Заплатите в Автомобилна администрация са срамно ниски

Това обяви Георги Гвоздейков
2 авг 2023 11:31, Росен Стойчев
30
Заплатите в Автомобилна администрация са срамно ниски
Снимка: БГНЕС

Заплатите на служителите в Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация“ са срамно ниски и сме предприели стъпки в три посоки, за да ги увеличим, като започваме от най-ниските нива, заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков на среща със Съюза на транспортните синдикати в България, съобщиха от Министерството.

Министър Гвоздейков добави, че агенцията има отношение към един от най-важните въпроси за нашето общество – безопасността на пътя, която е и основен приоритет на това правителство.

Още по темата

Гвоздейков обясни, че години наред в „Автомобилна администрация“ е имало неглижиране на проблемите на работниците и това е довело до липса на кадрови ресурс и значително занижена контролна дейност

Министърът на транспорта обсъди проблемите в „Автомобилна администрация“ и на срещата си с КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Служителите на агенцията се включиха в протестите за по-високи заплати на 15 юли, а на 21 юли работещите в различни градове в страната излязоха на едночасов протест с искане за 30 % увеличение на възнагражденията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: администрациязаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искали 30% повишение на заплатите .... от 800 лева ще станат 1040 лева... Трябва да искат поне тройно увеличение на заплатите
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото и хора да кандидатстват за едно място, като чуят какви са заплатите, всичките се отказват. Не случайно има толкова много незаети длъжности. Така е във почти всички държавни структури.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Там работят под 500 човека, като щата им е запълнен на 90%. За останалите незаети щатни бройки няма желаещи заради срамно ниските заплати.
23
1
 
4
 
! Отговори
Слави преди 9 месеца
Като не им е достатъчна РЗ да си потърсят др.работа.Инспектор от ДАЙ,митничар,граничар и т.н-се назначават с протекция."Конкурсите"са за наивници.Всеки проф.шофьор е контролиран от ДАЙ и е запознат за сценария на проверката.За чужденците да не говорим.Последния пример е от Ямбол.Извършва се тран.дейност без ГТП,ГО,неплатени пътни такси.Вероятно и шофьорите не разполагат с вс.документи и тахошаиби.Как се случва????
22
3
 
2
 
! Отговори
Лило преди 9 месеца
Една гражданска война ни трябва , за да се избием сами и след това всичко да тръгне на чисто !
21
1
 
3
 
! Отговори
Малчика преди 9 месеца
ТРябва нов 9ти септември и национализация имущество и жени на капиталистите!
20
1
 
5
 
! Отговори
Пантелей преди 9 месеца
Някой знае ли друга такава държава, в която да има цяла оборудвана служба с хора, автомобили, техника и технически средства само за едно единствено нарушение - да караш без винетка и то при положение, че почти на всякъде вече има камери за това? Може ли да обясни Оня дето иска по високи заплати.
19
1
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 9 месеца
Верно ли бе? Затова ли взимат премиални от турските камикадзета!Да не говорим как фирми като Дискордиа,ПИМК,Юроспийд и Макдаг си плащат абонамент да не бъдат проверявани
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Администрацията в България е срамно огромна !Май е време да се изнасяме да ги видим чиновниците как ще се издържат сами . аман от лапачи и готованковци на службичка
17
2
 
11
 
! Отговори
Инфлация преди 9 месеца
Те там не са ли на рушвети, за какво са им заплати?
16
3
 
1
 
! Отговори
do 18 преди 9 месеца
Какво, по дяволите, работиш, че взимаш наполовина на чистачката на офиса ни?!
15
3
 
6
 
! Отговори
АААа преди 9 месеца
Е по - ниски ли са от моята - 810 лв. (700 нето) ?
14
1
 
16
 
! Отговори
ВинеткоБибитков преди 9 месеца
А стойността на пътните такси, на фона на състоянието на пътните настилки, е БЕЗСРАМНО висока!!!
13
3
 
14
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
във всички сфери администрацията трябва да бъде намалена с 50% ! всеки се е сблъсквал със гледащи лошо тетки , неработещо гише или - на къв се правиш , що се правиш че не разбираш .
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В частния сектор дават ( в повечето случаи) по добри заплати от вашите...Местете се там за видите как се работи!!! 30% искали...
11
3
 
12
 
! Отговори
Перниканец преди 9 месеца
To и нивото на инспекторите там е срамно ниско, но за това нищо не казвате.
10
3
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 9 месеца
До ЗозоЩо ти не вземеш една мотика и да отидеш на къра, вместо по цял ден да висиш тук и да драскаш глупости?
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да си държавен хрантулник (чиновник) си е срамно поначало
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Само некадърните, ненужните и необразованите са се вкопчили в столовете си и ревът, но не се и местят" - Звучи ми като управителите на повечето големи комапнии и банки ... Незаменими по 20 години :)
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 8 - Защото взимат всеки и е едно от местата, дето Бюрото по труда ще ти каже, да кандидатстваш, доакто си на обезщетение за беразботица.