Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект

Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството
12 юли 2020 12:30, Петя Славова
640
Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект
Снимка: БГНЕС

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията:

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

Още по темата

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

"Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите".

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
питай вашия вожд защо нямаше кюлчета и евра до иконатадето се мазнеше на народа и с тая икона ли са го приемали в БКП-то
314
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като сте толкова загрижени дайте оставка хората да не се заразяватнали сте сигурни че ще спечелите и след два месца пак сте първида ама не - не в пука за нещастния народ само кюлчетата имат значение за вас и стига сте пращали провокатори за да говори после шкембепатриота за шпицкоманди има ама са ваши и сте готови на кръвопролитие за да си запазите власттакато говори за такива дето плащали защо не са арестуваниа за един есемес могат да арестуват
313
4
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ако не е от Кърджали ще е от Смолян,ама все ....Като че ли с конкурс са избирани кадрите на Баце.
312
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другата проста пука Даритка с болнавия тен на лицето и крайно тъпия поглед иска президента да се откаже сам от поста си, да излезе и да прави партия. И що?! Може би тя да седне на мястото му? Или да го гарантира на своя велик вожд Ким Чон Бок? Много прости женички в тоя герб, бе, ама много прости! Нямат и капчица въображение. Всичките им хора са такива. Това не пречи да са алчни за пари и власт.
311
11
 
7
 
! Отговори
izh преди 3 години
До Анонимен 356Верно, че си анонимен, щото получаваш пари за ръсене на простотии, а не са собствено мнение. Кой бе червенотиквеничета от вас ще участва в гражданска война? Нали ви плащат на ден. Какво мислите,че комунобизнеса ще развържи кесията за война, ли? Смешници
310
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЕ МЛАДИТЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ДА НЕ ЕМИГРИРАМЕ.И ИСКАМЕ ВАШАТА ОСТАВКА.
309
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнала да говори за носене на политическа отговорност.Ами - да подават оставка и да я понесат.А може би за много от тях и съдебна отговорност.Тоя цирк, който разиграват от поне 7-8 години е позорен, вече не си спомням откога тия не са сменяни, окопали са се като лалугери.
308
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вождът ви да излезе от МС и да влезе в Анонимни алкохолици, ако иска да се изказва пиян.
307
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да си подаде оставката,за да предпази България от гражданска война
306
6
 
22
 
! Отговори
- преди 3 години
Пръд ла
305
16
 
9
 
! Отговори
izh преди 3 години
Комуномаймуняци маломислещи, никой от тези дето държат парите няма да разреши на *** Фуражков да направи партия, щото ще отмъкне от Курнелийка гласовете и на изборите ще има 5 дребни партийки и Герб. А тогава ще почнат да се задават въпроси откъде станаха милионери. Сега натиснаха едно дребно милионерче и Държавния глава хукна по площадите , ами после?
304
5
 
3
 
! Отговори
До 332 преди 3 години
Абе вие само опитайте...и ще си перете насраните *** !
303
8
 
20
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 3 години
В Сливенския бързо ще си намерите фенки и да ви обичат ! там ви е мястото г-жо
302
10
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
до Г-жа Дариткова защо само го казвате но никога не го доказвате . "Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.Вашето управление не среща одобрението на обществото . Да, найстина ГЕРБ бе надеждата , но преди 10 тина години .Днес вие сте вредни дори и за себе си.
301
6
 
21
 
! Отговори
Зайко Байко преди 3 години
Нали този мач го играхме преди европейските избори. Другарката Йончева щеше да се бори корупцията докато на гушна европейска заплата. И сега тишина. Пак имаше същите циркове както в момента.
300
19
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Черепа яко ръси кинти за да свали властта и де що има *** се е включил в метежа срещу правителството. И изобщо не си представят, че ако метежа успее ще осъмнат в една диктаторска президентска република начело с недоразумението Радев и с премиер Корнелия Нинова. Министър на вътрешните работи ще е Костя Копейкин, на културата Слави Трифонов, на икономиката Васил Божков а Мая Манолова ще поеме правосъдието. Цветан Василев сигурно ще оглави БНБ.
299
7
 
19
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Ще ти кажа Дъртиткова...не е достатъчно, ама никак, да махате провинилите се веднага с оставки. Много по-важно е да назначавате умни и кадърни кадри, които вие нямате. Лесно е да смениш един *** с друг, но това не върши работа. За съжаление, всичките ви кадри с потенциал за заемане на висока длъжност са гола вода и остригани. Това е показателно, Дъртиткова. Ти не си остригана, защото си жена. Иначе и ти щеше да останеш без коса, за да подражаваш на лидера...
298
7
 
14
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
тая мома става единствено за мандръсане....дори не си направих труда да прочета словоблудствата на поредния матросов на амбразурата...тоя път с рокля....ех калинки калинки вижда ви се края....
297
10
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Поредната лелка с отрицателен рейтинг. Коя си ти, че да даваш акъл на Радев. Дръж се здраво за микрофона на баце, защото ще потънеш заедно с него, в същата минута.
296
10
 
8
 
! Отговори
Необразован преди 3 години
Не успях да разбера какво се предлага, ако има оставка. Ще се намаляват депутатите ли, ще дойдат в тази криза нови инвеститори ли, или всичко е през плет за грош работа.