Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите

Омразата, която посял Румен Радев, щяла да му се върне със страшна сила
Обновена: 31 юли 2021 14:13 | 31 юли 2021 14:07, Елка Василева
478
Борисов: Слави Трифонов трябваше да е премиер, само той може да озапти другите
Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце ти и Славуня си приличате. Ти взимаше еднолични решения и дърпаше конците а тази роля сега се отрежда на Славунчо. Народа подмени теб с твое копие. Ето за това тази държава до като съществува ще е без перспектива а народа беден до гроб.Стана нещо като гласувате за Слави получавате Борисов. Искрено се надявам проектокабинета му да не мине.
246
1
 
5
 
! Отговори
Хихихихи преди 2 години
Ке изчезнете от лицето на Земята, като на Киро Язовиро....Слушайте баба си Ванга.
245
3
 
15
 
! Отговори
БАЙ СТАМЕН преди 2 години
БОЙКО Е ТИКВА, А СЛАВИ Е КРАТУНА. ОТ ТИКВАТА МОЖЕ ДА СТАНЕ ТИКВНИК, ПЕЧЕНА И ВАРЕНА ТИКВА, А ОТ КРАТУНАТА НИЩО. САМО БАБА ДА СИ МИЕ ГЛАВАТА ЗАГРЕБВАЙКИ ВО ДА С НЕЯ. И В ПРАЗНАТА ЛЪСКАВА КРАТУНА ИМА САМО 4 СЕМКИ ЗА РАЗСАД.
244
2
 
1
 
! Отговори
Хихихихи преди 2 години
Ако ке се сгромолясваме, слушайте леля си Ванга.
243
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазен и дебел, а Слави е за старчески дом. Кой ви натанани начело на държава, да му е грях на сърцето.
242
1
 
9
 
! Отговори
Славуцката преди 2 години
Ке направи път до Луната
241
1
 
9
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Безделниците и яки мошеници жадни за властот ДБ сланата ги попари. Тия не трябва да получават повече от 4% на избори
240
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уганда търси премиер,да им снижи още повече стандарта.Баци спокойно ще се справи с тази задача.Па и колко път имат нужда тия да се построи,ехееее.
239
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Котел има само социално слаби българи, махалата е мнозинство и всички са тотал щета. Пуснете си в тубата Котелнюз и гледайте. Николинка от Котел. Аууу, *** тя гений бре. Братята Кирил и Методий били космонафти и паднали у гъсталака. Единия бил по-стар, другия по-възрастен (каквото и да значи това), бачка за 5 кинта, не може да чете и пише. Ми то къде да иде борисов, разбира се при избирателите си а там те го виждат като царя Слънце. Умен, начетен... една книга е прочел човека. Ау, ти да видиш.
238
3
 
14
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Учиндолеца си самоповярва много и ще се сгромоляса с трясък. Не съм фен и на Бойко, но беше по малката злина.
237
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже в Африка няма да си изберат подобни неща да ги управляват. А тук мутри, чалгари, грозници всекви.
236
4
 
4
 
! Отговори
отново измамени преди 2 години
Помнете ми думата.ИТН ще бъде подкрепен от ДПС,Герб и БСП.
235
4
 
8
 
! Отговори
Споко , без нерви .. преди 2 години
Т.н. "партии на протеста" не могат кучето у гъ за да убодат , камоли "ПРОМЯНА " да направят....СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА "ХАОСА" --ПОРОДЕН ОТ РАЗПАДАЩАТА СЕ "ПАРТИЙНА СИСТЕМА"--НЕГОДНА ,НЕЕФЕКТИВНА И РАЖДАЩА ЕЖЕДНЕВНА И ЕЖЕЧАСНА КОРУПЦИЯ ИПЪЛЕН УПРАВЛЕНСКИ ХАОС!----БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ "ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ " ! ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ И ТОВА !..БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКО!
234
3
 
2
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Празните глави само с уста пак наизкачаха като *** и пак почнаха да дрънкат за учените си простотии.Празни глави има една притча-Рабите съзадават само проблеми,а Господ ги решава!Ако имате нещо друго в главите си освен уста проумейте и престанете ,защото нищо не решавате , а само затлачвате
233
4
 
4
 
! Отговори
стъкито преди 2 години
буци премиер,буци премиер!
232
2
 
9
 
! Отговори
На Баце преди 2 години
Акъла стига да напълни три морета.
231
3
 
5
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Я ги зарежи да се чалгосват.
230
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си мутричките си избираме! Мазни, говежди, уджас! И едни напъпили мозъци! Банкянският Методиев, учиндолския Славун. Болни, гърбави, гербави, уджас
229
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 293 Интереса Е КЪМ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕГА!СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ СИ СВЪРШИ ПЕРФЕКТНО РАБОТАТА! ТА МИ Е ВСЕ ЕДНО,КАКЪВ ИМ Е РЕЙТИНГА В МОМЕНТА!!-:))) Теб много ли те вълнува точно сега да го знаеш? Странен си ако е така!-:))) Но нли всеки "шета" на акъла си..таа...
228
7
 
6
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
А къде са сега обичайните анкети на Галъп? Къде е одобрението от 60% към служ.кабинет,парламент, президент? Може би се изпари от жегите?На море ли са всички, за гъби ли,за риба ли?