ВМРО алармира: През юни вдигаме ветото на Скопие за членство в ЕС

Юлиан Ангелов: България не трябва да участва във въоръжени конфликти
30 мар 2022 21:55, Красимир Ангелов
20

От ВМРО за пореден път изразиха притеснение, че властта няма да защити националния ни интерес за Северна Македония. Защо?

"Всички действия на новото българско правителство показват, че те са готови да направят огромен компромис със Северна Македония. Виждаме, че в тяхната управленска коалиция има съпротива за подобно нещо. Но имам информация, че май месец ще се водят такива разговори, както и в момента се водят, и евентуално юни месец България да вдигне ветото и Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС", коментира Юлиан Ангелов от ВМРО в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той определи като "празни приказки" информациите, че има напредък в историческата комисия.

"Това е поредната игра на македонските власти. Игра, в която те се правят на жертви, а ние сме лошите. България винаги е подкрепяла Северна Македония за членството ѝ в НАТО и по време на войната, която беше в Северна Македония. Информацията е сигурна. За 24 май предвиждат разговори и там да бъде загатнато може би евентуално за това, че юни ще падне ветото. Очаква се около 22 юни, ако не ме лъже паметта. Така че от ВМРО сме силно притеснени", заяви Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той призова българското общество да окаже натиск върху правителството да не се допусне такова национално предателство. Гостът изрази мнение, че в деня, в който правителството обяви подкрепа за Северна Македония за членство в ЕС, властта му ще бъде дотам.

"Още миналата година есента на преброяването алармираха за многократни случаи от Северна Македония за натиск от страна на преброителите към хората, които искат да се преброят като българи. Но интересното е, че над 130 хиляди не са посочили етническата си принадлежност. Това е от страх, защото в Конституцията на Северна Македония ясно е разписано кои са народите и българите не съществуват", обърна внимание Ангелов.

Той изтъкна, че два служебни кабинета не са направили нищо, за да подпомогнат българите в Северна Македония свободно да се декларират като българи.

"Това, което от ВМРО сме казвали до момента, е, че България не трябва да участва във въоръжени конфликти. Не мога да не осъдя руската агресия в друга държава. В Украйна живеят стотици хиляди българи. В момента българската държава тези българи не ги е защитила достатъчно", подчерта гостът относно войната в Украйна.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Крайно време е да се вразумим и да спрем да се опъваме като магаре на лед.Няма нищо по нормално от това да спрем да си избиваме комплексите на сеседна братска нам държава.Сега е момента да се покажем като Европейци и да вземем дъвката от устата на ВМРО-Македонския въпрос.С отпадането на Македонския въпрос и ВМРО отиват заедно с него в историята.
15
1
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Защо само приказвате че ще бьде предаден нац интерес и бьлгарската история а не провеждате протестиЯсно е че канадеца и неговата партия затова бяха инсталирани от -сащ
14
3
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Съвършено недопустимо е да правим повече отстъпки на македонците.
13
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА СГАН преди 2 години
До До 1 Много си информиран,бе? И умен...Така ли пише в Гугъл?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
макетата вън от ЕС, докато не се научат на обноски.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ВМРО не се заминаха с *** кражби и слугуване на Руснаците, щяха да са в парламента. Вместо това имаме един неуправляем тип с някаква наркотична зависимост в Брюксел и един вездесъщ агент на ДС, който симулира патриотизъм 30 години.А стана така че едно момче като Виктор Стоянов свърши повече работа за една.
10
3
 
7
 
! Отговори
От Маркуча преди 2 години
Изцепката е дебела, дори и Румънците ни се смеят вече.. Имам предвид с глас. Че на никой не му стиска в БГ. Престъпници ни управляват, Радев се оцапа яко и той.. Направо сме яко затънал докато има хора с прозападни или източни идоли, БГ ще е робска държава
9
2
 
2
 
! Отговори
Киро парцала преди 2 години
Ме наричат, дори и стелка.. Автокилимче. Таков парче рядко се изкопава.. Псих, просто нещата хептен се осраа..
8
1
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Така ще да е като избираме нек.адър.ници с дипломи..БСП ли е, все е не.кадър.но в политиката. Кой кадърен човек, дори да не е политик, ще влезе в тази партия или ще гласува за нея? Никой! Тази партия е мъртва по рождение и умъртвява всичко около себе си..Никой, който не вижда това, не може да бъде политик! Никакви преобличания и трансформации не могат да променят нищо - не можеш да направиш от жабата лебед! Всички там никога не са разбирали какво говорят, но непрекъснато и досега го повтарят..
7
2
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен11 Мечтай си ти! Има два момента: сърбите и сега не допускат контакти на македонците с нас и вторият момент е, че много, ако не всички, македонци ни мразят или поне не биха допуснали да покажат нещо друго..Знам за случай, когато македонец идва в България да учи или да работи /не помня точно!/ като говори добре български и се разбира отлично с хората у нас, но като се връща обратно започва да лее лъжи и мръсотии за нас..Защо ли?!..За да не навреди на семейството си!..Там е трагеди
6
2
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Makedon6 Вие сте 2млн. Ако влезете в ЕС без да се реши проблемът в страната ви с лъжите на сърбите там, скоро ще останете 500 000! Естествена последица на лъжите и насилието там! Правете каквото искате, но ще загубите родината си със сигурност! То и така сте се отказали от корените си, нищо не ви коства да забравите тези мръсотии, но бъдете сигурни, че тези мръсотии няма да ви забравят. Ще ви преследват докато сте живи!..
5
1
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До РЕАЛИСТ Поредни общи приказки! Защо да плащаме на някой да се пише българин, сме.шко? Никакъв интерес!-не ние сме си измисляли историята, вие сте направили това и вие сте тези, които имат интерес да подкупват или наказват хората за да продължават да лъжат..Не половината, всички македонци сте българи и ако още не го знаеш това, толкова по-зле за теб!А ако си сърбин, още толкова по-зле за теб, защото отлично знаеш истината, но лъжеш като всеки ***-да не би да забравим това случайно
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО трябва да се разпусне.С влизането на РСМ в ЕС,България ще се обедини с нашата съседна и братска държава.Най-сетне ще се осъществи лелеяната мечта на всички възрожденци и ще се реализира националния идеал.На всички историци-руски агенти-позор и забвение!
3
10
 
9
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
ВМРО.сте превърнали половината македонци в БЪЛГАРИ. за собствена смедка кото им усигурихте .бг.паспорти срещу огромен хонорар. а сега си правите политика на техен гръб. вие сте пишман воиводи особено торбалан воивода.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някога ВМРО биха убивали за възможността България и Македония да са в общ съюз , без граница, далече от Сърбия. Ако сте такива юнаци ВМРО приемете Македония , пък после я превъзпитайвате икономически и културно - всяко маке ще се пише българин ,ако има причина да се гордее от това.
1
12
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Като не знаеш как да го обясниш недей писа глупости и още нещо ...няма ви , бяхте патерица на герб и им помагахте в кражбите , факт!