Нинова: БСП има ясен план за развитие на Северозапада

Внасяме Закон за развитие на Северозападна България, каза тя
25 май 2020 18:28, Анисия Иванова
109
Нинова: БСП има ясен план за развитие на Северозапада
Снимка: БСП

"Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България, съобщиха от БСП.

Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е - развитие на икономиката, работните места и доходите."

Заедно с Нинова бяха депутатите от Северозапада - Атанас Костадинов, Николай Иванов, Стефан Бурджев, Васил Антонов, Чавдар Велинов, Филип Попов, Цветан Топчиев, Илиян Тимчев, Милко Недялков, Анастас Попдимитров, Валентина Найденова, областни председатели на БСП от общините Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Тя благодари  на всички кметове, депутати, областни и общински структури на БСП, експерти и жители на петте области за събираните подписки и експертна помощ при изготвянето на закона.

Със създаването на  фонд за държавни инвестиции в Северозападна България, обхващащ общините Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, се цели социално-икономическо развитие на Северозападния регион.

Неотложно е намирането на инвеститори в региона, като държавата трябва да предложи стимули. Едно от предложенията на БСП е  фондът за устойчиво развитие на Северозападна България да разполага ежегодно със средства в размер на 100 млн. лв., като те се инвестират в дружества и недвижимо имущество на територията на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

БСП предлага също фондът да подпомага финансово общините и стопанските субекти с дейност в Северозапада за изграждането на  индустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преработка на земеделска продукция срещу 10-годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от земеделски производители от региона.

За да се подобри образованието в Северозапада, както и да се спре демографският срив, мерките на БСП са субсидиране на  проекти в областта на висшето и средно образование, насочени към регионалните потребности. Също така осигуряването на жилищни програми за млади квалифицирани кадри и отпускането на  студентски стипендии срещу ангажимент за завръщане и работа в региона.

За разрешаването на проблема с липсата на аптечно обслужване в региона БСП предлага разкриването на общински денонощни аптеки в общинските центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да има работа трябва производство за да има производство трябва да има условия от държавата инвеститор и пазари. И как аджеба ще стане в тая криза тая работа и дори да стане ще отнеме 10-20години такива работи не стават за ден за два.
55
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме нужда от БСП,разберете,ако смачкат БСП и падне,пада и последната опозиция и ще живеем в една абсолютна диктатура,имаме нужда от БСП,повече от всякога, подкрепете БСП! Нинова,обедини вътре партията си,обедини се с други партии,обедини се с дявола ако трябва,трябва да върнеш БСП във властта,дори и да не упавлявате,поне да съществува някаква силна опозиция в страната,напрегенете си членовете,доброволци и започнете да агитирате в страната,опасно е ако смачкат изцяло БСП и няма никава опозиция
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северозапада е дал Лильов, Стратега на Партията, длъжни сме му.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"... Неотложно е намирането на инвеститори..."Това не е ясен план! Това са празни приказки!Когато намерите инвеститори, тогава може да имате някакви планове. И кой ще инвестира в обезлюден район? Пари на вятъра!
52
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе можем да изберем извънпарламентарна партия,защото не знаем кой стои зад нея и с какви цели и дали е истинска опозиция или ще е патерица на някой,единствените възможни и сигурни опоненти и опозиция са именно БСП,не трябва да допускаме да ги смачкат,ще останем без опозиция и шанс за измъкване от ситуацията,хорааааааа, събудете се,подкрепете БСП!Не съм от бСП,но имаме огромна необходимост от тази партия!
51
3
 
18
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Имаш малка, но решаваща грешка. БСП не е никаква опозиция. Също не е никаква социалистическа партя. Иначе е вярно, че опозиция е необходима.
50
3
 
15
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
Нинова-а-а,от такава майка като теб може да се пръкне само едно .... "хилаво бебе" Не разбра ли ,че всяка твоя поредна изява води до поредната порция смях...:))))
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли ,че при малко по добър резултат БСП веднага ще се коалира с ДПС само и само да управлява и затова хората не ги искат бесепето.
48
3
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
И къде спа до сега като имала ясен план? Като бяха на власт толкова години свършиха ли нещо? Има дръжки.
47
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можем да позволим БСП да си отиде от политическата сцена и да не участва във властта,това е крайно вредно за страната,крайно вредно,ще останем без единствената опозиция в България,това вредно за страната ни и за хората!Хора,не съм от БСП,но трябва да подкрепим БСП,трябва!Искаме си БСП обратно!
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До:49Вместо да избираш 'необходимото зло' се обърни към хората да се поогледат за някоя читава извънпарламентарна партия като искаш читава опозиция ,ай стига вече 100години стари муцуни.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 от анонимен 45 Извинявам се!
44
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,новините са добро нещо ,но те не стигат да събудите населението,ангажирайте целия си наличен екип от хора и вместо да се чудите какво да правите,започвайте да агитирате навсякъде в хора страната,които не са от БСП,да провеждате и други прояви и инициативи,да търсите партии малки или големи с които да се обедините в обща цел,ако не го направите ,страната ще остане без единствената опозиция и ще имаме абсолютна и тотална диктатура,дерибейство на едностранна власт и пълни гробища завинаги!
43
3
 
20
 
! Отговори
Bulgarin circus преди 3 години
Тези не разбраха ли ,че ще последват съдбата на РЗС НДСВ СДС Бареков и другите дето няма видят власт нивга. Народа не ги ще.
42
4
 
24
 
! Отговори
Един преди 3 години
За поредния план на БСП, който, разбира се, е в жанра "Дайте да дадем!", мога да кажа следното: напънала се планината и родила мишка. Какви държавни фондове и гаранции, какви пет лева! Нали обаче избирателите на БСП са главно от тази част на страната, Корнелия е отишла да дрънка врели-некипели първо там.
41
26
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Корнелия Нинова ще е следващия премиер на България Тя е много точна в изказванията си в народното събрание .Винаги казва истената за състоянието в което сме
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 40 Че кога сме били щастливи с вашата крадлива власт? Нещо огладняхте май!И това ако не е НАГЛОСТ !!!Ей нямате насита!!!
39
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,обединете се,иначе ще продължава агонията в страната,не искаме нови партии,а БСП да е алтернатива,не да се разединяват в БСП,а да се обединяват,ако трябва и с други партии и с дявола се съюзете,БСП трябва да бъде подкрепена и подсилена,иначе оставаме да живеем в тотална диктатура!
38
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме си БСП обратно!Най-голямата грешка в новата ни политика,бе събарянето на правителкството на Орешарски,трябва да подкрепим БСП!
37
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП трябва да влезе във властта,имаме крайна необходимост от тях,ако продължат да ги съсипват,ще останем без опозиция на диктатурата и в огромен капан за България,от който няма да има никаво измъкване,гласувайте и покрепете БСП!