Георги Ганев: Румен Радев остана и без хляба, и без ножа

Казусът с националния ни празник е истински добър въпрос за референдум
31 юли 2023 21:00, Екип на Bulgaria On Air
49
Георги Ганев: Румен Радев остана и без хляба, и без ножа

В цяла България се провеждат митинги и шествия в подкрепа на момичето с 400 шева и счупен нос - жертва на Георги Георгиев от Стара Загора.

"Трудно днес може да се говори по друга тема в България, въпреки че искам да почета паметта на г-н Иван Нейков, който внезапно и трагично ни напусна. Но това, което се случва в цялата страна, е, че българската правосъдна система трябва да си промени стандарта, защото българското общество вече не е готово да понася подобни настъпления на насилие, каквото имаме в този случай. Българските правосъдни стандарти трябва да се променят, а именно към малко по-строго третиране на възможността някой насилник да направи това, което се случи в Стара Загора", каза депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му Бюджет 2023 не е раздут.

"Странното беше, че това, което се случи в бюджетна комисия, беше свиване на приходните мерки. Никой не предлагаше кой знае колко огромни увеличения на разходи, въпреки че имаше такива искания, но те бяха включени сравнително органично, без каквото и да било съвършенство в проекта на бюджет", допълни Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че не може да има увеличение на заплатите на всички протестиращи.

"В НСИ, в Агенцията за социално подпомагане не получиха увеличение, да се надяваме, че това ще може да стане с нормалния бюджет за 2024 година. Но тези увеличени заплати вече са заложени и е нормално да се изпълняват. За увеличенията, при положение, че парите по ПВУ дойдат, всички баланси на бюджета са разчетени в 3-процентния дефицит, така че тези увеличени заплати ще дойдат по линия на увеличени приходи от преки и косвени данъци", поясни народният представител.

Ганев разкри, че събираемостта на данъците върви много по-добре от очакваното.

"Няма опасност от дупка в бюджета, има заложени резерви да се реагира. Изискването за 3-процентен дефицит не е изискване за Еврозоната, а е в българския закон за публичните финанси. Никой няма никакви съмнения при какъв курс ще стане превалутирането, няма някой, който да спекулира с този курс. Дали ще има инфлация, която ще се дължи на еврото - отговорът на този въпрос е "Не". Страхът с инфлацията е насаждан изкуствено", категоричен е гостът.

Според депутата от ПП-ДБ е необходима кампания за това какво може да очакват българските граждани от Еврозоната и за паралелното съществуване на цените.

"Това правителство свърши няколко доста важни работи, една от които беше този бюджет. То трябва да работи по следващия бюджет незабавно. Има работа по прекратяване на това, което ние винаги сме смятали за порочно - пътищата. Говорим и за строеж, и за основните ремонти. Новите поръчки трябва да бъдат направени по правилния начин и да бъдат спечелени от най-добрите, които ще дадат максимум качество при минимум възможна цена", добави Георги Ганев.

Той смята, че казусът с националния ни празник е "истински добър въпрос" за референдум.

"Ще е фрапантно, ако президентът ни похвали за нещо. Хич не ни харесва. Всичко беше в него - и ножът, и хлябът, но изведнъж остана и без двете. Заради това не му харесва. Поне от 2 месеца насам не третирам президента като сериозен политически говорител, не смятам, че неговите тези са истински сериозни, като изключим някои неща - взе правилно отношение по случая в Стара Загора", каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Ганев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Същият преди 9 месеца
Уважаеми г-н Ганев,омаскаряването в тази държава е на ужасно високо ниво.Моля Ви не се включвайте и Вие.Не сте на нивото на президента .Не мога да си отговоря уж мастити финансисти пък се захващат с политика,която май в България на цървулите всеки смята поединично да се спасява.Президента трябва да е обединител,казват противниците му.Да съгласен съм ,само че с кого да се обединява погледнете ги:Бойко от сутринта до вечерта си сменя няколко пъти мнението;Кирето май е объркал фурната с политиката;
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ника ....защо смяташ, че това доплащане на ръка вреди някому- не то увеличава покупателната способност, помниш ли платените протести- до петък на платен протест събота в Гърция на море, какво лошо има. Основното което трябва на Василев е заплатите по банков път- може да се проследи дали плаща социални, здравни осигуровки и данъците към държавата- другото е по волята на тоя който плаща на ръка.
37
0
 
8
 
! Отговори
Ника преди 9 месеца
Г-н Ганев ,като е такъв голям специалист,защо не "светне" другото светило Василев,че едновременно с плащането на заплати по банков път фирмите ДОПЛАЩАТ на работниците си НА РЪКА?
36
4
 
9
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 9 месеца
След 9-ти Септември 1944 година цялата ни правосъдна система е в служба на лъжата и защитава криминалните .
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Остана гол и бос!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че те какво си мислят от ротационната тройка бригада от трима работеща за двама,че ножа и хляба са при тях ли.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нейков се пенсионира от телевизиите.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ганев плаче за Нейков, защото са от една порода.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президентът остана последната опозиция на османо-фашисткият режим на "Подмяната". Османо-фашистите искат да се бетонират за хиляда години на власт. За техните промени е нужно Велико народно събрание.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този изглежда болен. Либертарианството нанася тежки психически и физически травми на страдащия и изповядващия. В Африка всички са либертарианци и за ниски данъци, частни училища, болници, свободна пазарна икономика.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен По-малко от година след като размаха юмрук с фразата "мутри вън", Радев награди шефа на Мултигруп с държавен орден. Факт.
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Не смятам, че тезите на президента са истински сериозни, като изключим някои неща ......", каза депутатът". Най-истинска, сериозна и правилна е тезата на президента относно ШАРЛАТАНИЯТА. Г. Ганев и негови колеги-лъжци НЯМАТ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА. Пратихме ги там уж да се борят с корупцията, а те по безпрецедентен и отвратителен начин перат Борисов и Пеевски, своеволно и нагло раздават индулгенции на мафиотите. ПРЕД ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Очакват Д. Радев, Гюров и Чобанов да прикрият банковите афери.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дупетат Герги, "пилците съ броят на есен, бе, аптал"!
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До опит за членст. СССР България никога не е била по фалирала от сега . На практика фалира 90 % от индустрията + дербния и средния бизнес . За броя на селата училищата болниците добитъка лозята да не говорим пък за армията която няма авиация ,ракетни войски , флот дори надводен . Дълга на България е 5 -6 пъти по голям от соца а населението с 30 % по малко . В исторически план България никога не е била по фалирала от днес в ЕС и нато . Тава са фактите . А иначе притенциите на евроатлантиците са
25
6
 
5
 
! Отговори
Август преди 9 месеца
почивайте в Крим, че септември Медведев го удря с атом....
24
8
 
11
 
! Отговори
Костадинов преди 9 месеца
в Крим ли е на почивка? Радев, втора смяна!
23
14
 
9
 
! Отговори
Ганев преди 9 месеца
е най- добрият финансист, много умерен и тактичен политик. С две думи културен човек и истински българин! Дай Боже повече като него!
22
13
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Радев е лицето на путинизма (т.е. съвременния руски фашизъм) в България.
21
9
 
16
 
! Отговори
РУСИЯ Е ИЗЛИШНА... преди 9 месеца
НИКОЙ БГ РУСОФИЛ НЕ ИСКА ДА СТЪПИ В РУСИЯ.... ТЕ И ДЕЦАТА ИМ СА В ЕВРОПА И САЩ.....
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да и това какво общо има с Радев не разбрах???Има пбщо с онез които получават заплати и дремят в парламента защото те създават законите не Радев