Всички Су-25, които притежаваме, били на щат на летище Безмер

Това обяви ген. Константин Попов
17 яну 2023 09:45, Нели Христова
46
Всички Су-25, които притежаваме, били на щат на летище Безмер
Снимка: БГНЕС

Всички самолети Су-25, които са по щат (на Българската армия), са на летище Безмер. Това каза пред bTV ген. Константин Попов, бивш началник на отбраната по повод публикация в "Блумбърг", че Украйна разполага в момента с 14 български самолета Су-25. От Министерството на отбраната категорично отрекоха вчера да са изпращани на Киев наши машини от този модел.

"Появяват се най-различни спекулации, които може би се пораждат от факта, че ние класифицирахме информацията какво ще предоставяме на Украйна и може би и в бъдеще ще възникват подобни проблеми", коментира ген. Попов.

Според него формулировката на решението какво точно ще изпращаме на Киев не предполага да предоставяме тежка техника, включително и бойни самолети. Съветът му към служебното правителство е до обяви общата рамка на военната помощ, която ще изпратим на Украйна, за да няма спекулации. Той уточни, че съкращаването на въоръжението и числеността на Българската армия в началото на 2000 г. самолети Су-25 са били продадени на частни фирми и не е изключено те сега да са препродадени и да са се озовали в Украйна.

Машините Су-25 бившият началника на отбраната определи като добър боен самолет, макар и със стара технология. "Той може да понесе много щети и да изпълнява своите бойни задачи. Може да носи достатъчно добро въоръжение. Лесен е за пилотиране", уточни военният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пропагандата на западните Маимуни неспира в България има много мекерета на които скоро ще прочистем пълна кастрация на *** които ограбиха България и я продадоха. *** фашиска и децата ви ще измрът
33
3
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ти пък кой си че да те канят в Безмер? Това да не ти е детската градина или не знаеш поделенията не са за всеки гражданин.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено , че са там! Нали никой не може да провери!
31
4
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ако липсват самолети,ги пишеме продадени на частни фирми.По документи всичко е точно.
30
11
 
5
 
! Отговори
УЖАСт преди 1 година
Българските русофили пак продадоха БЪЛГАРИЯ за пари...като Корнела!
29
3
 
1
 
! Отговори
ще разкрия страшна - преди 1 година
-- ТАЙНА ! НА 22 09 на Безмер се разбива един су-25 пилота оцелява той един от 8-те ремонтирани във Беларус --- търси се Х= 8- 1 = 7 Сега може да има и неремонтирани ,който да ги е хванала липсата ! Но във момента имаме 7- сута който летят информацията я има във гугъл нищо секретно няма ремонта е струвал 80 млн ама какво беше го пише ! чудя се толкова ли не помните този инцидент и толкова коментари изписахте--- браво !
28
4
 
13
 
! Отговори
Ще дойда преди 1 година
Поканете граждани и *** в Безмер и им покажете всички СУ-25 на отчет!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По документи всичко е изрядно! Не е възможно някой да пренесе през портала на авиобазата 14 самолета на части. Нека да не се надценяваме :-)
26
5
 
7
 
! Отговори
Охоооо..смех.. преди 1 година
КОРНЕЛА натрупа пари у гардероба си за фамилията у САЩ от износ на оръжие....ВИЕ ТУКА ЗА 14- СТАРИ РУСКИ ЩАЙГИ ПАЗАР ПРАВИТЕ..хаха
25
3
 
4
 
! Отговори
Су-ту преди 1 година
Много сте умни (♤) във форума преобладават само високо интелигентени хейтъри. Спокойно дами не сме дали самолети на украйна
24
0
 
11
 
! Отговори
M.I.C. преди 1 година
Без да изразявам позиция относно "специалната операция" в Украйна, но или статията не е написана както трябва или това изявление е пълен т..а..шак. Какво точно, значи: Всички Су-25, които са на щат са налични. Продаваш едни Су-25 и те вече не са на щат и налични :) Следващата точка е същата: От 2000 години течала модернизация на армията и са продадени Су-25 на частни фирми. Така казано излиза, че може да са ги продали преди месец, или вчера и да са заминали за Украйна :)
23
11
 
8
 
! Отговори
БРАВО НА МОМЧЕТО! преди 1 година
Нека сега тия руски щайга бият руските агресори!СЛАВА УКРАИНЕ
22
0
 
2
 
! Отговори
Как къде, бе. преди 1 година
В УКРАЙНА ..хахаха...А, съди ме сега никакво!
21
4
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
АБЕ ГЛУ ПАК, ТЕЗИ СУ 25 СА ПОЛОВИНАТА ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИМАШЕ! КЪДЕ Е ДРУГАТА ПОЛОВИНА?
20
4
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Зеленски иска чрез България да привлече НАТО във войната открито! Това е реалността! България се държи колебливо, вместо ясно да изрази симпатията си към народите на Русия, Украйна и Беларус! Призив към добросъседство и братство! Вижте ние какви хубави отношения имаме със съседите! Тук някакъв аркадаш каза, че съседа е по важен от роднина, а те там са хем съседи, хем роднини! Американеца ще ги унищожи, и ще засели там мигранти! Новата мис свят е американка, от филипински произход!
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му вярвам! Точка!
18
2
 
7
 
! Отговори
До №13 преди 1 година
Току що минаха над село Маца и се насочиха към Безмер! Изплашиха козите и магарето, кучетата ги облаяха! Точно 14, единия изоставаше и летеше с крен!
17
6
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Местоположението на стратегически изтребител СУ е в облака на Гугъл в България и някъде,като купчина цветни метали в Украйна.Най странното е,че България има летци,авио бази,команден състав и общо няколко самолета способни да излетят.Друг е въпроса,че няма да се върнат.Това не пречи всички да си получават заплатите и да бомбардират Москва виртуално.
16
2
 
18
 
! Отговори
али преди 1 година
Все едно коментираме, ръчни колички от инвентара на ВВС. Възможно ли е изобщо 14 изтребителя да липсват и за това да няма информация. Това е абсурдно ми се струва......дали или вече във всичко ще се съмняваме..
15
2
 
21
 
! Отговори
тъпчо преди 1 година
Няма да предоставяме тежка техника, обаче всичко е строго секретно! Приказки за наивници!