БСП реши: Остава зад управляващата коалиция

Партията ще подкрепи актуализацията на бюджета
12 юни 2022 17:45, Нели Христова
89
БСП реши: Остава зад управляващата коалиция
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП реши, че предсрочни избори не са нецелесъобразно, партията остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. БСП ще инициира разговори с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината.

Това са приетите решения от днешния Национален съвет на левицата, приети с 92 гласа "за", 9 "против" и 5 въздържали се.

Заседанието приключи без изявления на лидера Корнелия Нинова.

Още по темата

Националният съвет на Българската социалистическа партия прие следната позиция:

1. В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях - КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

2. БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.

3. БСП като държавнически отговорна партия смята, че трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

4. Възлага на Председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да проведат разговори с партиите "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
27
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Браво гжа НЕ Нова, само така! Дръж до последно докато БиСиПи-то изчезне от хоризонта! Искрено ви желая успех в Унищожението на БСП /БКП! Е тогава наистина България ще тръгне напред!
59
1
 
12
 
! Отговори
Хехх преди 1 година
БКП партията остава,нали в тия 130 години името беше БКП ,само това стига се види кви са.
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лазещи комунисти по корем каква гледка, по хубаво не може да си пожелаем! Честито и наздраве. А на Нинова още да се влачиш по корем до кръв така те искам корни.
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жаждата за пари и власт у "другарката" Нинова, са безгранични! Тази коалиция мвогократно нарушеваше споразуменията с БСП, но Нинова оснана на "власт",а Националният съвет намаше думата!!
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова съсипа собствената си партия БСП, а те я взеха в коалиция!!
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова остава в коалицията, дори тя да се състои само от БСП!!
54
0
 
26
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Бившите комуняци от БКП пак превзеха мaндратаБГ!
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тарикатският преврат до тука лельо! Ако искате може да се по инатите още няколко дни! До тука бехте,подкрепяй и арменския поп ако искаш продажна мастио а парите който открадна за последните месеци за лекарства да ги дадеш
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез горките 13 години не са виждали власт как ще пуснат :) да не говорим, че ако пуснат повече парламент едва ли ще видят.
51
1
 
26
 
! Отговори
аххх преди 1 година
Как може преватизаторката Нинова да е в управлението ,едни крадци забогатели от разграбването на строена от народа държава , мръсни *** .
50
0
 
23
 
! Отговори
Б.С.П. реши преди 1 година
Остава зад наведената коалиция !
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, щото в следващия парламент няма изобщо да влезят, също като ДБ
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП остава във властта , няма новина в това. Ще очакваме нова 97 , походящия професор се изказа по нова. Румен Гечев разбира от всичко, най-вече от фалити . Недвусмислено доказано
47
1
 
33
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Колко сте жалки .Удавници,сламката за която се държите отдавна е счупена.Жаждата ви за власт няма спирачки.Та вие всичките съсипахте България бе лъжци, некадърници,крадци
46
7
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
Е супер БСП ще купи няколко копейки дупетатчета и готово
45
2
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДА ПОДКРЕПИШ ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО НЯМА РЕАЛНО ПОЛУЧЕНИ И 4% ОТ ГЛАСОВЕТЕ ,А ОСТАНАЛОТО Е ОТКРАДНАТО С МАШИНИТЕ НА ВАСИЛ БОЖСОВ, МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ САМО ПРЕСТЪПНИК КАТО БСП КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
44
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква управляваща коалиция сънуваш, като нямате мнозинство бе другарко Техноимпексова???
43
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истина е, че управлението е пълен провал. Че ПП се ръководят от лични страсти и изгоди. Нинова не подкрепя киро. Колкото да не ни се вярва, подкрепя народа и бизнеса. Бюджетът и законите за плана за възстановяване са в интерес на всички. Предстои ни тежка зима и умрелите ще бъдат повече от ковида..Правителство с ограничени правомощия трябва да има, без право на никакви самостоятелни решения.Другия път пак да гласуваме за поредния месия и чалгар, назначен от задкулисието...
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад коалицията или пред коалицията, един по един ще паднете като крушата от с. Крушовица. Крушата не пада по-далече от дървото си. Корнелия по корем ще лази и ще се гърчи, но ще се държи за министерското кресло като удавник за сламка. Докато не смени всичко и докато не приватизира което успее да докопа, няма да се придаде. Комунист кръв повръща, власт не връща. Ще си тръгне само като я архивират с камъни.
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бегай за село Крушовица! Там нещо за селски кмет и толкова!