Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април

Първото редовно заседание на НС премина под знака на обидите
Обновена: 16 апр 2021 16:25 | 16 апр 2021 16:25, Камелия Цветанова
850
Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април.

135 от БСП, ДПС, ДБ, ИТН и ИМВ гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

Още по темата

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

"Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път", нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини "Има такъв народ", че са написали една лъжа в програмата си - тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм ", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
703
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До помнещАма и то си един помнещ! Помниш ли го това как години наред преди Герб държавата бе системно ограбвана и сега трима четирима човека си живуркат някъде по света с парите които източиха от българската хазна. Кой им помогна,а? някой разследва ли ги? къде беше лаещият в момента Трифонов? На хранилка при тях. за това го ненавиждам. И ако бях на мястото на ББ дори не бих се избърсала в него, не да му давам обяснения.
702
4
 
16
 
! Отговори
Фейсконтрол преди 3 години
А слави ще гледа ли обяснението по Фейсбук или НСО ще го докара насила и него в НС?
701
6
 
17
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
Тошко мамуната от година на година става още по-нисък защото дължината на гръбначният му стълб се скъсява , накрая ще стане джудже - Факт , сериозно !
700
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако съм на мястото на Бойко ще отида в парламента още утре да ги изненадам, та да видим дали са се подготвили и ще ги изпитвам дали са запознати със съдържанието на плана.
699
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо е смехотворно изобщо някой да дава каквито и да е обяснения на това нищо и никакво човече Трифонов на злобната отмъстителна Манолова или на разни партии с осрано политическо минало. ББ не дължи никакво обяснение на никого така както нито един премиер досега не го е правил, макар че имаше много повече основания да го направи. Всичко говори за персонално отношение на сегашните управляващи към бившия премиер. Факт. Това е недопустимо.
698
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приземяване, приземяване, приземяване и после Работа, работа, работа! Ахахахахах България 1988= България 2021
697
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
gastarbeiterski parlament na chistachite i miachite ot london, paris, bruxel, ankara, istambul...:-)))
696
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
maya manolova sa e nalapala s potentni tabletki...a neinja lubim obekt lipsva...ooh, smiah...kef cena niama...;-)))
695
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов им бие шамар след шамар на новите взе си щаба сега те ще носят отговорност направят ли парламент ще им затвори София от протестиращи
694
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прецакаха ни държавата и трябва да си я върнем. Който гласува за Дългия, за да я види легнала на дъното - може да се гордее. За славун са гласували младите хора и гастарбайтерите ни на Запад. Младите правят грешки - длъжни сме да простим. Но силно се надявам цял живот да помнят урока си от 4. 04. 2021 г. - незнам дали осъзнавате грешката си, но вие забихте нож в гърба на Демокрацията в България Трябва да преминем като цунами и да ги изметем. Толкова ниска топка никога не е имало в парламент.
693
8
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Ами пак ще го кажа!Палачинката нещо се обърна а?-:)И сме доволни от случващото се днес,гласувалите за тези партии"упозиция"която се превърна в сила в днешният парламент! И то от хора,които отхвърлихме Групировката ГЕРБ!Мачкала години вече народа си.Една лъжа повторена 100 пъти,повтаряйки я от някого,в случая ГЕРБ става "истина"! Години ни натрапваха колко са "добри" и " кадърни"!Жалко за младото поколение българи,които само ГЕРБ помнят! Бяха подведени и тролят и още и още тук! Ще се събудят!-:)
692
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрил се е като плъх в най-дълбоката дупка.
691
13
 
12
 
! Отговори
Ветеринар преди 3 години
Ама Тошко прилича на една рошава булонка на която ще и хвърлят лакомство всеки момент,аз за слави ли гласувах или за Тошко?
690
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обобщим: тролска кампания "спасете ни мутрата от обяснения" се провали.
689
6
 
2
 
! Отговори
712 преди 3 години
Не ме разсмивай. Не че е лошо да се смеем. А пък Божков не се е сетил да изнася концерти, за да има алиби. И ккопейкин. Хайде, лека нощ.
688
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво нещо е животът. До вчера пълниш чекмеджета и бибиткаш с държавна джипка, днес никой за нищо те не бръсне и ти застилат пътека към ЦСЗ.
687
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
709 е ти много знаеш от всичко сякаш. Хазарта не стои само в една страна. Еврофутбол даже май го държеше заедно с един грък .
686
5
 
3
 
! Отговори
България преди 3 години
Ква пандемия той обикаля света от години то не бяха турнета то краси и Борис по отделно Годжи и тн. Замислено е повярвай ми
685
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
700Тряжваше да решат проблемя по библейския начин!
684
6
 
5
 
! Отговори
до 703 преди 3 години
Говорим за гласове в ЧУЖБИНА.Тук,у няс, прокуратурата го разкри и му конфискува парите за купуване на гласове.