Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата

Купуваме 20% от акциите на терминала за газ Александруполис
Обновена: 8 яну 2020 13:40 | 8 яну 2020 11:25, Веселина Йорданова
206
Ще паднат ли визите за САЩ? Борисов: До 1,5 г. ще приключим с темата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България ще купи 20% от акциите на терминала за втечнен газ до Александруполис, колкото има и Гърция. Решението за това ще бъде взето днес на заседанието на МС.

За миналата година сме ползвали около 400 млн. куб. м втечнен газ, дошъл от Гърция, само за януари са около 100 млн.

В края на януари ще се опитаме директно с преговори с американски компании да постигнем по-изгодни цени за индустрията, обясни той.

По думите му отношенията ни със САЩ са най-ясни и безпроблемни във военното сътрудничество, като припомни покупката на самолетите F-16 и съвместните военни учения.

Още по темата

Борисов изтъкна, че по отношение на отказа от визи сме под 10% и изрази надежда до година и половина „да приключим с тази тема“. През март помощник държавният секретар по консулските въпроси ще дойде в България, за да бъдат обсъдени тези въпроси.

С 36% се вдигнал стокооборотът ни със САЩ, ще стане много по-голям, съобщи още той.

В началото на първия кръг от консултации в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ премиерът засегна въпроса за миграцията и добросъседството със Северна Македония, усилията по отношение на Западните Балкани.

Мат Бойс, заместник помощник държавен секретар на САЩ, заяви, че Америка цени България като приятел, стратегически партньор и съюзник.

"България е регионален лидер и има решителност да модернизира своите въоръжени сили със закупуването на самолетите F-16. Енергийната сигурност е национална сигурност", посочи той и допълни, че целта е България да се превърне в истински газов хъб и да се освободи от монополизма в газовите доставки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
12
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 112 АнонименБочко е объркано същество! Чуди се на кого да угоди за да запази кожицата си и да е на върха в блатото!
112
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименаз съм убеден,че Пожарникаря дори и не осъзнава,че..както се изрази ти:-"лъже и маже"...Като ВСЕКИ с неговата диагноза,той си живее в НЕГОВ СИ,"виртуален" свят и едва ли е наясно какво става в РЕАЛНИЯ живот!..Но за това сме виновни НИЕ!!!..И САНИТАРИТЕ,разбира се,които се "ослушват" относно това същество..
111
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Да ще паднат,като .....на коча.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудо Велико. Аз обиколих света безвизово докато тия се правят на голямата работа.
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1146 цифри в умрялата им валута не значи нищо. То и моята първа заплата беше 6 цифри в австралийски долари. Въобще кого си мислиш че заблуждаваш?
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 109На никого не му пука,
107
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глейте ся стратегиията и сновните принципи на на нашия крал Слънце:-Винаги да взема каквото мога от ЕС.- Винаги да дам каквото мога на Русия.Затова живеем в такъв "рай".
106
1
 
11
 
! Отговори
безработица преди 4 години
1 млн ще отидат в Америка и ще намалеят безработните в България.
105
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103Аз виза за Америка нямам, минавам си с АвSтралийския паспорт лекичко и доволно. Тука в Сидней зимам 6 цифри годишпно долари, а климата и райското място наоколо ми идва бонус. Пожари имаше преди 1-2 месеца, минаха и заминаха, от 3 дена тук вали дъжд. Вече си карат новите коли, тези които им изгоряха колите, зеха си парите от застраховките и просто смениха колата с нова. Поздрави
104
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите са отлично място за живеенеза българските циггани. Съветвамеги да си продават имотите и да сикупуват визи и билети.
103
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
кога пуснат визите аз първи че прескочим до щатите да им усилим икономиката и селското стопанство
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ще коментирате за бананите и тоалетната хартия. Едно време нямаше а сега има.
101
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов с виза ли ще избяга в САЩ, или САЩ ще го приберат с хеликоптер?
100
3
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 4 години
Защото през месец съм там. Работя по местен проект, а и често ходя да карам сърф и на гости при приятели. За пожарите дарих доста пари, не съм гасил, доброволци има достатъчно.
99
8
 
2
 
! Отговори
До: 100 преди 4 години
За Австралия за какво ти е виза? Да ходиш да им гасиш пожарите ли???
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 99Едно време на комунисти (какъвто е бил Бойко Борисов) изобщо не даваха визи за САЩ!
97
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виза имам и за САЩ, имам и за Австралия. За Австралия подновявам годишно- всичко онлайн, става за минути. До час е готова. За САЩ току що поднових 10-годишна таква. Не познавам човек с отказана виза. *** какво да прави в САЩ няма. Там би взимал заплата за цял месец, колкото аз изкарвам за половин ден работа по технологичен проект. Като ги гледам разни нулевообразовани в Чикаго как седнали да се радват на 2000$ месечно и направо ми се доревава. В София в кол център студент взима повече.
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те на високо образованите специалисти визи и сега им дават - те са им добре дошли. Но ще се сурнат и криминалните от реп ки, а такива не им трябват.
95
1
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бре!..Тоя път явно го е досрамяло "Светилото"!Защото когато УЗУРПИРА властта през 2009-та,тогавшния "мотор и душа на герп"-прочулия се в цял свят Цв.Цв. отсече ОТ ИМЕТО на "Светилото":-"До два месеца сме в Шенген"...след два месеца:-"До година сме в Шенген"..след година:-"До края на мандата ни сме в Шенген"..след края на ПОРЕДНИЯ ПОЛУМАНДАТ тая тема вече НЕ СЕ дискутира....Та вероятно такова развитие е имал прадвид "Светилото" с тая "година и половина"..
94
1
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Думите му означават друго, че още 1,5 г тука ще е глад и мизерия и да се надяваме че "тати ще ни купи колело ама друг път"