Радев и Вучич обсъдиха преодоляването на кризата

България и Сърбия търпят икономически щети от ограничения износ
15 апр 2020 15:10,
70
Радев и Вучич обсъдиха преодоляването на кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава Румен Радев обсъди днес в телефонен разговор със своя сръбски колега президента Александър Вучич предприетите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в България и Сърбия, както и перспективите за сътрудничество между двете държави за по-бързото преодоляване на социалната и икономическата криза. Разговорът се проведе по инициатива на българския държавен глава, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Още по темата

 
Въведеното в редица европейски страни наблюдение на разпространението на коронавируса чрез своевременно и масово прилагане на тестове, беше сред темите на разговора, като Александър Вучич открои стремежа за въвеждането на тази практика и в Сърбия.
 
България и Сърбия търпят икономически щети от ограничения износ към Европа и ще използват в максимална степен потенциала на т.нар. зелени коридори за транспорт на стоки и оборудване от първа необходимост.
 
Обща бе позицията за необходимостта от своевременни социални и икономически мерки в подкрепа на пострадалите от наложените ограничения и загубилите работа. Бързото и изпреварващо по отношение на други страни възстановяване от икономическата криза е важно за предотвратяването на бъдеща емиграционна вълна, след облекчаване на рестрикциите за пътуване.
 
Обсъдено бе и двустранното партньорство при осигуряване на транзитно преминаване по хуманитарни причини на български и сръбски граждани през териториите на двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
е гаврата и неуважението към Шипка..на два трола с по пет акаунта,ама защо Бойко се срамува или страхува от Шипка...Символа на Свободата на Народа ни...защо Президента ни отиде там да почете загиналите, за да може да ви има и да ни крадете...та и се срамувате..гордеем се с Шипка..поклон ..а вас ви презираме срамуващите се...страхливи еничари..О,Шипка...
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега само ракията ми помогна. Приказките на другарите управляващи, не можаха. Свалих и кръвното даже. Егати лековитата ракия
53
5
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 58: И какво прави правителството за "зеления транспорт"? Само общи приказки, а дори и Турция ни спира тировете на границата. Не че няма какво да се направи, но от зелени тикви зелен транспорт не чакай.А президента Радев все пак се опитва да помогне.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителство то прави доста за зеление Транспорт И коридори не е работа на президентна да се занимавал с това. Ако тази им е темата...
51
10
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До апо: Зелени коридори говори ли ти нещо? Съмнявам се дали си прочел статията изобщо. А днес Радев е говорил за това и с президента на Румъния. Щом види нещо за президента Радев, всичкото гербаджийски *** се претва да ръси глупости като за последно.
50
5
 
12
 
! Отговори
апо преди 4 години
Радефф шоу :)))Моля не съдете строго некадърния комик и шоуто му за нелепици , апсурди и излагации , човекът толкова много се старае.Славата на балканския Ал Бънди се множи.Миналата седмица забавлява Ердоган , днес Вучич....в очакване трепнат държавните глави на Македония , Косово и Албания.Според мен специално за БГ публиката трябва да има поне по един епизод на ден :))))) Очевидно е че няма равнодушни , а аз съм му запален фен и всеки път се смея от сърце :))))
49
3
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
И двамата са големи експерти по COVID-19 ! От най-големите!
48
2
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
ха,ха,ха,ако от *** чакат акъл...много са го закъсали!
47
7
 
21
 
! Отговори
Много деен бе преди 4 години
Радев бил инициатора на разговора с Вичич. Браво! Следват инициативи за разговори с Ким Чен Ун, Мадуро и може би президента на Каймановите(Крокодилските) острови. Дерзайте г-не. Все е дейност на полза роду.
46
1
 
15
 
! Отговори
коментатор преди 4 години
единия недняк вика на другия бедняк дано онея оправят нещата. Балкански куражи
45
14
 
24
 
! Отговори
НеВидимия Президент преди 4 години
Радев е не просто ненужен, той е НЕвидим за лидерите на другите държави...никой не му иска мнението и не иска да го вижда. За съжаление ние трябва да го търпим още цяла година...
44
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи двете мекерета на Кремъл са се събрали да си координират позициите? Направо се раплаках от умиление.
43
19
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Майко мила...той е бил,а любимия ти,пожарникар е бил,с филийка в ръка,намазана със свинска мас.
42
12
 
23
 
! Отговори
Майко мила... преди 4 години
Баси дръжавата, ако това ни е бил най-добрият летец на изтребител....
41
20
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Мдаа,а тиквата,бръснат ли го за слива.
40
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо точно с тоз рублажия Вучич?Никой не иска с него - нашия му се натиска.
39
9
 
28
 
! Отговори
Ненужен Радев преди 4 години
Президента изтърва след Шипка инициативите да бъде водещ по отношение на даренията, помощите да призове към единство за справяне с пандемията. Можеше да предложи именно той преустройване на шивашките предприятия за изработване на консумативите за пандемията и ред др. полезни неща. Той почна да се подиграва, да критикува, да подражава на бсп и всичко това го срина като личност. Стана за подигравка. Сега вече е късно и продължава да греши.
38
9
 
26
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
В сърбия болните са 7 пъти повече от тук. Нямат нито един излекуван до момента ! Защо това не го пише в статията ? Ааа те са си говорили дали ще се състои парада на 9 май и дали да ходят с маски....Радев вече е в не само в световна, но и в местна изолация ! Никой не го бръсне за СЛИВА...
37
11
 
20
 
! Отговори
ПОСЛУШКО Радев преди 4 години
Напълно е Ясно кой на кого звъни и се отчита: разговорът се проведе по инициатива на българския държавен глава
36
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другите премиери дали се присмиват какъв дръвникъ е Борисов?