Нинова: БСП има ясен план за развитие на Северозапада

Внасяме Закон за развитие на Северозападна България, каза тя
25 май 2020 18:28, Анисия Иванова
109
Нинова: БСП има ясен план за развитие на Северозапада
Снимка: БСП

"Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България, съобщиха от БСП.

Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е - развитие на икономиката, работните места и доходите."

Заедно с Нинова бяха депутатите от Северозапада - Атанас Костадинов, Николай Иванов, Стефан Бурджев, Васил Антонов, Чавдар Велинов, Филип Попов, Цветан Топчиев, Илиян Тимчев, Милко Недялков, Анастас Попдимитров, Валентина Найденова, областни председатели на БСП от общините Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен. Тя благодари  на всички кметове, депутати, областни и общински структури на БСП, експерти и жители на петте области за събираните подписки и експертна помощ при изготвянето на закона.

Със създаването на  фонд за държавни инвестиции в Северозападна България, обхващащ общините Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, се цели социално-икономическо развитие на Северозападния регион.

Неотложно е намирането на инвеститори в региона, като държавата трябва да предложи стимули. Едно от предложенията на БСП е  фондът за устойчиво развитие на Северозападна България да разполага ежегодно със средства в размер на 100 млн. лв., като те се инвестират в дружества и недвижимо имущество на територията на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

БСП предлага също фондът да подпомага финансово общините и стопанските субекти с дейност в Северозапада за изграждането на  индустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преработка на земеделска продукция срещу 10-годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от земеделски производители от региона.

За да се подобри образованието в Северозапада, както и да се спре демографският срив, мерките на БСП са субсидиране на  проекти в областта на висшето и средно образование, насочени към регионалните потребности. Също така осигуряването на жилищни програми за млади квалифицирани кадри и отпускането на  студентски стипендии срещу ангажимент за завръщане и работа в региона.

За разрешаването на проблема с липсата на аптечно обслужване в региона БСП предлага разкриването на общински денонощни аптеки в общинските центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там материала е лош. Там могат да заснемат филма От глупав по - глупав.
35
8
 
21
 
! Отговори
До Про СоТо преди 3 години
Ние старите хора *** ги видяхме и преживяхме драги момко Повече социализъм не искаме Какво казваш че не ти ти е в ред??? И като го изчегъртате пак ли ще фалираме??? Като знаем какво чудо беше ,сега е в пъти по нормално!Не е идеално ,но не може да се сравни с Луканов,Попов,Беров,Виденов,Станишев Симеон,Тройната коалиция !!!Явно си малък!!!
34
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,вместо да се разделяте,се обединявайте и привличайте партии към себе си!Защо гоните Гергов,който е единствения български олигарх,който не служи на чужди инереси?
33
3
 
19
 
! Отговори
Я преди 3 години
*** овен ПАРИ друго не искат.
32
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удри *** с двете цеви! БКП! БКП БКП!
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното заиграване! дано сънародниците ни не се излъжат както със Симеон!
30
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крушовичарке 30 години минаха. Досега трябваше да има тунел под Петрохан и магистрала Монтана Видин. Нито едното нито другото го има. Но пък една голема дембела Тиква от Банкя краде милиони от пътчето Ботевград Мездра. Там е фандъка бате. Там за нищо правене се прибират и делкат милиони евро. Крушовице нали си опозиция защо не направите проверка на кражбите на Банкялията. Или ше кажеш. Как да му праим проверки нали и язе сам у кюпо. И язе делкам милиончета. Аха. Браво *** крушовичарке.
29
21
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не желая никакви " програми" Ни от БСП! Ни от ГЕРБ! Остарях вече техните лидери всякак! Нов политически играчи ни е нужен!!!!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НиноваОт мене един като за тебе
27
1
 
29
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Имаме ясен план за Северозапада... - искаме 100 милиона лева...
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бега бе!
25
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
24
5
 
21
 
! Отговори
ленин преди 3 години
както развиха сеяероизтока югозапада и югоизтока и всички посоко нагоре и надолу страната от 1944-1989 , такова развотие беше че едвам не умряхме от глад студ и мизерия
23
3
 
24
 
! Отговори
готвач...... преди 3 години
Ще има и кебапчета.Те са 3-та точка от плана. Безплатно! И пържола обезценена. Голяма ,като руска ***!
22
21
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
бсп да престане да подава "СЛАМКИ" на Мутротерористите!!!!!..-ЕДИНСТВЕНОТО,което БИ ТРЯБВАЛО да правят като "опозиция" е НЕ ДА ДАВАТ АКЪЛ на Безмозъчния,а ДА СЕ ОБЕДИНЯТ СЪС ВСИЧКИ антигробарски сили,за да ИЗЧЕГЪРТАТ ПАРА..-ЗИТА "герп" от властта!!!ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е МИМИКРИЯ,опит за ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СТАТУКВОТО!
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени лешояди, каквото пипнете изсъхва
20
5
 
27
 
! Отговори
Малеееей преди 3 години
Всички мандражии да крият кашкавала,шумкарите ще нападат!
19
4
 
23
 
! Отговори
комунист преди 3 години
БСП-то няма ли да раздава земя безплатно в този район?
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно - целта на БСП е да спечели изборите в поне едно село от северозапада. Ама как да стане...
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от БСП /БКП/ имаха и ясен план "Орешарски", който така и не видяхме.