Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април

Първото редовно заседание на НС премина под знака на обидите
Обновена: 16 апр 2021 16:25 | 16 апр 2021 16:25, Камелия Цветанова
850
Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април.

135 от БСП, ДПС, ДБ, ИТН и ИМВ гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

Още по темата

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

"Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път", нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини "Има такъв народ", че са написали една лъжа в програмата си - тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм ", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
683
5
 
2
 
! Отговори
до 707 преди 3 години
Мразя ги безплатно.
682
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Му каъ ни утиди ко?Ко ши стаби? Няма никой нищо да поснмеии да направи!
681
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концерти в чужбина по време на пандемията - кой се опитва да пробутва такъв очевиден фейк?
680
12
 
16
 
! Отговори
Max преди 3 години
При Борисов нещата бяха зле, без Борисов още по-зле.
679
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е поразен от Ефект на Дънинг-Крюгер илюзия на превъзходството. С прости думи ефектът на Дънинг-Крюгер показва как някои хора са прекалено некомпетентни, за да разберат колко са некомпетентни.
678
2
 
10
 
! Отговори
България преди 3 години
А концерти те на слави в Европа и зад океана са финансирани от??????? Дарения може би!!
677
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ако имата вина за нещо - то определно е, че не гласуваха Импийчмънт на Радев когато ДПС поискаха Импийчмън от трибуната на НС преуз декември 2020г. Само и единствено за това ще носят голяма вина пред народа. Защото Радев гази Конституцията и то очевадно. Радев няма право да иска оставка на Гешев. Гешев не е назначен от Радев. Нито оставка на правителството. Те не са назначени от него.ЧЛ.93ал.2. трайна невъзможност да изпълняват правомощията си поради тежко заболяване;Президента е болен.
676
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Концерти, глупости - гастарбайтерите ходели на концерти, ти чуваш ли се какво говориш. А и нито Божков, нито Копейкин са изнасяли концерти, но имат в чужбина много добър успех, за разлика от България.
675
3
 
17
 
! Отговори
България преди 3 години
Да немога да разбера защо на Тошко толкова му пука как ще гласуват българите в чужбина по поща с гълъби или наум гледай България бре Тоше нали и ние и ти живеем тук!!
674
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факте, че на Божков схемата се провали за територията на България, но в секциите в чужбина успя, там няма кой да спре купуването. Възраждане също постигна в чужбина неочакван успех. Това искат от ИТН с промените в избирателния кодекс - да си напазаруват необезпокоявано гласове.
673
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
693 Не си ти тоя който да казва кое и как. Вчера се писа Силвия и Жана, помниш ли?
672
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента бърза. Опозицията много бързат. Исках да кажа, че бълзата котка слепи ги ражда. Така от бързане ще се удавят на края на Дунава.
671
9
 
11
 
! Отговори
До 687 преди 3 години
Конституцията казва, че оставка на правителство пред новоизбран парламент НЕ СЕ ГЛАСУВА!Избира се нов кабинет, който поема щафетата от предишния.Умниците депутати гласуваха оставката преди да има избран нов кабинет.С това те нарушиха Конституцията, измислиха нов Правен Ред и оставиха държавата без Изпълнителна Власт.Правителство България в момента няма!
670
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати държавата щом премиера е два дни в отпуска и кучките в парламента се развиха на умряло. Нали си има заместник или искате лично да ви го набие в главите?
669
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чл. 99.(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.Много бързо Радев. Ама бързата котка слепи ги ражда.
668
4
 
7
 
! Отговори
България преди 3 години
Не е в кабела проблема а в концертите там е заровено кучето много отрано са се готвели нещата патриотични песни песни сълзи и тн.
667
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"спасете мутрата от обяснения в парламента" По-смешна и жалка кампания на "първата партия" не бях виждал.
666
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да ви замерят с домати ,яйца развалени и др. подобни вкусотиидавайте, тръгвайте на процесии в подкрепа на американския прислужник отбанкя.
665
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 682В грешка си, Бойко продължава да е премиер в оставка.По конституция държавата не може да остане без премиер и министри и един ден!
664
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
682 значи и отпуската му не е законна. Кати съчиняваш лъжи поне си вярвай