Кадиев убеден: Парламент до към 15 септември и избори ноември

С измама не може да има кабинет, смята депутатът
Обновена: 19 авг 2021 12:41 | 19 авг 2021 12:40, Красимир Ангелов
72
Кадиев убеден: Парламент до към 15 септември и избори ноември
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори са почти неизбежни, смята депутатът от парламентарната група на коализия "БСП за България" Георги Кадиев.

"След разговори с ИТН тази сутрин и въпреки говоренето на ДПС за избори през април, не виждам изход", написа Кадиев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Ние+ДБ+ИБГНИ сме малко, с ГЕРБ и ДПС не искаме, с трикове от типа напускане на залата и игра с кворума би било откровена измама. Жалко. Егото е на път да победи разума", написа още депутатът и продължи:

"Парламент - до към 15 септември и избори ноември. Единственият смислен изход е ИТН да се върнат на масата за преговори".

Както е известно, днес в парламента председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново подчерта, че неговата формация "е в опозиция" и няма да подкрепя сформирането на кабинет в рамките на този парламент.

Според Мая Манолова от ИБГНИ пък отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос", коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЙДЕ СТИГА ПРИКАЗКИ!!! БАЯ СЕ НАПРИКАЗВАХМЕ КОЙ КОГО ЩЕ ПОДКРЕПИ !! ВРЕМЕ Е ОНЯ НЕКАДЪРНИК ДА ВРЪЧВА МАНДАТИТЕ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА С ДРАМИТЕ!!!
38
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Итндрън дрън много по -зле е и по- зле ще ставакомунета такива продажни
37
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХРИСТО ИВАНОВ И МАЯ И СИЕ, РЪКОВОДЕНИ ОТ ЕДИН ПРОДАЖЕН ПРЕЗИДЕНТ, СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ. ВЪПРОСЪТ Е КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯТ? ДАЛИ Е ПУТИН ИЛИ СА ВЪТРЕШНИ ПРЕДАТЕЛИ, С ЦЕЛ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ.
36
10
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОНЯ НЕКАДЪРНИК РАДЕФ ОЩЕ ЛИ НЕ Е ВРЪЧИЛ ВТОРИЯ МАНДАТ НА ГЕРБ ИЛИ СЪМ ПРОПУСНАЛ НОВИНАТА!?
35
8
 
9
 
! Отговори
джиПкатъ преди 2 години
Изборите са Неизбежни!!!! И не само предстоящите тази зима, но и догодина! Навлязохме в Партийно-политическа криза, имено партийна!!!! Обществото е разделено, една част подкрепят "Старите Политически Мутри и Муцуни" , тоест, Статуквото формирало се през отминалите 30 години, това са партиите с "твърдия" електорат - БКП, ДПС, Герб. Другата част от обществото иска промяна. Сблъсакът на мнения е неизбежен!
34
3
 
10
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
РЕЗУЛТАТЪТ Е СЛЕДНИЯТ :ИТН срещу всички останали партии , ДПС чакат да се види КОЙ ще победи , и тогава ще се ПРИСЛАМЧВАТ ЛЕКА-ПОЛЕКА КЪМ ТЯХ , КАТО ГИ ПОДКРЕШЯТ .
33
25
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
Подкрепям ИТН , доказаха че искат ред и законност , за което останалите / всички партии// са против , искат си корупцията и беззаконието , видяхме го и на практика !
32
8
 
8
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Ехххх...То и Любен Дилов-син призна , сигурен е че ИТН не влизат в политиката със задни мисли , искат на ЧИСТО , но се видяха кирливите ризи , на новите власто-любивци които не искат ред и законност . Все пак бъдещето е на младите ИТН ..., самият живот ще го наложи а не някой друг !
31
1
 
17
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос"! Ама разбира се, защо са ни и избори за по 100 милиона, дайте ни направо властта и облагите, да изпоскаме бюджета, да въвлечем Б-я в поредната национална катастрофа, да фалираме банките и да бегаме при Галеви, Черепа или у САЩ
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъсна омертата! Новата управляваща коалиция в следващия парламент е днешната опозиция - ГЕРБ+ДПС+ИТН! Честито на тези, които повярваха в ИТН! Чегъртайте ако си нямате работа!!
29
10
 
4
 
! Отговори
Давам акъл преди 2 години
ГЕРБ да се разформиРОВАТ и да попълнят една партия , за да има *** , иначе няма да има кабинет и до като има България като държава все още , както е тръгнало работата отива на ТЕРИТОРИЯ , СЪЩО КАТО Северна Македония нали сме И от една порода,... с една дума ---НИЧИЯ ЗЕМЯ !!
28
2
 
4
 
! Отговори
Цура преди 2 години
До итн: като ти гледам краснописа дано ти се сбъдне желанието.
27
3
 
10
 
! Отговори
Ехххх преди 2 години
Гласът ти не е за ИТН а за Слави Трифонов и придворните му Клоуни, които не могат да бъдат политици но пък много се натискат.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които сега са в Парламента не желаят страната да има правителство. Т.е. не желаят стабилност на държавата. Затова всички вън. Да отиват да работят това, което могат. В Парламента не се справят.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 22 с многото разочаровани приятели, гласували за ИТН: Кажи на тия симпатяги, че с инфантилния си избор ни осигуриха повече от половин година хаос и способстваха за още поне половин година опити за възстановяване. Ако им е харесало да гласуват пак за ИТН.
24
2
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Кадиев / ''уШ'' съпругата му / и Корумбашев държат зелената енергия в България !
23
3
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Изборен ден, всеки ден. И така, до края на ... България.
22
5
 
11
 
! Отговори
Ехххх преди 2 години
Мен пък друго ме интересува. Славчо питал ли е партията си както е редно дали да се договорят с Партньорите си? Втора партия Герб в която лидерчето нарежда сърдито и обидено от Фейсбук е просто смешно.
21
1
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
НС е университет , за ДАЛАВЕРАДЖИИ И ПРЕСТЪПНИЦИ , ...НА НИВО !
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мои познати, които са гласували за ИТН споделят,че трети път няма да гласуват за тях. Те самите казват, че по никой начин не трябва да се допуска ИТН да управляват сами. На практика се получава, че ГЕРБ управляваше от джипката, а ИТН ще управляват от фейсбук. На кого са опозиция ИТН?! Опозиция с ГЕРБ, и ДПС? На кого са опозиция се пита в задачата? Очевидно искат нови избори! Е ще ги получат! Ще видим резултатите?!