Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата

Купуваме 20% от акциите на терминала за газ Александруполис
Обновена: 8 яну 2020 13:40 | 8 яну 2020 11:25, Веселина Йорданова
206
Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България ще купи 20% от акциите на терминала за втечнен газ до Александруполис, колкото има и Гърция. Решението за това ще бъде взето днес на заседанието на МС.

За миналата година сме ползвали около 400 млн. куб. м втечнен газ, дошъл от Гърция, само за януари са около 100 млн.

В края на януари ще се опитаме директно с преговори с американски компании да постигнем по-изгодни цени за индустрията, обясни той.

По думите му отношенията ни със САЩ са най-ясни и безпроблемни във военното сътрудничество, като припомни покупката на самолетите F-16 и съвместните военни учения.

Още по темата

Борисов изтъкна, че по отношение на отказа от визи сме под 10% и изрази надежда до година и половина „да приключим с тази тема“. През март помощник държавният секретар по консулските въпроси ще дойде в България, за да бъдат обсъдени тези въпроси.

С 36% се вдигнал стокооборотът ни със САЩ, ще стане много по-голям, съобщи още той.

В началото на първия кръг от консултации в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ премиерът засегна въпроса за миграцията и добросъседството със Северна Македония, усилията по отношение на Западните Балкани.

Мат Бойс, заместник помощник държавен секретар на САЩ, заяви, че Америка цени България като приятел, стратегически партньор и съюзник.

"България е регионален лидер и има решителност да модернизира своите въоръжени сили със закупуването на самолетите F-16. Енергийната сигурност е национална сигурност", посочи той и допълни, че целта е България да се превърне в истински газов хъб и да се освободи от монополизма в газовите доставки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми трябват визи за САЩ. Да се махат от България!
132
1
 
5
 
! Отговори
темата преди 4 години
До 1,5 самоубиеТъП ще приключи, хах¿
131
4
 
11
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
С извинение и уважение към работещите в ДАНС, но много Ви моля избършете им осраните *** на Методиев Борисов, Владислав Горанов, депутатати от Герб и другите политици. Колко според тя е минималната заплата в България в евра ? Според мен е около 300, или по около 10 евна ден. Колко е нормалното работно време в страната за ден ? Според мен е осем часа. Колко са ваканциите на депутатите ? Все пак, те не са ученички, а работещи. Жалта им майка на Методиев Борисов и та тези, които го подкрепят.
130
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Хме,дъвкаха дъвката "Шенген",тя се изтърка и им требе нова дъвка..Иначе:-Нека българите се произнесат:--Засягат ли ни КАТО НАЦИЯ така наречените "американски визи" ?Колко българи ше са напнат да оприпкат в "Страната на неограничените възможности",ако тия визи отпаднат?..Славейко нема ли да организира "Всенародно допитване" по темата?..Защото ДЪВКАТА,както се изрази колегата,се използва САМО ЗА БАЛОНЧЕТА от..Хунтата!.."Сичко Мара фтасала,само визите със САЩ си не сресала"..
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ,,сиднито'' незнам колко цифри му е надника,ама голяма носталгия по България го гони.Всеки ден по БГ-сайтовете виси.Сигурно и фейсбука му е пълен само с български приятели,въпреки че такива ,,успели-преуспели'' нямат приятели където и да идат,защото никой не обича,не харесва и не уважава фукльовците където и да са те по света.Явно е нещастен стар ерген,за който парите са всичко,но нищо не може да си купи с тях.И рано или късно ще се прибере в бащиното си село,в дядовата си къща с ,,цифрите''
128
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Голяма дъвка са тея визи!С Америка имаме съвсем минимални търговски отношения от които сме повече на загуба,а на който му трябва да ходи там-да си търси начина.Глупаво е да правим сериозни жертви за едни визи!Просто нямаме какво да им продадем,а всичко може да се купи и от другаде.
127
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименкрасива мантра,драги!....Лошото е,че не е съвсем точна!..-"Там" ако си работлив,просто ще работиш поне на две места за да изкараш прехраната си..Ако не си,ще чакаш на помощи и от време на време ще изкарваш некой долар покрай пласьорите.иначе:-Май скоро не си се разхождал из гетата да си припомниш какво значи думата "мързел"?
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, в Щатите всеки с по-малко мозък би се реализирал. Но трябва да има поне някакъв занаят и да е работлив, че там мързели не щат. Като ги има тези две неща, Америка ще е приказка за него
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аииии поредната глупост. До сега най-голямата беше изречена като кмет "Прекратявам концесията на Софийска вода".
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те САЩ премахват визите, само със цивилизовани държави, ние къде се бутаме там.
123
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма шанс да паднат визите при текущото положение.
122
6
 
21
 
! Отговори
КОГА? ОТГОВОРЪТ Е преди 4 години
НИКОГА!Как си въобразявате да пътувате безвизово за САЩ? В България, според класациите на ЦРУ (бедна ви е фантазията на какво ниво е разузнаването им) степента на корупция е съизмерима с тази в Мексико! Че тук направо от гише може да си купиш нова, а и при това с "евросъюзни привилегии" нова и чиста като момина сълза самоличност за сравнително смешни пари. Всяко престъпление си има тарифи... Тъкмо на тази географска шир са неограничените възможности, а не в САЩ! За кво за визи-мизи ми мечтаете?
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До, 120Май не можеш да четеш нещо. Твоя "левъл" съм го стигнал още на първата си работа.
120
1
 
22
 
! Отговори
БС преди 4 години
Г-н Борисов, ще сложите ли визи за граждани на САЩ след 1.5 г , ако те не махнат визите за Българи?
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 119Ми брао, кво да ти кажа брат. Пропилял си си времето по опашки и попълване на документи като някакъв престъпник. Това сигурно е някакво постижение в твоите кръгове? И медал ли ще искаш?
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 122Я млъквай там. Само се оправдаваш като малко дете
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 121Ти ако искаш си виси по опашките за визи. Аз не съм някакъв скот от соцово време да се подлагам на подобни унижения.
116
1
 
6
 
! Отговори
Кандидат преди 4 години
И аз бих кандидатствал за виза само ако съм сигурен ,че Никол Шерцингер иска да ме на....бе .
115
10
 
6
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
До Анонимен 115и кога е "умряла" валутата ни след като до преди извесно време имаше парити, ако знаеш какво е това, 1:1 австралийски с американски долар, демек няма разлика. После спадна австралийския долар, но аз продължавам да си зимам годишна заплата в 6 цифри американски или австралийски долари в която от двете валути го обръщай пак са си 6 цифри. Обади ми се като стигнеш тоя левел в живота
114
3
 
10
 
! Отговори
До: 116 преди 4 години
Ти не знам, обаче аз пък от моя страна обиколих света визово.И за Англия още имаше визи, и в Швеция съм ходил със шведска виза.Който е изряден си получава визата и няма проблеми!