Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите

Омразата, която посял Румен Радев, щяла да му се върне със страшна сила
Обновена: 31 юли 2021 14:13 | 31 юли 2021 14:07, Елка Василева
478
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите
Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
10
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Като го гледам този другар сега,си спомням колко арогантни,агресивни бяха мутрите след 1989 г! И този същият,който се "хили като загубен" щото друго не му остава.Си мисля и нещо друго! Помня когато започна прехода на НРБ от Социализъм към капитализъм! Що синове и дъщери на бивши комунисти се извъртяха от тогава ,до ден днешен.Т си мисля днес гледайки този "убавец" мутра.Че Истинският преход започва от днес! 31 г минаха от тогава! И последният син на комунист ПАДНА!! Желая Успех на ИТН!-:))
226
7
 
8
 
! Отговори
Малеее къв страх преди 2 години
Вече говорим за ново правителство ...а червените трътки ,още треска ги тресе ДА НЕ ДОЙДЕ ГЕРБ !--СПОКОЙНО ,БЕ....НЕ СЕ "ИЗПУСКАЙТЕ ОЩЕ У КОРИДОРА" ОТ СТРАХ,.КАТО КАКА ВИ КОРНИ...!
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дълбоката държава и моделът "КОЙ" с милиардите откраднати в джобове на олигарси се борят със новото - медиите и троловете саботират партиите на промяната
224
7
 
14
 
! Отговори
глупако 285 преди 2 години
Борисов можеше да бъде поставен под отгаарност ако имаха поне ПОЛОВИН доказателство за нещо. И щяха да го направят. Но се оказа, че всичките приказка на Рашков са въздух под налягане и нямат тежест пред съда. Даже Рашков трябва да бъде подведен под отговорнст за безкрайните си лъжи.
223
2
 
2
 
! Отговори
12 г не гласувам преди 2 години
ДА България настъпват мотиката нещо тази седмица 3-4 пъти...аз за малко да гласувам да тях но не отидох да гласувам. Няма да отида да гласувам и на следващите избори след 3 месеца
222
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не е в положението да раздава акъл. Да си гледа Винету и чекмеджетата.
221
12
 
9
 
! Отговори
naleg преди 2 години
Мутрата, трябва да бъде подведен под отговорност за системна подривна дейност и уронване на основите на държавата . Също и за държавна измяна и час по скоро да бъде прибран, където му е мястото .Явно няма служби и институции, които да си свършат работата !
220
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше въпрос на време рекетираните от ГЕРБ и хората, на които ГЕРБ отне бизнеса, да свалят мутрите от власт.
219
2
 
12
 
! Отговори
Не се косете , бе... преди 2 години
Зимата ---вече ще сте у космоса....ЩЕ СЕ ГРЕЕТЕ НА СЛЪНЦЕ!
218
15
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
ГЕРБ управляваха България по мафиотски. Използваха държавните структури за унищожаване на конкуренцията, а това няма начин да не накара всички да са срещу ГЕРБ, както и стана.
217
3
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Горивата гонят 2.30 недоволни няма!Зимата да видим със този скок на цените на ток и парно какво ще става?
216
2
 
4
 
! Отговори
новият БАЙ ГАНЮ преди 2 години
...и новото ни олицетворение!!!!
215
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност битката на Трифонов наистина беше с Борисов и беше редно той да е кандидат-премиер.Всички Тв алабала-лизми за промяна,реформи и прочие тинтири-минтири от 10 г.насам, си бяха зле прикрити Славчови нагласи без покритие .Потенциалът на ИТН стигна само до кривата круша на Шоуто и нищо повече.
214
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде у слави акъл. Той не може две думи да каже без аутокю'то. (Не съм гербар, или бесепар или депесар)
213
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ всичките са за затвора, а не да лъжат по телевизиите
212
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце много си се наклал! Спри суджуците и кюфтаците че ще вдигнеш кръвното.
211
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Борисов Тая омраза, която комунистите насаждаха 45 години пак избликна с пълна сила. Тогава можехме да обичаме само БСП и СССР ибяхме длъжни да мрзим всичко останало. Радев само ни върна 30 години назад. Който сее омраза омраза и получава.
210
4
 
13
 
! Отговори
Руди преди 2 години
Мутрагеньо пак избълва един куп небивалици. Добре че е каскета, иначе сега вече щеше да търка нара.Очакваме скоро да бъде задържан! Заради това бяхме по площадите, а не учиндолеца да ни предлага промяна с Никито Василев. Ало, селяндурино, никой няма намерение да търпи и твойте зависимости! Отиваш в канавката, където ти е мястото. Когато го подгони Костов, Мултигруп застана зад него, помнете ги тези неща.
209
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев-мадев:)))Защо обаче чак сега казва че не става за президент - още миналото лято когато организираше "народното въстание" трябваше да му каже че е накадърник и да му предложи импийчмънт. ГЕРБ заедно с патриотите, Марешки и ДПС имаха достатъчно гласове.
208
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще берем отровните плодове на Радев.