Лоялност, нравствена чистота: БСП търси критерии за лидер

Има напрежение, обяви Борислав Гуцанов
Обновена: 14 дек 2019 12:31 | 14 дек 2019 12:30, Петя Славова
69
Лоялност, нравствена чистота: БСП търси критерии за лидер
Снимка: БТА

С минута мълчание в памет на Стефан Данаилов и проф. Любен Корнезов стартира пленумът на БСП. Днес там се събра левицата, за да разгледа проект на правила за реда и условията за провеждането на пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.

По Устав мандатът на председателя на партията е 4 години и към 2020 г. изтича този на Корнелия Нинова. Тя бе избрана да оглави БСП на 8 май 2016 г. по време на първото заседание 49-тия конгрес на партията.

Членовете на Националния съвет на БСП разискват и позиция по заявените предложения на българското правителството за въвеждане на контрол над дейността на прокуратурата и главния прокурор.

Националният съвет на партията определя правилата, по които левицата за първи път в своята история ще гласува пряко за свой партиен лидер на вътрешни избори. Очаква се събитието да се случи през април, защото по устав то трябва да бъде 120 дни преди конгреса на партията, който най-вероятно ще бъде през май.

Още по темата

Политическа лоялност, нравствена чистота, диалогичност и комуникативност - това са част от основните критерии, на които трябва да отговаря лидерът на левицата.

На заседанието се заговори и за това, че 27 - половината от присъстващите червени депутати в залата, гласуваха за кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ при положение, че ПГ на БСП беше категорично решила, че ще гласува против.

"Видно е, че има напрежение, което аз смятам, че ще бъде обсъдено в залата. Какво се е случило, какви са били решенията на парламентарната група и защо се стигнало до това напрежение, защо се е стигнало до това гласуване. Тези неща, които се изговориха в публичното пространство - те трябва да бъдат виждания на националния съвет, но своевременни, защото много често става така че ние казваме: сега ще променим закона, а не знаехме ли преди две години, че ще има избор на главен прокурор. Че има напрежение е видно и това не може да се скрие и няма защо да бъде скрито - по-добре е нещата да се казват такива, каквито са.", заяви Борислав Гуцанов от БСП, цитиран от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: БСПлидерКПКОНПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
Може да добавят в критериите и да е участвал в приватизацията на външнотърговско дружество и да може да язди кон.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представление, играно преди години.Честните и морални, доброволно, безплатно, срещу храна, са построили пътища, язовири и други, което никой днес не защитава - една мутра приписва всчко на себе си.Когато нещата живнаха, явиха се чиновниците и излапаха баницата и морала.Вижте общинските съвети! Има хора, които не са произвели НИЩО в живота си!Вижте роднините в ръководствата.Това не е идеология и политика, а семейна фирма.Честни и умни - в никоуе време не са желани от алчните простаци.
15
1
 
2
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
БСП лидерът трябва да бъде чистосърдечен, благочестив, милосърден, целеустремен, сърцераздирателен, широкомислещ, състрадателен, ентусиазирано деятелен, целесъобразен, борбен, всеотдаен, чистонравен, целомъдрен, дълбокосмислен, далновиден и най-вече мъдър! Всички БСП членове притежават тези качества но въпросът е кой ги притежава в по-голямо количество! Той ще бъде провъзгласен за командир на всички социалисти и простолюдни! Победа!
14
0
 
5
 
! Отговори
HR преди 4 години
Мошениците търсят лице, за прикритие пред баламите.
13
3
 
5
 
! Отговори
Номинатор преди 4 години
Еми, Баце, ве - той е най-морално чистия комунист. Още си пази членската книжка. От БКП.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жан Виденов
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да формулират понятието "нравствена чистота".Качество неодобрявано.Да видят кой от тях го има.Учението за социализма е обосновано на ценностите на християнството и десетте Божи заповеди.Сега всички са и религиозни. Хаха.Ценности днес - да бъдеш тарикат, подлец, крадец, ***, слуга, лъжец , алчен, да се възползваш от властта, да се мазниш , унижаваш, за да получиш, да потискаш честните и умни хора. Работи се с удобни, не с морални. Взаимно удобство.Идеите не са бизнес. Отврат.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро ще намерят детствена порно актриса с 10 години стаж ...Отколкото комунист с такива качества
9
0
 
7
 
! Отговори
Бат Сали преди 4 години
Како етуи бесепе искам и ас да влиаза има ли хубави пари там?
8
0
 
6
 
! Отговори
проскубан ястреб преди 4 години
Крадлив Ром Овчарин по възможност от Правец като бай Тошко ряпата
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като се закрие тая партия БСП , България ще просперира и някои от сънародниците ни ще се върнат. Стига социализъм/комунизъм - взимат благата някви олигарси баневи- маневи аре стига!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП умре. Младите Българи и ромите гласуват за ГЕРБ, турците гласуват за ДПС.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не му шават пръстите и всички в залата паднали от смях
4
1
 
6
 
! Отговори
Хе-ха - преди 4 години
Борислав Гуцанов - тоя си е за затвора.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия по-лесно ще открият еднорози, отколкото политик с такива критерии. :D Понякога се чудя, дали политиците не са бавни. Не нагли, а просто бавни, за да говорят подобни простотии.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми как да няма напрежение като целия б.*** още от БКП-то си е там и стиска кокала щото така са свикнали да се налагат и да лапат. Пълно е с комунистически *** и дечицата им, които до 90-та година живееха на Запад по посолства и сега така са си свикнали - да са номенклатура, която народът трябва да изхранва. А те да си седят у НС-то и нищо да не правят.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ако назначите Бойко Борисов може да спечелите изборите.