БСП реши: Остава зад управляващата коалиция

Партията ще подкрепи актуализацията на бюджета
12 юни 2022 17:45, Нели Христова
89
БСП реши: Остава зад управляващата коалиция
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП реши, че предсрочни избори не са нецелесъобразно, партията остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. БСП ще инициира разговори с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината.

Това са приетите решения от днешния Национален съвет на левицата, приети с 92 гласа "за", 9 "против" и 5 въздържали се.

Заседанието приключи без изявления на лидера Корнелия Нинова.

Още по темата

Националният съвет на Българската социалистическа партия прие следната позиция:

1. В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях - КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно.

2. БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета.

3. БСП като държавнически отговорна партия смята, че трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост.

4. Възлага на Председателя на БСП, на Изпълнителното бюро на НС на БСП и на ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" да проведат разговори с партиите "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От БСП твърдят, че не са комунисти, но и в същото време се хвалят, че са най-старата партия с 130 годишна история!! Да де но преди само 35 години имаше само Българска Комунистическа Партия.. Социалистическа нямаше..
39
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КАКВО Е РЕШИЛА ЕДНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ МАЛКО МЕ ИНТЕРЕСУВА! КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ПЪРВО МИСЛЯТ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС И ТОВА ИМ Е ПЪРВО ИНСТИНКТНО!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблудените лyмпeни гласуваха за тях, честита ви промяна! Със старите "К" нов бардак не става!
37
2
 
17
 
! Отговори
К.Ниновской преди 1 година
Оставамееее, оставамееее, оставамееее докато има парса от доставки на оръжие оставамееее! Яжте марули и си трайтее! Ние оставамееее, оставамеее, оставамее докато не ни изритат с камъни оставамееее.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** за Корнела, изпадне ли повече няма да види топло столче!
35
6
 
6
 
! Отговори
Пепа преди 1 година
Какво желаят старите мафиоти от ГЕРБ ,те стоят по места и дерибействат? Аз на Кирчо няма да му простя подкрепата за Украинските фашисти! Но ДСБ и останалите не са по малко заблудени! Рано е за избори , да се приеме Закона за бюджета ,но не да хрантутим украинците!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не искат да падне а остава. Нинова на няколко пъти също остана след оставка.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова подсигурете си белият автобус, незнам дали и той ще ви спаси.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре или аз не съм добре или тия не са добре. ИТН няма да подкрепят правителство с ПП и ГЕРБ. ГЕРБ няма да подкрепят ПП. Математиката не се получава. Щете или не щете отивам на избори. Защо губят времето на хората и не подават оставка? Ааааа, да защото още не са раздали бюджета.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то ако не беше предстоящата актуализация на бюджета и новия заем дето ще се тегли под маската на кризата и помощите - надали щяха да се натискат. Ама предните пари ги изпапаха, а ситуацията сега все още може да се контролира. При очаквания срив на държавата им се очертава дълго стоене далече от софрата. Нищо, че 99% от медиите са им под контрол. И при лъжите трябва да се сложи мярката
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко дръж власта с зъби нокти и за дник че на следващите избори ще те пратят при катъро да го яздиш. Феновете ти те псуват както феновете на шкембе войвода скатажията и магарешки ги псуваха. Нали видя къде отидоха тримката тарикати. Ти ще отидеш при тях да им правиш компания. На тях им писах но те бяха заети да крепят лоестия. Ти сега подкрепяш киро вампиро и кокорчо и знам че не четеш на простолюдието писанията и точно това ще те за копа другарко.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре са наясно, че няма повече да помиришат власт и затова ще я стискат докрай заедно с ПП и ония от ДСБ така де ДБ - на Костов и Ристю хората. Той Ристю откакто влезе във властта не е гъкнал! Потъна в дън земя. Седи и си кюта, прибира си кинтите!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане набира сила и обира избирателите на БСП. Според социологически проучвания Възраждане ще е втора парламентарно представена партия. Оставяща далеч назад БСП. Това е стаха на *** Нинова.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгонихте Бойко, изгонихте си и късмета, айде сега пийте ладна вода.
26
2
 
16
 
! Отговори
догу преди 1 година
Ако бяха излезли , щяха да запазят някакво лице пред хората . Сега всички ги виждат какво представляват - па ча ври .
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе кога ще им се удаде пак да крадат, ще държат до край.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако БСП не е БКП, Тогава защо се наричат партия столетница? През 1922 е имало БСП? Заедно с БКП?
22
2
 
15
 
! Отговори
всъщност преди 1 година
Това е добра новина . На следващите избори- около чертата .
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обарването си е обарване!