НАПатката главата...
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Ц.Ц. беше много твърд ,но на всяка лакома *** идва коледа....
51
0
 
14
 
! Отговори
Това преди 4 години
И в най-късния соц не е било така! Много близо сме до абсолютизма на краля Слънце. Все повече странита ни е заприличала на васално феодално владение на друга страна. На 100% у нас се градят ФЕОДАЛНИ ОТНОШЕНИЯ вместо демокрация. Пълен феодализъм.
50
0
 
16
 
! Отговори
народа е казал : преди 4 години
Рибата се вмирисва от главата , ама те и режат опашката ...
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно дело в международен съд за нарушаване 5 милиона пъти на GDPR и Горанов не само ще вземе главата на НАПаджийката, ами и своята, че и на Винету...
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да обезглавява никого. Особено като се има предвид тенденцията, че следващата ще е същата умствено надостатъчна с кухо между ушите.....Ми нема защо.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да има оставки?!? Че Шенген вече през крив макарон(Макрон) ще го видим! Стана от ясно по-ясно, че некадърния премиер е назначил некадърен министър, който е назначил некадърен шеф на НАП, който е назначил некадърен шеф на ИТ, който е назначил служители на по 660 лева заплата и очаква чудеса!Оставката на шефа на НАП е най-малкото! Щото всички по веригата е трябвало да искат доклади защитени ли са тия системи и трябват ли още мерки! А подчинените е трябвало да алармират нагоре! Оставки!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след този пореден резил трябва цялото правителство да си ходи
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравос . Има отворена ИТ позиция в НАП. Крупното заплащане е 660 лв. Скоро новият ИТ специалист ще оправи всичко.
44
0
 
5
 
! Отговори
Mui преди 4 години
Владко, дано те застигне пръскачка някъде... по-скоро
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нап предадоха целия български народ, ясно е че никоя евро служба фирма или агенция няма повече да сподели каквато и да е информация с нап, респективно бг режима, но иначе си стойте и гораноф и цялата негодна пасмина (
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще започне и той да омеква....с тази стабилна държава дето и се клатят краката дали народа ще ги изтърпи още ? Чумата ще се прехвърли от свинете върху тях...
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че ще се повтори историята с Шиши....
40
0
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
У нап трябва да се направи ревизия.Да се види колко пари са отделени за сигурността .И за какво са похарчени.Най доброто в света е лаборатория кашперски .Трябва да се види и ква ще е офертата от там .Все пак българина заслужава само най доброто ,а не американското . След като се видят тия резултати трябва да се повдигнат обвинения на горанов и останалите нищоправци по държавните хранилки.Няма да е трудно ,ако има прокурори .Затова трябва и там да се раздруса клона на хрантутниците ,без резултати
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава, изнасилена от Магията.Позор.
38
1
 
21
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Каква държава - бездомник управлява финансите и.