Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента

Борисов не се съобразявал нито с НС, нито с Конституцията
236
Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата на парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ не са невъзпитани, а просто такава им е поръката - да саботират работата на парламента, смята народният представител от ИТН Мика Зайкова. Коментарът е по повод на заседанието на НС в петък, по време на което депутатите от ГЕРБ тропаха по банките и скандираха.

Още по темата

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец… Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция… и изведнъж някой да ти вземе кокала от устата", коментира тя пред Нова телевизия.

"Кой ви е казал, че избират Бойко Борисов? Да е жив и здрав проф. Михаил Константинов. Изборните протоколи са ги
направили много сложно, за да има грешки", смята тя.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв, заради факта, че е най-възрастния депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора, а това, което е била там, е самата тя.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на "ИТН". А председателят на НС Ива Митова е изключителен конституционалист, много голям специалист.

Тя коментира, че планът на ГЕРБ за възстановяване и развитие е 394 страници и тя има два дни да го прочете. А в първия вариант е липсвала въобще думата „реформа“.

Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв.

Мика Зайкова каза, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
11
 
10
 
! Отговори
пендо преди 3 години
По бай-Тошово време беше по-добре! Всички можехме да крадем, кой повече, кой по-малко.Сега обаче не е така. Може да крадат само някои!Еми, това обаснява омразата към ББ.Иначе не им пука, че не бил ходил в Народното събрание и не спазва етикета!
129
0
 
9
 
! Отговори
до цензурата в сайта преди 3 години
Ако продължавате да цензурирате така българския език, скоро ще ни останат само 100 думи с които ще можем да се изразяваме. Също като езика на един добре познат етнос.
128
4
 
8
 
! Отговори
Празников преди 3 години
Да всички виждат фактите! Работят хората и се вижда постигнатото! Във всяко стадо обаче има черна овца!Важното е като се види кой е да се изолира! Тези "новите" лица(партии) са били изолирани по някъв начин досега и както се вижда от пръв поглед те не могат да работят! Шоуто предстои! (платено от бг-гражданите)
127
6
 
7
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До БръмТези неща, написани в тази програма са неизпълниоми и това се нарича популизъм.Който спре Мариците оставя над 100 000 души без работа. Това са 1/5 от гласоподавателите на И.Т.Н. и дори и закърнял чалгарски мозък не би го направил.Останалото със златодобива и ВИК също е неизпълнимо.Дигитализацията на администрацията отдавна е факт, ама трябва човек малко да се потруди, да си извади КЕП или ПИК и да забрави за ходене по канцеларии.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 159Само така ти се струва пич, само така ти се струва.Ще протестираш на дивана пред телевизора със салатката и ракийката на масата.А протестът ще се изразява вербално.За хулигани обаче които всяват безредици си имаме полиция.Тя ги хваща, после им удря един як бой... и така.
125
8
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Точно от ГЕРБ. То се вижда кой кряка и крещи.Депутатите от ГЕРБ се държат културно в срарнение с депутатите на Протестърите.
124
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за незабавни арести на гербави!
123
9
 
17
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
До АнонименКъде са данните за дефицит в бюджета лъжци мръсни? Резерва е 7.9 милиарда, при изискуеми 4.Бюджета към края на Март върви отлично, приходите са повече от миналата година, а разходите са по програма. Спрете ги, нали не искате вече да се харчат пари? Ама там са всички мерки 60/40, 80/20, 90/10 и т.н. Не ви стиска нали?Значи искате бюджета на ГЕРБ, плана на ГЕРБ, НОЩ на ГЕРБ, но не и ГЕРБ.... Ами за какво сте ни там бе?
122
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, така е. Тропането по банките е стара тактика.Много е неприятно като изтървеш кокала. Но не изпитвам капка съчувствие към ГЕРБ!!!
121
8
 
19
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Неприятно ми е да го кажа, но ми се струва, че това лято ще се разбере що е то протест...Когато на улицата излязат всички онези, които работеха, докато безработните лежаха по кръстовищата!
120
1
 
1
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
До някойЗащото споделената отговорност минава :)
119
6
 
9
 
! Отговори
Болярчето преди 3 години
Баба ви Мика не е стока щом е била в "Подкрепа" при Тренчо.Там всички са измамници и интересчии.А след това и в Министерство на икономиката.Облажила се е от приватизацията и с парите е изпратила децата си в Америка.А сега и депутат?!Аман от б.о.к.л.у.ц.и.
118
4
 
8
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До АнонименТака е, освен чалгари и дърти комунисти има и градски либерали с розов уклон. Ти вероятно си от тях, нали джендо?
117
8
 
7
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Не съм гласоподавател за ИТН, но четяйки програмата им, ако успеят да изпълнят поне 20% от плана си за 4 години, ще надминат 10 годишно управление на ГЕРБ. Хайде да кажат троловете, кои от нещата, в които се зарече, че ще направи бб за третият си мандат, изпълни!? Концесиите ли спря (ВиК-София; Мариците; Златодобив), големи инвеститори ли привлече (VW, Great wall и др.)!? Де е цифровизацията в административната административното обслужване? Аман от профани!
116
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
Интересно, защо думата простаци не се цензурира а в единствено число - да?
115
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО и ГЕРБ са най-анти Българските партии. Каквото и да кажат са лъжи и всяко едно действие е в ущърб на държавата. Има официални данни за негативен БАЛАНС НА БЮДЖЕТА. На практика сме пред фалит предизвикан от ГЕРБ и ВМРО. Нарочно е збавен и плана за възтановяване към ЕС. Срока е 30.04.2021г. ГЕРБ и ВМРО си играят с оганя. Не смятам ,че някой ще им прости. Може да се случи нещо подобно като с Чаушеску. Всичко което правят е анти-Българско,без изключение и работят смо за лични интереси.
114
7
 
16
 
! Отговори
asd преди 3 години
А ИТН и ИМВ изпълняват поръчките на олигарсите да плюят от сутрин до вечер по ГЕРБ. Защото ГЕРБ им объркаха сметките. Някаква работа няма ли да свърши тоя парламент?
113
6
 
21
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
До Анонимен 71Не, не съм ***. На Вас ви плащат. Аз просто знам историята и съм живял в тези времена, и знам какво беше. През 1990г. и 96-97 бяха истински протести (на последните съм ходил). Така, че не знам какво добро очаквате от "новите" Т. Дончева, Ген. Гном, малкия Бойкикев, Кречеталото Мая, майстора на фейковете Бабикян или сценаристите от шоуто. А миналогодишните т. нар. протести си бяха просто едно платено представление, нищо друго, а лицата им които не искаха да са депутати, къде са...
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчката на ГЕРБ била да саботира работата, работата, работата на парламента
111
10
 
4
 
! Отговори
който и да съм преди 3 години
Бойко го мразят защото е *** /той сам си го казва/.Ако беше по-умен и всяка седмица да прескача до НС и да ги омайва, да имаше единсвестен пиар и да беше контактен с медиите- бас ловя, че нямаше да го мразят.Българинът мрази, когато някой по-*** от него го командва и краде повече от него!!!