Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента

Борисов не се съобразявал нито с НС, нито с Конституцията
236
Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ не са невъзпитани, а просто такава им е поръката - да саботират работата на парламента, смята народният представител от ИТН Мика Зайкова. Коментарът е по повод на заседанието на НС в петък, по време на което депутатите от ГЕРБ тропаха по банките и скандираха.

Още по темата

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", коментира тя пред Нова телевизия.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги
направили много сложно, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв, заради факта, че е най-възрастния депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора, а това, което е била там, е самата тя.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на "ИТН". А председателят на НС Ива Митова е изключителен конституционалист, много голям специалист.

Тя коментира, че планът на ГЕРБ за възстановяване и развитие е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“.

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да си хваща к Ю н Ц и Т е и ЧАООооооо
149
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 172 Бръм-Във Германия може ама тук какво остана като Тулупа опустоши страната ни окрадена разрушена-на Цецо по апартаментите ли ще работят безработните на Тиквата във имотите във Гърция и Испания ли бе
148
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 173Така е, така е! Нали знаеш какво са казали комунистите: "Ние тая власт със кръв сме я взели, и с кръв ще я дадем!"Комунистът Бойко Методиев Борисов на първите протести срещу първото му правителство още изкара "Пустинните котки" - джипове с автоматични картечни станции на покрива! Срещу кого щеше да открива картечен огън червения бандит Бойко?!
147
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се,че такава е поръчката от вожда.Той никога няма да се примири,че е свален от власт.Така се точеше за тия милиарди от ЕС,а сега му дръпнаха столчето под г.за.Ех,мъка,мъкааа.
146
7
 
4
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
За справка на троловете, минусодраскачи, Германия, най-големият производител на въглища в Европа, ще се откаже напълно от тях до 2050г. Бъдещето е начертано, тенденциите са очевадни! Хората могат да се занимават и с други дейности освен минно дело, но е нужна политическа дълновидност.
145
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее пак се почна , саботажи, врагове(вътрешни и външни)....Нали имате мнозинство ! От какво се страхувате!Отговор : от некадърността да управлявате!Едно е да си недоволен,друго е да знаеш и можеш да управляваш.Българина отстрани и на думи най разбира от футбол, икономика и политика.За това и трите са така.
144
15
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 158 Изобщо не е изкукала. Ти на малкия и пръст не можеш да стъпиш по знания. отличен финансов експерт.Точно тя направи изказване при последното им увеличение на заплатите, че е изумена , че по време на такава криза те си вдигат заплатите. Точно тя може да разгадае мръсните им схеми за източване на парите.
143
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕП - партията на ромите и строената администрация. Докога слугите на ромите и необразованите ще дават акъл в тая държава?
142
16
 
8
 
! Отговори
Бръм, до 1280 преди 3 години
Хаха!Мариците формират най-високата цена на електроенергията, а и нямат бъдеще! Като говоря за цифровизация на административното обслужване, нямам в предвид проверката ти за платени осигуровки, търмък! Къде е връзката между основните регистри в държавата - НАП, Имотен, Кадастър, Община и т.н. !? Защо бизнеса губи седмици за формулярчета? Всичко е целенасочено и основание за заобикаляне на закона с недобросъвестни практики.
141
6
 
14
 
! Отговори
asd преди 3 години
Айде сега ще вадим от 830 000 гласа за ГЕРБ някакви предполагаеми калинки и други. Колко удобно от другите да вадим. Вие като сте по-добри прибавете си някак 55% от негласувалите! Защо не ви подкрепят? Извади купения вот в чужбина, където Божков е съществена политическа сила ?!? ДПС също?!! Извади чугунените глави, които и на 100 години си знаят само БСП. Извади неграмотните радикализирани чалга-сервитьорчета... Хайде стига опорни точки. Никой официално не оспорва изборите. Само тролски опорки.
140
8
 
13
 
! Отговори
мозък преди 3 години
До 1280.100 000 щели да останат без работа, ако спрат тецовете. Да, лошо е!Но в напредналите страни също е проблем. Освен това в други отрасли роботизациятасъщо оставя много хора без работа. Това не е слабост на ГЕРБ /без да ги защитавам/.Това са глобални проблеми, колкото и клиширано да звучи.
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко евнуха е едноТъпо пapче, което неистово копнее за своята 1 минута "слава"...
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите ще подкрепим, колко да са млади всъщност?
137
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой хора не ходиха по площадите да протестират, обаче в точния момент направиха важното - НЕ гласуваха за досегашните айдуци. Това ГЕРБ не можаха да го предвидят.
136
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Колеги отворете вайбърите. Ситуацията е динамична. Пратени са готови текстове. Да се съсредоточим върху задачите!
135
3
 
10
 
! Отговори
кОЙ преди 3 години
убижда Вежди Рашидов че е мутра?А да. Сестра Галева беше!
134
15
 
6
 
! Отговори
Начо преди 3 години
Колеги, моля включете ме и мен да пиша, ще плюя и аз по Слави, Манолова и Ристо Иванов. Понеже ВМРО не влязоха и спряха фирмата за коментари и сега останах без ангажименти.
133
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До asdИзвади 400 000 роми и калинки, тогава ще видиш колко хора ги подкрепят :)) Тропането по банките е стар комунистически обичай, гърбавите понеже са "десни" я използват при всека възможност :))
132
6
 
22
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
До Да беВ интерес на истината е така. Тошко Йорданов от нейната партия се държи като надрусан каруцар... Но това не е невъзпитано :) Вече като видя по новините кадри от Парламента и гася телевизора за да не слушат децата.
131
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб не е партия, а ОПГ!