Лоялност, нравствена чистота: БСП търси критерии за лидер

Има напрежение, обяви Борислав Гуцанов
Обновена: 14 дек 2019 12:31 | 14 дек 2019 12:30, Петя Славова
69
Лоялност, нравствена чистота: БСП търси критерии за лидер
Снимка: БТА

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф. Любен Корнезов стартира пленумът на БСП. Днес там се събра левицата, за да разгледа проект на правила за реда и условията за провеждането на пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.

По Устав мандатът на председателя на партията е 4 години и към 2020 г. изтича този на Корнелия Нинова. Тя бе избрана да оглави БСП на 8 май 2016 г. по време на първото заседание 49-тия конгрес на партията.

Членовете на Националния съвет на БСП разискват и позиция по заявените предложения на българското правителството за въвеждане на контрол над дейността на прокуратурата и главния прокурор.

Националният съвет на партията определя правилата, по които левицата за първи път в своята история ще гласува пряко за свой партиен лидер на вътрешни избори. Очаква се събитието да се случи през април, защото по устав то трябва да бъде 120 дни преди конгреса на партията, който най-вероятно ще бъде през май.

Още по темата

Политическа лоялност, нравствена чистота, диалогичност и комуникативност - това са част от основните критерии, на които трябва да отговаря лидерът на левицата.

На заседанието се заговори и за това, че 27 - половината от присъстващите червени депутати в залата, гласуваха за кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ при положение, че ПГ на БСП беше категорично решила, че ще гласува против.

"Видно е, че има напрежение, което аз смятам, че ще бъде обсъдено в залата. Какво се е случило, какви са били решенията на парламентарната група и защо се стигнало до това напрежение, защо се е стигнало до това гласуване. Тези неща, които се изговориха в публичното пространство - те трябва да бъдат виждания на националния съвет, но своевременни, защото много често става така че ние казваме: сега ще променим закона, а не знаехме ли преди две години, че ще има избор на главен прокурор. Че има напрежение е видно и това не може да се скрие и няма защо да бъде скрито - по-добре е нещата да се казват такива, каквито са.", заяви Борислав Гуцанов от БСП, цитиран от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: БСПлидерКПКОНПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
С тези критерии трябва да го търсят извън партията си :)
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моралът изчезна през тези 30 години, неподходящ е за грабеж. Визирам съвременната върхушка.Простащината победи, много е трудно да я пребориш.Номенклатури се отделят като "ветерани".Познавам такива, май не са разбрали какво се е случило.Зад кулисите подхранват егото си.По света стимулират безспорно умните и способни хора.Тук е обратно, *** и слуга.***.ак и послушко. За това е този хал.***.нари.те си избват комплекси. Парите.Парите, които имаш, не са критерий за нищо.
35
2
 
12
 
! Отговори
стар комсомолец преди 4 години
Да изберат Жан Виденов. При него се живееше най-добре и най-охолно. И заплатите бяха потресаващо добри
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Нинова е добра и ги съжалява.Друг на нейно място отдавна да им е показал вратата. Тези номенклатурни от.репки са воденичен камък на шията на БСП.
33
1
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
А критерий КПД ще има ли?Щото *** е хиперактивна,ама КПД-то и малко.Верно,реанимира партията от клиничната смърт в която бе изпаднала,но дотам-силиците и толкова.Блатото с тлъсти шарани БСП има нужда от една щука да го раздвижи сериозно,ха-ха.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сравнете двореца на Мая Манолова и ЦУМ-а на Гергов с апартамента на Нинова и тогава говорете за кражби.
31
0
 
7
 
! Отговори
русофил-чо преди 4 години
Друго си беше, когато Първанката натрупваше първоначално капитала.И днес е `честен` бизнесмен с хотели.Иска ви се да се върне това време нали?
30
2
 
10
 
! Отговори
русофила преди 4 години
Който не лъже и не краде, не става за лидер на БСП. Сегашния лидер става.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не знаят да работят с клиенти заедно с касиерките да си стоят в къщи що за отношение към клиенти и безобразно държание проявяват тия отговорни лица
28
2
 
2
 
! Отговори
вечна слава на биби преди 4 години
За дето ги спаси от фалит на Бойко Борисов щели да му вдигат паметник пред Позитано.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога в т маркет Ловеч управителката е със средно купено образование и не може дори да смята
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан е класи над тези които останаха. Затова го изгониха.Защото беше честен, умен и безсребреник.
25
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да изберат за лидер Борисов, нали ги спаси от фалит и си е заклет комунист.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо Нинова не ги сиктирдоса всичките и да си основе партия. 90% ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП ЩЕ ГЛАСУВА ЗА НЕЯ.А вместо това си губи времето със старите комунистически ***. Които и до сега отказват да признаят престъпленията на комунизма.
23
1
 
2
 
! Отговори
Saki преди 4 години
Не родената мома.
22
3
 
6
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
СТИГА С ТОЗИ ГУЦАНОВ ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ НЯКОЙ ДРУГ А ВСЕ ХОДИТЕ ПРИ ТАКИВА КОИТО ЗНАЕТЕ ЧЕ СА ПРОТИВ НИНОВА - ТОВА СИ Е ЧИСТА ЖЪЛТУРКА - А АЗ ЩЕ КАЖА НА ТОЗИ ГУЦАНОВ ЧЕ АКО НИНОВА НЕ Е ЛИДЕРА НА БСП МНОООГО НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И ЧЕ ТОЙ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ВАРНА ДО СЕГА САМО КЪДЕТО ИМА ИНТЕРЕС СЕ ПЪХА ТОЙ ЗНАЕ ЗАЩО КАЗВАМ ТОВА
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лидера на БСП трябва да е:1. Участвал в управление на десните, поне на ниво зам. министър;2. Да има опит в приватизацията на поне две или повече апетитни държавни фирми, и всичкиге за са фалирани;3. Да е уволняван за корупция от бивш лидер на БСП;4. Да няма спечелени избори (да поддържа традицията за губене на избори);5. И т.н.Вече се сещам за една отговорна другарка, която отговоря на тези условия. И ако бях ББ и трябваше аз да избирам лидер на БСП, не бих се колебал в избора си.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не се изчистят от старата комунистическа номенклатура нищо няма да постигнат.Не знам, тия хора няма ли да се пенсионират най-после?Навремето Лилов вместо да ги разпусне, както стана в целия соц лагер, той ги запази като само ги преименува.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без да съм му фен понеже го познавам лично и знам какъв зaпър,тък е ...Но Жан бе най лоялноя и чист сред тях а те го изгониха Точно заради това ...
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как хем да сте честни хора, хем да сте лоялни на тези крадци от БСП, които разориха България с комунистическата им демокрация.